Radio Suomen Ilta

Radio Suomen Iltaohjelma: Vieraana Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson

 • 38 min
 • toistaiseksi

Kaikki haluavat pelastaa maailman. Mutta millä hinnalla? Kuinka suuret ovat hyvän tekemisen markkinat? Olga Ketosen vieraaksi saapuu Suomen Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson.

Lähetykset

 • to 5.10.2017 19.05 • Yle Radio Suomi Tampere

Jaksot

 • Ohjelman aluksi Olga Ketosen haastattelussa Marko Pulkkinen. Hänen esikoiskirjansa Syntax Error on röyhkeän humoristinen satiiri nykyajan ilmiöistä ja menestyksen nälästä - ja sen hinnasta.

  Laulaja Anneli Saaristo täytti vastikään 70 vuotta. Syntymäpäiväsankari Anneli Saaristo haastattelussa illan toisella tunnilla.

  Yritän aina tehdä oikeutta esittämilleni lauluille, kuvailee Saaristo esiintymistään.
  - Diivailua ammatissani on se, että lavalla päälläni on upeat vaatteet, kynnet on lakattu ja kaikki on viimeisen päälle laitettu hienoksi. Mutta moodi muuttuu, kun tulkitsen suuria, eeppisiä tarinoita kuten Evakon laulu. Silloin minusta tulee tarinankertoja.

  Juontajana Maija Salminen.

  Kuva: Rauno Johansson/Pixart

 • Yhdessä laulamisen sanotaan parantavan elämänlaatua. Kumpi on kuorolaulussa tärkeämpää, sosiaalinen kohtaaminen vai laulutaidon kehittyminen? Keskustelemassa laulunopettaja Minna Nyberg LauluAvaimesta, Niko Lehtojuuri Procantus-sekakuorosta ja Erkki Pitkänen Helsingin Poliisilaulajista. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Koiran omistaminen koskettaa valtaosaa suomalaisista tavalla tai toisella. Valtakunnallisella politiikalla ja lainsäädännöllä luodaan raamit sille, että voimme elää hyvää elämää koiran kanssa. Kannustamme kaikkia koiranomistajia selvittämään ennen eduskuntavaalien äänestyspäätöstä, miten ehdokkaat suhtautuvat koiraharrastajien esille nostamiin teemoihin, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

  Kuva: Unsplash/Beth Ireland

 • Mistä tunnet sä ystävän? Kello 18 jälkeen puhelimessa ystävykset Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori Elina Knihtilä ja näyttelijä Mari Perankoski.

  Arttu Wiskari on TV2:n uuden Unelmia ja studiohommia -realitysarjan päätähti. Sarjassa päästään seuraamaan maailmaa, jossa radiohitit syntyvät. Miltä tuntui levynteko televisiokameran valvovan silmän alla?

  Sanat ovat vain sanoja vai ovatko? Olga Ketosen vieraana studiossa klo 19 jälkeen Kauko Röyhkä.
  Ovatko sanat hänelle painavia vai kevyitä? Jos nyt tekisi levyn nimeltä Tyttöjen ystävä, tulisiko siitä sanomista?

 • Laulaja Olli Lindholmin kuolema on tullut monelle yllätyksenä ja järkytyksenä. Radio Suomessa muistelemme Olli Lindholmia ja hänen uraansa sekä unohtumatonta musiikkiaan.

  1. Yö: Vie mut minne vaan
  2. Yö: Särkynyt enkeli
  3. Yö: Kiitos ja kunnia
  4. Yö: Mitä jos mä rakastan sua
  5. Yö & Annika Eklund: Pettävällä jäällä
  6. Yö: Sunnuntaisin kuolee kuninkaat
  7. Yö: Onnellisia vuosia

  8. Yö: Ihmisen poika
  9. Yö:Särkyvää
  10. Yö: Joutsenlaulu
  11. Yö: Likaiset legendat
  12. Yö: Rakkaus on lumivalkoinen
  13. Olli Lindholm: Viimeinen laulu

 • Minä haluan, sinä haluat, hän haluaa... Mutta mitä jos minä en haluakaan? Onko pakko, jos ei tahdo? Puhetta seksistä ja sen puutteesta, haluista ja haluttomuudesta.

  Ajoittainen seksuaalisen halun puute koskee joka toista suomalaista parisuhdetta. Suomalaisen FINSEX-tukimuksen mukaan halun puute on lisääntynyt naisilla 2000-luvulla selvästi. Miehillä samaa muutosta ei ole näkyvissä.

  Sanna Pirkkalaisen kanssa keskustelemassa psykoterapeutti, seksologi Tarja Santalahti Väestöliitosta.

  Kuva: Alejandra Quiroz, Unsplash

 • TV1:n Puoli seitsemän -ohjelma palkittiin vastikään Venlan yleisöpalkinnolla parhaana televisio-ohjelmana. Miten syntyy alkuillan hyväntuulinen suora tv-lähetys? Sanna Pirkkalainen raportoi PS:n kulissien takaisesta elämästä.

  Juha Tapio sai iskelmäkategorian Emma-palkinnon kappaleellaan Kuka näkee sut. Olga Ketonen istutti miehen studioon, ja haastattelutuokioon mukaan tarttui myös lainakitara.
  Millainen prosessi Juha Tapiolle on laulujen tekeminen? Haastattelun lomassa kitaran näppäilyä, kera hyräilyn.

 • Puhumme kielen monimuotoisuudesta, nyansseista, vivahteista, suomentamisesta ja kielemme kauneudesta.

  Mihin kaikkeen suomen kieli taipuu? Voiko olla asioita, joita ei voi kielellä ilmaista?

  Markus Turusen ja Paula Jokimiehen kanssa keskustelemassa kielentutkija Vesa Heikkinen ja kääntäjä Kristiina Drews.

 • Kuuntelijat muistelevat sunnuntain ja maanantain välisenä yönä edesmennyttä Matti Nykästä.
  Studiossa Riikka Porttila ja Yle Urheilun mäkihyppy -lähetysten selostaja Marko Miettinen.

  Lopuksi kuullaan Urheilu-Suomen henkilökuva Matti Nykäsestä vuodelta 2018. Toimittajana Pekka Laine.

 • Suomalaisten suursuosikki Eino Grön täyttää tänään (31.1.2019) 80 vuotta. Tasavuosiensa kunniaksi Grön lähtee juhlakiertueelle ympäri Suomen, säestäjänään Riku Niemi Orchestra.

  Mistä tanssilavojen kunkku saa virtaa kiertuelämään? Miten hän huoltaa korvia hivelevää lauluääntään? Syntymäpäiväsankarin haastattelu aloitetaan kahvittelulla kera Olga Ketosen leipomien korvapuustien.

 • Miltä tuntuu, kun ei enää istukaan mustan auton takapenkillä? Tai kun ei saa enää kutsua kauppakamarin vuosijuhlaan? Tai kun kalenterissa ei ole enää yhtään kokousta tai strategiapalaveria?

  Miltä tuntuu vallasta ja asemasta luopuminen? Keskustelemassa toimintansa lopettavan muotiliike Ajattaren toimitusjohtaja Sari Ihatsu ja eduskuntatyön jättävä Rkp:n kansanedustaja Stefan Wallin. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Yksi tutkimus kehottaa välttämään maitoa, toinen sanoo sen olevan mainio proteiinin lähde. Joku välttää gluteiinia varmuuden vuoksi, joku taas turvautuu ravintolisiin.
  Erilaisia dieettejä riittää ja mielipiteitä ruuasta on pilvin pimein. Mistä tietää, mikä on oikeasti terveellistä? Kello 19 jälkeen Riikka Porttilan vieraana on ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

  Psyykkinen valmentaja Lasse Seppänen on kirjoittanut Motivaatio - Perseelle potkimisen käsikirjan. Kello 20 jälkeen kysymme Seppäseltä, miksi motivaatio on meille niin tärkeä.

  Yksipuolinen harrastaminen voi vetää lapsen ryhdin vinoon ja aiheuttaa rasitusvammoja tai selkäkipuja. Hankalimpia ovat toispuoleiset lajit, kuten salibandy, jääkiekko tai viulunsoitto.
  Toimittaja Heidi Harjun haastateltavana 12-vuotias Ava Nieminen, joka harrastaa joukkuevoimistelua ja maastopyöräilyä. Kodin ja vanhempien välisestä yhteistyöstä kertovat myös Avan äiti Mari sekä Avan valmentaja, lasten ja nuorten fysioterapeutti Pauliina Malherbe.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä