Radio Suomen Ilta

Vieraana Laura Gustafsson

 • 59 min
 • ei kuunneltavissa

Kuka fanittaa ja ketä? Vieraana juuri uuden elämäkerrallisen Pohja-teoksensa julkaissut Laura Gustasson, jonka kirjoittamaa Kikka Fan Club -näytelmää esitetään parhaillaan Tampereella Teatteri Jurkassa. Millaista on fanittaa ja toisaalta olla fanituksen kohteena? Juontajana Olga Ketonen.

Lähetykset

 • to 28.9.2017 19.05 • Yle Radio Suomi Kajaani

Jaksot

 • Millaiset juhannusterveiset lähettää J.Karjalainen? Toimittajana Olga Ketonen

 • Kaikki yleisöpalaute risuineen ja ruusuinen, kuten myös kaikki Ylestä käytävä keskustelu, ovat meille äärimmäisen arvokkaita osoituksia Ylen merkityksestä yleisölle. Sen vuoksi haluamme teitä kuulla ja kanssanne keskustella.

  Ensimmäisen yleisöiltamme teemana ovat Ylen ohjelmasisällöt. Luvassa on keskustelua esimerkiksi siitä, miksi radiokanavia uudistetaan ja siitä, miksi Yle Areenaan ja Ylen televisiokanaville valitaan sellaisia ohjelmia ja sarjoja kuin valitaan.

  Studiovieraina ovat Yle TV:n ja Yle Areenan julkaisupäällikkö Petri Jauhiainen, Yle Radio Suomen ohjelmapäällikkö Jonna Ferm, Ylen Uutis- ja Ajankohtaistoiminnan johtaja Jouko Jokinen ja Ylen yleisövuorovaikutuksen päällikkö Sami Koivisto. Juontajana Markus Turunen.

 • Radio Suomen ilta tanssii ja soi. Mihin menet tanssi? Marko Miettinen vie meidät Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalille, jossa teemme kevyttä välitilinpäätöstä, kun haastateltavina ovat nykyinen taiteellinen johtaja Jorma Uotinen ja tuleva johtaja Riku Lehtopolku. Uusi taiteellinen johtaja aloitaa vuonna 2020.

  Miten tanssi kasvattaa ryhmähenkeä? Sitä tiedustellaan Hula hula -ohjelman kautta tanssiharrastuksen löytäneiltä Kalamukki - ryhmän Essiltä ja Kimmolta.

  Haastateltavina myös urheilutoimittaja ja YLEn Aamu-tv:n Jälkihien "viisastelija" Juha Kanerva sekä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen. Paikanpäällä Kuopiossa reportterina Marko Miettinen. Pasilan studiossa Petri Rinne.

 • Olgan vieraana Jonne Aaron.

 • Miltä suomalaiset maisemat kuulostavat? Onko jotain niin pysyvää, että ne voi vangita säveliksi? Vai kuulostaisivatko muuttuva maaseutu tai Tuusulan moottoritie nyt erilaisilta kuin lähes 40 vuotta sitten.

  Radio Suomen maanantai-illassa kuunnellaan Maisemakuvia Suomesta, ja pohditaan säveltäjä ja muusikko Anssi Tikanmäen kanssa, miten kansa ja sen maa maalataan säveliksi. Juontajana Maria Jyrkäs.

  Toisessa osassa kuullaan seuraavat kappaleet:

  Savolainen metsä
  Kiutaköngäs
  Muuttuva maaseutu
  Nokia
  Unijoki

 • Miltä suomalaiset maisemat kuulostavat? Onko jotain niin pysyvää, että ne voi vangita säveliksi? Vai kuulostaisivatko muuttuva maaseutu tai Tuusulan moottoritie nyt erilaisilta kuin lähes 40 vuotta sitten.

  Radio Suomen maanantai-illassa kuunnellaan Maisemakuvia Suomesta, ja pohditaan säveltäjä ja muusikko Anssi Tikanmäen kanssa, miten kansa ja sen maa maalataan säveliksi. Juontajana Maria Jyrkäs.

  Ensimmäisessä osassa soivat seuraavat kappaleet:

  Lapin tunturit
  Aamu lakeuksilla
  Tuusulan moottoritie
  Kesäranta Etelä-Saimaalla
  Valkeakosken tehtaanpiiput

 • Anna Keräsen vieraana laulaja Anna Erikssson.

 • Tarinanmetsästäjät on uudenlainen draamasarja, jossa Ylen ja Ryhmäteatterin ammattilaisista koostuva elokuvatyöryhmä matkustaa ympäri Suomea ja toteuttaa kymmenessä kaupungissa
  lyhytelokuvan viikossa. Joensuussa on jo käyty ja ensi viikonloppuna matkataan Kotkaan. Tapaamme tarinanmetsästäjiä ja lisäksi kuulemme mikä on Radio Suomen Paula Jokimiehen yks laulu. Studiossa Anna Keränen

 • Lomalla on mahdollisuus löysätä. Mutta helposti käy niin, että loman jälkeenkin pitää löysätä - vyötä. Jäätelö ja makkara maistuvat ja saavatkin maistua, mutta moni pohtii, miten voisi nauttia kesästä niin, ettei lyö täysin läskiksi.

  Miten löytää kultainen keskitie grillin ja jääkaapin äärellä myös lomalla?

  Maria Jyrkäksen vieraana ravitsemusterapeutti Hanna Partanen. Petri Rinne kysyy kesään sopivia kuntoiluneuvoja personaltrainer Jarno Tynkkyseltä.

 • Toukokuun lämpimät, jopa helteiset päivät saivat aikaan sen, että aluksi kato kävi kuntosalin kävijämäärissä. Kun lämmin kesäsää jatkui, palasivat ihmiset liikunnan pariin, kertoo Kirkkonummella sijaitsevan Into Wellness -kuntoklubin perustaja Jarno Tynkkynen.

  Jarno Tynkkynen arvioi, että on perisuomalainen ilmiö, että lomalla mennään mökille ja eletään vähän kuin pellossa.
  - Ei mennä suihkuun, eikä kammata tukkaa neljään viikkoon. Tällainen elämä on osalle suomalaisista hyvin rentouttavaa.

  Jarno Tynkkysen suositus lomailijoille on, että ei kannata stressata varsinaisesta treenaamisesta.
  - Hyödynnä upeat kesäkelit liikkumalla paikasta toiseen lihasvoimalla. Kun olet paljon ulkona, silloin tulee aktiivisemmin puuhailtua muutakin.

  Mitä pidempi on tauko liikunnasta, sitä korkeampi on kynnys lähteä taas takaisin salille, toteaa Tynkkynen. Hän kertoo, että heidän kuntoklubissa seurataan jäsenien liikunta-aktiivisuutta.
  - Jos on ollut taukoa liikuntakäynneistä jo pidempään, soittelemme asiakkaalle ja yritämme positiivisella viestillä houkutella hänet takaisin liikunnan pariin.

  Toimittajana Petri Rinne.

 • Uutisvuoto on täyttänyt kotimme kaksikymmentä vuotta lauantai-iltaisin. Nyt se on loppunut. Miten tästä eteenpäin?
  Studiossa Olga Ketonen

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä