Sunnuntaivieras

Yllytyshullun voimailijan tv- ura syntyi vahingossa

 • 24 min
 • toistaiseksi

Hämeenlinnalainen Sami Huhtala on penkkipunnerruksen moninkertainen maailmanmestari, joka sukkuloi sujuvasti kuntosalin ja erilaisten tv- tuotantojen välillä. Sami tekee töitä nöyryydellä mutta ei pyytele anteeksi tekemisiään. Ja sekös suomalaisia ärsyttää.

Lähetykset

 • su 8.10.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Tampere

Jaksot

 • Kitaristi ja tuottaja Juha Björninen muutti Helsingistä takaisin juurilleen Kotkaan ja haluaa nyt jakaa nuorille lahjakkuuksille vuosikymmenten varrella kertynyttä hiljaista tietoa muusikon urasta. Toimittajana Kirsi Lönnblad.

 • Sunnuntaivieraana Vuoden Sateenkaarinuori, vähemmistöjen oikeuksien puolestapuhuja, sateenkaarisaamelainen Anne Olli. Toimittajana Maija-Liisa Juntti.

 • Voisi luulla, että katuvalojen, juoksevan veden ja eteläsuomalaisen naapuruston vaihtaminen metsäpirttiin keskellä Lieksan vaaramaisemaa on hurja muutos. Helsinkiläisestä lieksalaiseksi muuttanut Eliisa Kiiskinen on erimieltä. Viekijärvestä tuli rekikoiraharrastajalle paratiisi.

 • Sunnuntaivieras Sami Elovaara oli ammattilaisnyrkkeilijä, joka ajautui rikolliseksi

 • Kultaseppämestari Eero Hintsanen on tullut tunnetuksi suurista koruista ja kruunuista, joille riittää kysyntää ympäri maailmaa.

  Hintsanen perusti 20 vuotta sitten vaimonsa Chao-Hsien Kuon kanssa yhteisen yrityksen Chao and Eero ja hän on myös luennoinut yrittämisestä.

  Hintsasen tunnetuin asiakas on Saara Aalto, jolle hän teki euroviisulavalla nähdyn näyttävän korun. Mikko Tuomikoski tapasi Hintsasen tämän verstaalla, Lahdessa.

 • Radio Suomen Kesävieraana kajaanilainen mielenterveystyön ammattilainen ja elämäntapa-auttaja Jaana Vanhala. 12 vuotta nuorten tukiasunnossa asunut Vanhala on päätynyt tälle tielle yrittäjyyden, konkurssin ja miltei kodittomuuden kautta. Toimittajana Ville Muikkula.

 • Kokkolalainen Rika Jylhä menetti parikymppisenä muun muassa molemmat jalkansa polven alapuolelta, mutta myös lapsen ja unelman isosta perheestä.
  Suunnitelmia ja haaveita yhden lapsen äidillä riittää yhä.
  Toimittajana Sari Vähäsarja.

 • Sunnuntaivieras lappeenrantalainen Arttu Muukkonen on vuosia luonut kavereidensa kanssa positiivista henkeä erilaisilla tapahtumilla, palkitulla kahvilla ja kotiseudulle uskollisilla tuotteilla.
  Toimittajana Ville Toijonen.

 • Toisinaan kokin ammatti voi saada lennokkaan lähdön huoltoaseman keittiöstä. Näin kävi 38-vuotiaalle Arto Rastaalle nuorena. Hän on keittiömestari, ravintoloitsija, tv-kokki, kouluttaja ja perheenisä, sekä intohimoinen suomalaisen ruoan puolestapuhuja - nyt myös Radio Suomen kesävieras.

  Rastaan matka Tampereen ruokakulttuurin vauhdittajaksi on kulkenut Rovaniemen ja Helsingin kautta. Väliin on mahtunut töitä Kotikokit, Linnan tähdet- ja Top Chef-tv-ohjelmissa. Ns. julkkiskokkipiirit ovat kuitenkin Suomessa pienet ja kaikki tuntevat toisensa. Onko ilmassa kateutta, jos joku onnistuu luomaan hittireseptin tai avaamaan menestyvän uuden ravintolan? Entä miten pää pysyy matkassa mukana, kun päivän venyvät kellon ympäri?

  Toimittajana Laura Aimola.

 • Kesäkuun lopussa tehtävänsä huippu-urheilujohtajana jättänyt Mika Kojonkoski käy läpi tapahtuneita Radio Suomen kesävieraana. Millaiset jäljet viiden vuoden mylly jätti mieheen? Toimittajana Petri Julkunen.

 • Retoriikka eli puhetaito on ihmisten välistä kommunikaatiota. Poliittisessa puheessa retoriikalla on valtava merkitys. Kun Donald Trump valittiin Yhdysvaltojen presidentiksi, saivat myös vanhat retoriikan tavat uutta kyytiä. "Let's make America great again" on Antti Mustakallion mielestä retorisesti loistava oivallus. Toimittajana Heidi Kononen.

 • Ostosten tekemisestä verkkokaupassa on tullut koko ajan suositumpaa.
  Mutta voiko verkkokauppa menestyä Suomessa? Radio Suomen kesävieras, keminmaalainen Tiina Skinnari on näyttänyt, että voi. 32-vuotias yrittäjä perusti miehensä kanssa seitsemän vuotta sitten erityisesti farkkuvalikoimastaan tunnetun Disturb-verkkokaupan, joka takoo nyt parin miljoonan euron liikevaihtoa. Yrittäjän viime vuosiin on mahtunut myös perheen perustaminen, muutto etelästä takaisin kotikonnuille Peräpohjolaan ja uusimpana siintää haave Body-Fitness-kisoista. Toimittajana Tiinamaija Rantamartti

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä