Nosto

Mediakasvatus on lapsen perusoikeus

 • 56 min
 • toistaiseksi

Miten kasvattaa diginatiivi? Nykyään yhä nuoremmat lapset käyttävät älylaitteita ja lähes kaikki yli kaksi vuotiaat lapset ovat käyttäneet internettiä. Satu Irisvik ja Jenni Utriainen ovat kirjoittaneet aiheesta kirjan ja tänään studiossa puhumassa aiheesta.
Suomesta halutaan savuton vuoteen 2030 mennessä, miten tämä onnistuu? Soitamme professori Kari Reijulalalle Savuton Suomi 2030 -verkostosta.
Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

Lähetykset

 • ke 20.9.2017 11.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Lunta tuprahti viime viikolla maahan toistakymmentä senttiä. Omakotiasuja joutuu ennemmin tai myöhemmin lumitöihin mutta onneksi sekin voidaan valjastaa nykyään välineurheiluksi. Uuden kaluston oikeutusta harkitsee tänään Marko Miettinen. Mukana kahvipöydässä myös Alina Kulo, Jani Kortti ja Miia Krause.

 • Faniuden syvin olemus paljastuu!
  Vieraaksi saapuvat Eila ja Masa Karjalainen, jotka ovat antaneet koko elämänsä HIFK:lle. Mitä totaalinen fanittaminen vaatii ja mitä se antaa?
  Toimittajana Mira Selander.

 • Miten WC:ssä tulee käyttäytyä? Sitä pohditaan tällä kertaa Noston kahvipöydässä, jossa mukana Miia Krausen lisäksi, Alina Kulo, Jani Kortti ja Marko Miettinen.

 • Debyyttialbumi vuonna 1973 ja tuorein julkaisu on juuri tullut markkinoille. Mitä kaikkea mahtuu tähän väliin? Keskustelunaiheina käyvät mm. Kaarina, Janna ja #metoo kun vieraana kävi legendaarinen Maarit Hurmerinta.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Murtomaahiihto on kansalaistaito, koulussa pitää säilyttää pakkohiihto ja suksista pitäisi tehdä seuraava viennin veturi. Nnäillä eväillä lähdetään Noston kahvipöytään, jossa mukana Alina Kulo, Jani Kortti, Marko Miettinen sekä Miia Krause.

 • Millaista on suomalaisen näyttelijän arki, kun erilaiset produktiot soljuvat limittäin sekä näyttämöllä että valkokankaalla? Onko arki täynnä timantteja ja kuohujuomaa?
  Vieraina Sketsijengin ensi-illasta toipuvat näyttelijät Arttu Kapulainen ja Jarkko Niemi.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Tämän päivän ihmisen uskonto on ruoka ja terveys. Ruokaostokset ovat täynnä mahdollisuuksia langeta ja taivaspaikkaa haetaan proteiinien ja hiilareiden sopivalla suhteella. Mutta helvetinkin me löydämme ihan vaan vaikka avaamalla telkkarin.
  Keskustelijoina Susanna Vainiola, Minna Perovuo, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • Suomessa ei monta kirjallisuusagenttia ole, Elina Ahlbäck on heistä ylivoimaisesti tunnetuin.
  Mitä kirjallisuusagentti tekee ja kuinka suomalaista kirjallisuutta myydään maailmalle? Kirjallisuusagentti Elina Ahlbäckin kanssa selviää myös millaista kirjallisuutta Suomesta halutaan maailmalla.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Miten suhtautua siihen, kun lapsi haluaa e-sportsin ammattilaiseksi? Antaako hänen harjoitella ruudun edessä monta tuntia päivässä ja tehdä hänelle eväät, vai olisiko meidän syytä rajoittaa myös muuta urheilun pakkomielteisyyttä, jos lapsella on sellaiseen taipumusta? Oppiiko lapsi itse tunnistamaan rajojaan? Keskustelijoina Susanna Vainiola, Minna Perovuo, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • Usein sanotaan, että kirjailijan ja kääntäjän tärkein työpari on kustannustoimittaja. Mutta mitä kustannustoimittaja oikein käytännössä tekee? Ja mikä tekee kustannustoimittajasta hyvän?
  Vieraana tällä hetkellä parhaaksi käännöskirjallisuuden kustannustoimittajaksi Suomessa kutsuttu Alice Martin.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Netti täyttyy vihapuheesta, joka kohdistuu varsinkin naisiin ja maahanmuuttajiin, mutta onko myös valkoinen heteromies tätä nykyä maalitaulu? Ja pitäisikö naisten kenties lopettaa myös itsensä alentaminen ja lopettaa miestensä ja poikiensa hyysääminen?
  Keskustelijoina Susanna Vainiola, Minna Perovuo, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • MItä tapahtuu, kun on joutuu tekemään elämänmuutoksen?
  Kun elämän romutusajot tulevat, miten siitä selviää?
  Kati Reijoselle avioero ja työttömyys pakottivat sisäiseen tutkimusmatkaan. Mihin se johti?
  Toimittajana Mira Selander.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä