Radio Suomen Ilta

Vieraana Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson

 • 38 min
 • toistaiseksi

Kaikki haluavat pelastaa maailman. Mutta millä hinnalla? Kuinka suuret ovat hyvän tekemisen markkinat? Olga Ketosen vieraaksi saapuu Suomen Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson.

Lähetykset

 • to 5.10.2017 19.05 • Yle Radio Suomi Tampere

Jaksot

 • Sosiaalinen media on tuonut meille paljon kivaa, mutta myös uudenlaisia ongelmia. Yksi niistä on riippuvuus. Someriippuvaiselle kännykän jatkuva tarkistelu on kuin sauhut tupakoitsijalle tai ryyppy juopolle. Se on pakonomainen tarve saada aina seuraava annos. Moni pyristeleekin jo eroon.

  Maria Jyrkäksen kanssa keskustelemassa mainostoimisto Folk Finlandin toim.joht. Tommi Laiho ja A-Klinikan johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki.

  Simojoen mukaan 40-60 prosenttia käyttäjistä kokee somen käytöstä haittoja. Esimerkiksi Instagramin kuvien katselu voi alentaa itsetuntoa, kertovat käyttäjät.

 • Miltä tuntuu se hetki, kun sulkee vankilan oven viimeisen kerran? Millaisena hetkenä syntyi ajatus palaamisesta lainkuuliaiseksi kansalaiseksi? Entä mitä vaatii pysyminen tässä päätöksessä?

  Markus Turusen kanssa keskustelemassa kaksi elämästä hyvän otteen saanutta entistä vankia.

  "Jussi" Kriminaalihuollon tukisäätiöstä ja Miika Mehmet korostavat kumpikin oman motivaation ja kärsivällisyyden merkitystä uuden elämän rakentamisessa.

  "Ei pidä luovuttaa missään vaiheessa."

 • Migreeni on päänsärkyä, mutta kaikki päänsärky ei ole migreeniä. Mitä migreenillä tarkoitetaan? Mistä se johtuu? Miten migreeniä kannattaa hoitaa? Ja miksi migreenillä on edelleen myös luulosairauden maine?

  Maria Jyrkäksen vieraana neurologian erikoislääkäri Ville Artto ja migreenipotilas Katja Klami.

  Kuva: Unsplash, Vinicius Amano

 • Teleks -yhtyeen hitit tuntee moni, mutta tuntemattomiksi ovat jääneet miehet, jotka seisovat biisien takana. Markus Koskinen ja Pepe Johansson Olga Ketosen juttukavereina klo 18 jälkeen.

  Anna Laulu Lahjaksi -konsertin tähtiartisti Arja Koriseva jouluisissa tunnelmissa klo 19 jälkeen. Millainen tarina on Arjan levyttämän uuden joululaulun Kaksi liekkiä takana?

 • Kaikki yleisöpalaute risuineen ja ruusuinen, kuten myös kaikki Ylestä käytävä keskustelu, ovat meille äärimmäisen arvokkaita osoituksia Ylen merkityksestä yleisölle. Sen vuoksi haluamme teitä kuulla ja vaihtaa ajatuksia kanssanne.

  Mitä olet aina halunnut tietää Ylen toiminnasta, muttet ole aiemmin kehdannut kysyä? Vai oletko jo kysynyt, mutta jäänyt vaille vastausta?

  Kysy Ylestä -lähetyksessä keskustelemassa ovat Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, julkaisujohtaja Ismo Silvo, uutisten päätoimittaja Riikka Räisänen, etiikkapäällikkö Timo Huovinen ja vuorovaikutuksen päällikkö Sami Koivisto. Juontajana Markus Turunen.

 • Koulussa opitaan lukemaan, kirjoittamaan, laskemaan, vieraita kieliä, biologiaa ja maantietoa ja monta muuta asiaa. Mutta voiko koulussa oppia onnellisuutta?

  Lappeenrannassa sitä ainakin yritetään, kun Myllymäen koulussa kokeillaan hyvinvointia lisäävää ohjelmaa. Koululla on jo vuodesta 2016 alkaen harjoiteltu mindfullness- eli tietoisuustaitoja. Maria Jyrkäksen vieraana tietoisuustaitojen jalkauttamisesta vastaava koulunkäynninohjaaja Sari Torniainen.

 • Tunnista mikä joululaulu soi - kuuntelijakilpailu. Palkintoina 3 kpl 2 hengen lippupakettia Anna laulu Lahjaksi -konserttiin. Olga Ketosen vieraana myös konsertissa esiintyvä Leo.

  Elämänmakuisista teksteistään tunnettu Arttu Wiskari julkaisi vastikään "Suomen muotoisen pilven alla" nimisen biisin. Mitä isänmaallisuus Artulle merkitsee? Siitäkin puhumme klo 19 jälkeen.

 • Tunteiden tiistai kulkee syvissä vesissä ja korkeilla vuorilla, kun keskustelemme rajojen kokeilemisesta, vaaran kanssa flirttailusta sekä itsensä ja luonnon haastamisesta.

  Keskustelemassa ovat vapaasukeltaja Johanna Nordblad ja vapaalasku-guru Jarkko Henttonen.

  Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

 • Maria Jyrkäs tutustuu TRE-stressinpurkumenetelmään Jyrki Rytilän opastuksella.
  TRE (Trauma Releasing Exercises) on amerikkalaisen tohtori David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä menetelmä, jossa muutamilla helpoilla, lonkankoukistajien ja lantion alueen lihaksiin kohdistuvilla venyttävillä liikkeillä, aktivoidaan keho tärisemään. Tärinän avulla traumaattisten kokemusten jännittämät lihakset vapautuvat jännityksestä.

 • Rohkea, ärsyttävä, maailmankansalainen - näinkin voi kuvailla sipoolaista kirjailija Kiba Lumbergia, jossa virtaa romaniveri.

  Olga Ketonen ja Kiba Lumberg puhuvat mm. työnimi-kampanjasta, rinnoista, vaikenemisesta ja elämästä.

 • Anna Laulu Lahjaksi -konsertin artistit Jonsu ja Ollie ovat Olga Ketosen haastattelussa.
  #annalaululahjaksi

 • Olemme hiljalleen heräämässä siihen, että ulkonäköpaineet koskettavat myös poikia ja miehiä, vaikka useimmiten aiheesta puhutaan naisnäkökulmasta. Olenko liian lihava vai liian laiha? Olenko tarpeeksi miehekäs?

  Vieraina psykologi Monica Ålgars ja bloggaaja Joonas Pesonen. Juontajana Olli Aimola.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä