Radio Suomesta poimittuja

Sananen - Saanko esitellä itseni?

 • 4 min
 • toistaiseksi

Onko viileä sää vaikuttanut niin, että ihmiset eivät enää esittele itseään? Siltä vähän näyttää.
Toisin on maailmalla, jossa kokonaiset nahkaiset näytöt on räpsäytetty auki, kansan ihmeteltäväksi. Maallikkosaarnaaja Maasola ja viikkosaarna, Sananen.

Lähetykset

 • ti 8.8.2017 18.03 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Amerikassa harjoittavat laillisesti viihdekäyttöä. Meilläkin löytyy jo elintarvikemyymälästä viihdekäyttöön tarkoitettuja sekoituksia. Vaan mitä on se tulevaisuuden viihdekäyttö, joka ei tuhoa päätä ja häntää - ja maksaa? Maallikkosaarnaaja Maasola saarnaa kuin viimeistä päivää.

 • Casting eli roolitus on tärkeä osa tv-sarjoja, mainoksia ja elokuvia. Roolittaja esittelee ohjaajille näyttelijöitä, jotka heidän mielestään sopisivat kyseisiin tuotantoihin. Mutta miten roolittaja käytännössä hommansa hoitaa ja millä perusteella suosituksia jaetaan? Muun muassa se selviää nyt, kun kurkistetaan valokeilan taakse.

  Pia Pesonen ja Tutsa Huuhka ovat ammattimaisen castingin pioneereja Suomessa. Heidän ansioluettelonsa on pitkä ja vakuuttava. Anna Keränen tapasi heidät.

 • Muusikko Iiro Rantala kuvaa värikkäästi improvisointiaan ja Tunteiden iltaan valmistautumista.

  Samalla hän esittelee uusia hiuksiaan Olga Ketoselle.

  Tunteiden ilta perjantaina 22.12.2017 klo 18-21 Helsingin Musiikkitalosta on seurattavissa äänellisenä Radio Suomessa ja kuvallisena Yle Areenassa.

 • Jouluviikko on erityinen viikko. Sen salaisuudet ja jännitys kietoutuvat tiettyjen aiheiden ympärille. Näitä aiheita avaa Maallikkosaarnaaja Maasola Joulusaarnassaan.

 • Isoisä kuoli kuulematta yhtään virallista jalankulkusäävaroitusta. Oliko hän kuollessaan pelottomampi kuin me? Maallikkosaarnaaja Maasola suuntaa katseensa taivaalle. Sananen.

 • Itsenäisyyden ymmärtää vasta, kun sitä ei ole. Tämän tietää juhlasumussa erityisesti Maallikkosaarnaaja Maasola. Juhlasaarna Sananen!

 • Milja ja Eemeli Utusella on yhteinen harrastus, espoolainen Yhteisöteatteri Jäänsärkijät. Milja sanoo, että teatteriharrastus on hyvä tapa purkaa omia tuntemuksia. Eemeli komppaa ja toteaa, että joskus on tarve päästä lomalle itsestään ja teatteri antaa siihen mahdollisuuden. Myös Milja sanoo, että tykkää harvoin esittää henkilöä, joka muistuttaa häntä itseään. Ammatikseen ei kumpikaan haluaisi teatteria tehdä.

  Yhteisöteatteri Jäänsärkijät on 20-vuotisen olemassaolonsa aikana tarjonnut mahdollisuuden matalan kynnyksen teatteriharrastukseen. Teatteriin ei ole pääsykokeita ja tuotantoja tehdään pitkälti yhdessä. Aviopari Utusella teatterin asioiden ruotiminen jatkuu myös kotona. Pari naurahtaakin, että he käyvät töissä rentoutumassa. Etenkin ensi-iltojen lähestyessä teatterin asiat tuppaavat viemään yöunetkin. Siitä huolimatta molemmat kokevat saavansa harrastuksesta energiaa.

  Toimittajana Paula Jokimies.

 • Pahvilaatikko yhdistetään yleensä epäonnistuneeseen muuttoon, mutta silloin unohdamme syvemmät vedet.
  Pahvilaatikosta olet sinä melkein tullut ja pahvilaatikkoon pitää sinun jälleen menemän. Niin. Tämänkin arvoituksen ratkaisee Maallikkosaarnaaja Maasola sapekkaassa arkisaarnassaan.

 • Äkkiseltään voi ajatella, että näin marraskuussa huvipuistot uinuvat talviunta, korkeintaan vartija valvomassa huvipuiston unta.
  Väärin ajateltu. Särkänniemessä Tampereella on täysi tohina päällä. Laitteita kunnostetaan, huolletaan ja valmistaudutaan vastaanottamaan joulua.
  Mitä kaikkea tekee huvipuiston ylläpitopäällikkö ja miten sellaiseksi tullaan? Timo-setä eli Timo Mäkinen Tampereelta kertoo Olga Ketoselle.

 • Suomalaiset käyttävät aika isoina annoksina alkoholia ja melankoliaa. Siksi jäähyväiset on meille hyvä juhlan aihe. Maallikkosaarnaaja Maasola saarnaa.

 • Näyttämömestari on juhlallinen ammattinimike, mutta onko työ yhtä juhlaa. Toni Lampela ajautui teini-iässä teatterin maailmaan, naisen takia. Nyt noin 25 vuotta Kansallisteatterissa näyttämömestarina työskennellyt Lampela kertoo, mitä näyttämömestari oikein tekee. Toimittajana Anna Keränen.

 • Urheilufanituksesta, sen hienoudesta ja hulluudesta keskustelevat Olga Ketosen kanssa urheilututkija Jouko Kokkonen ja urheilumies, toimittaja Petteri Sihvonen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä