Nosto

Mediakasvatus on lapsen perusoikeus

 • 56 min
 • toistaiseksi

Miten kasvattaa diginatiivi? Nykyään yhä nuoremmat lapset käyttävät älylaitteita ja lähes kaikki yli kaksi vuotiaat lapset ovat käyttäneet internettiä. Satu Irisvik ja Jenni Utriainen ovat kirjoittaneet aiheesta kirjan ja tänään studiossa puhumassa aiheesta.
Suomesta halutaan savuton vuoteen 2030 mennessä, miten tämä onnistuu? Soitamme professori Kari Reijulalalle Savuton Suomi 2030 -verkostosta.
Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

Lähetykset

 • ke 20.9.2017 11.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Nosto - tiedä mistä kahvitauolla puhutaan. Nosto selittää puhuttavimmat populaarikulttuurin ilmiöt ja paljastaa niiden taustat. Oppaina Miia Krause ja Mira Selander.

 • Mistä tunnistaa hyvän joululaulun? Ja miten sellainen syntyy? Yle Radio Suomen kuuntelijoiden tarinoista on syntynyt uusia joululauluja, ja nämä esitetään Anna laulu lahjaksi -konsertissa suorassa lähetyksessä Radio Suomessa 15.12. Yksi konsertissa esiintyvistä artisteista, Samae Koskinen vieraili Nostossa kertomassa suhteestaaan joululauluihin. Mitä elementtejä niissä pitää olla?

  Toimittajana Miia Krause.

 • Museobuumi on täyttänyt museoita on muutaman vuoden ajan. Viimeisin esimerkki täällä meillä on Amos Rexin ovella jatkuvasti kiemurtelevat pitkät jonot. Miksi museoista on tullut niin suosittuja ja kuinka museot vastaavat kasvavaan kysyntään? Vieraana koulutus- ja kehittämisjohtaja Leena Tokila Museoliitosta ja Vuoden museoksi valitun Espoon modernin taiteen museo EMMAn johtaja Pilvi Kalhama. Toimittajana Miia Krause.

 • Se kolmas on kampanja, jossa muodin ja taiteen keinoin yritetään tuoda esiin, kuinka yleistä naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa.
  Vieraina Johanna Storck sekä Anne-Mari Pahkala.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Perjantaina Helsingissä järjestettiin Green production -seminaari, jossa on puhuttiin elokuva-alan kestävästä muutoksesta. Miten elokuvantekijät voisivat olla mukana kestävässä kehityksessä.
  Vieraina Suomen ensimmäinen kestävyyskoordinaattori Kaisa Astikainen ja Kati Nuora, joka on nainen Suomen Green Production -hankkeen takana.
  Toimittajana Tiina Lundberg.

 • Mikä parisuhteissa oikein mättää tänä päivänä? Tuovatko erilaiset kulttuurit suhteisiin uusia haasteita?
  Vieraana parisuhdeterapeutti Hanna Kinnunen, jonka kanssa ratkotaan kaikki mahdolliset parisuhteen ongelmat.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Miten syntyy parasta komediaa ja huumoria?
  Vieraaksi saapuu ohjaaja Samuli Valkama, jonka työtä voi ihailla tällä hetkellä Putouksessa sekä Elisa viihteen Kolmistaan-sarjan toisen tuotantokauden jaksoissa.
  Toimittajana Tiina Lundberg.

 • Vieraana elokuvaohjaaja Selma Vilhunen. Kenen tarinoita hän haluaa elokuvillaan kertoa? Mitä hän ajattelee elokuvamaailmasta ja naisista siellä? Toimittajana Mira Selander.

 • Mitä me oikein häpeämme itsessämme? Kuinka helppoa on murtaa oma häpeä?
  Vieraana kävi No fucks given -sarjaa Yle Kioskiin tekevä Renaz Ebrahimi. Ja keskustelua käytiin myös siitä, miltä tuntuu, kun joutuu joka ainoan kohtaamisen aluksi selittämään ensimmäiseksi oman taustansa. Vain siksi, ettei vastaa stereotyyppisen suomalaisen prototyyppiä.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Valar morghulis!
  Game of thrones on maailman suosituin tv-sarja, jolla on yli 100 miljoonaa fania. Täällä Suomessakin odotetaan sarjan viimeistä ensi vuonna saapuvaa kautta kuin kuuta nousevaa.
  Miksi GoT viehättää niin paljon? Ja mitä fanit odottavat Westerosissa tapahtuvan?
  Vieraina Westerosin kirjeenvaihtajat Jussi Ahlroth ja Mike Pohjola.
  Toimittajana Pekka Vitikka.

 • Toimittaja Liisa Simola työskenteli 1970-luvulta alkaen yli 30 vuotta New Yorkissa haastatellen satoja kuuluisuuksia ja kirjoittaen juttuja kymmenille lehtitaloille ympäri maailmaa.
  Mitkä tapahtumat ovat jääneet parhaiten mieleen ja mitä Liisa Simola ajattelee tämän päivän tähdistä.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Kuka olisi viime vuosikymmenellä uskonut, että huippuluokan tisleistä tulee elintarvikeviennin kärkituote ja että Suomessa tehdään maailmallakin huomiota saanutta viskiä?
  Nyt tilanne näyttää siltä, että Suomesta on tulossa ihan oikea viskimaa.
  Vieraana kävi Christian Rönnbacka, jolta juuri ilmestyy kirja suomalaisesta viskistä ja ihmisistä sen takana.
  Toimittajana Miia Krause.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä