Pyöreä pöytä

Mitä vauvauutisesta saa ajatella ja sanoa ääneen?

 • 29 min
 • toistaiseksi

Aiheina ovat tytöt, Ukkola-gate, #erillisvauva ja säätely vs. markkinatalous.

Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Mika Pantzar ja Olavi Uusivirta. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

Tyttöjen päivän kunniaksi puheenjohtaja pyytää nimeämään naispuolisia esikuvia. Keskustelijat löytävät sekä fiktiivisiä että todellisia naisia: Peppi Pitkätossu, Muumi-mamma, Kaisa Korhonen laulajana ja - taiteiden ulkopuolelta - Helvi Sipilä.

"Yleltä huonoa harkintaa"

Kirjoittaja Kaarina Hazard on valinnut puheenjohtajan pyynnöstä keskustelunaiheekseen "tämän viikon Yle-skandaalin" eli Pressiklubin juontajan Sanna Ukkolan toiminnan. Hazard pitää sitä vakavana asiana: - Eivät toimittajat voi itselleen epämieluisia ääniä ruveta vaientamaan omalla arvovallallaan, hän arvioi.

"Erillisvauva"

Muusikko Olavi Uusivirta pohtii, mitä presidenttiparin vauvauutisesta saa ajatella ja sanoa. Keskustelussa löytyykin muutamia tabuja, kuten ikä ja vaalit. Mika Pantzar uskoo Pyöreän pöydän vanhimpana, että väsyisi vauva-aikana eri lailla kuin nuorempana.
Keskustelussa huokuu myös pikkuisen vaivaantuneisuutta.

"Sosialismi noussut uuteen arvoon amerikkalaisessa keskustelussa"

Tutkijaprofessori Mika Pantzar löytää yritysten toiminnasta ristiriitaisuutta. Yritykset rakentavat hänen mukaansa toiminnanohjausjärjestelmiä, vaikka markkinataloudessa pyritään yhä enemmän sääntelystä eroon.
Pyöreän pöydän puheenjohtaja Pauli Aalto-Setälä on Suomen Aller Median toimitusjohtaja.

Twitterissä #pyöreäpöytä

Lähetykset

 • ke 11.10.2017 17.30 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Ärhäkkää puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.
  Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Juha Itkonen ja Ruben Stiller.

  100-vuotiasta itsenäisyyttään lauantaina 24.2.2018 täyttävä naapurimme Viro saa lahjalupauksia: Kännituristivapaaviikko. Anteeksipyyntö siitä, että emme tukeneet Viroa Neuvostovallan aikana. Lupaus siitä, että suomalainen ylimielisyys suhteessa Viroon kaikkoaa. Tunneli Suomenlahden ali.

  Olympialaisissa Ruben Stilleriä ilostuttavat urheilijoiden eli duunarien kapina ja hyväntuuliset häviäjät.
  Hazardin mielestä nationalismi ei kiinnosta kaikkia, kuten lumilautailijoita.
  - He ovat digitaalisen ajan urheilijoita, hiihtäjät taas analogisen ajan urheilijoita, hän termittää.
  Itkosta huvittaa puhe neljän vuoden odotuksesta, olympiadeista.

  Kaarina Hazard on lukenut Anu Kantolan kolumnin Helsingin Sanomista ja keskusteluttaa ritareita sen herättämistä ajatuksista. Kantola kirjoittaa mm. näin: "Suomen suhtautuminen kielteisten turvapaikkapäätösten seurauksiin herättää kysymyksen, pidämmekö itseämme historian uhrina, jolta ei voi odottaa omaa vastuunkantoa."

  Työstäkieltäytyjäliitto vastustaa aktiivimallia.
  - Pelleilyä, joka vähättelee aggressiivisesti työtä, Juha Itkonen täräyttää sydämistyneenä.
  Tästä syntyy kiihkeä keskustelu, jonka energialla puheenjohtajan mielestä voitettaisiin monta kisaa olympialaisissa.

 • Keskustelijoina Juha Itkonen, Pekka Seppänen ja Olavi Uusivirta.
  Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Ystävänpäivätervehdykset – radioemojit - lähtevät Sara Mellerille, Mika Kojonkoskelle, Mikolle sekä satavuotiaalle Kainuun Sanomille.

  Varsinaiset aiheet ovat vetäviä: maakuntauudistus, kansanedustajat sekä vuoden 1918 tapahtumat.
  Helsingin Sanomissa tänään (14.12.18) julkaistu Vieraskynä-kirjoitus oli otsikoitu ”Maakuntauudistus on vakava uhka ympäristölle”.

  "Ely-keskukset voivat valittaa avin myöntämistä luvista, mikäli päätöksissä ei ole ely-keskusten mielestä huomioitu riittävästi yleistä etua.
  Maakuntauudistus poistaisi tällaisen viranomaisen valitusoikeuden. "

  Tämä kirjoitus oli uutinen kirjailija Juha Itkoselle. Sydämistyneenä hän ihmetellee koko ajatusta "maakunnasta".

  Pekalla on tästä salaliittoteoria: pikkuhiljaa lakkautetaan kaikki pienet yksiköt, kunnat.

  Kansanedustajien siirtyminen yrityspuolelle ja lobbaritöihin saa näyttelijämuusikko Olavi Uusivirran kysymään, mitä vikaa eduskunnassa oikein on, kun nykyisin kansanedustajuus on – kuten hän kärjistää - vain ponnahduslauta, merkintä cv:ssä.

  Olavi päätyykin selvään ehdotukseen: - Puolitetaan kansanedustajien määrä ja tuplataan niiden palkka!

  (Salaliittoteorian tynkää löytyy Pekalta tähänkin aiheeseen.)

  Lopuksi ritarit keskustelevat muistovuosista, Vuoden 1918 tapahtumien eli sisällissodan muistelu uuvuttaa jo yrittäjä Pekka Seppästä.
  - Mitä uutta tämä jauhaminen tuo?

  Olavi on eri mieltä, koska hänestä teemavuosi syventää tietämystä - ainakin hänen.
  - Koulussa kuuntelin korvalappusteroilla Oasista, hän selittää.

  Viimevuotinen Suomi100-juhlinta tuntui Olavista sen sijaan keinotekoiselta.

  Pekalla on tästäkin aiheesta salaliittoteoria:
  - Meidät ohjataan tonkimaan vuoden 1918 epäkohtia, jotta emme tonkisi vuoden 2018 epäkohtia.

  #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina ovat Maija Vilkkumaa, Mika Pantzar ja Ruben Stiller.
  Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Aluksi ritarit innostuvat siitä, kuinka Tesla lähetettiin avaruuteen Elon Muskin rahoilla.
  - Ennen mentiin Pariisiin, nyt avaruuteen, vertaa Mika Pantzar
  - Vastustan! nurisee Ruben Stiller ja vaatii tasa-arvoa rikkaiden ja köyhien välille: - Kaikkien pitäisi päästä avaruuteen!

  Mikä maanpetos oikein on? Miten se vertautuu murhaan tai aviorikokseen? ihmettelee trendiä Maija Vilkkumaa. Syytöstä kun on viime aikoina viljellyt mm. Trump demokraatteja kohtaa, siitä on epäily mm. Hesaria ja myös Maijaa itseään.

  Mika Pantzar ei näe viime päivinä uutisoitua pörssiromahdusta kovin dramaattisena. - En ymmärrä,miksi pörssikursseista uutisoidaan niin paljon, hän sanoo.
  Maija iloitsee, että Trump sai tätä kautta nenilleen, ja hän muistaa klassisen tragedian kaaren: - Hybristä seuraa jumalten kosto.
  Rubenille inhokki tofu on suurempi ongelma kuin pörssiromahdus.

  Ruben Stiller on sydämistynyt jatkuvasta doping-kohusta, ja kysyy muilta ritareilta miten nämä suhtautuisivat, jos suomalainen jäisi kiinni dopingista Korean talviolympialaisissa.

  Maija muistaa, kuinka hänen kurkkuaan kuristi aikoinaan Martti Vainion tapaus. Mika ei ymmärrä, miksi yleisön anteeksianto urheilijoille kestää niin kauan.

  Ruben jatkaa ihmettelyään:
  - Mitätöikö doping kaikki urheilijan aiemmat saavutukset?
  - Onko dopinginin käyttö muka yleinen luonnetodistus ihmisestä?
  - Ehdotan rinnakkaiskisoja, niissä doping olisi sallittu!

  #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Anu Koivunen ja Taru Tujunen.
  Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Viikon parhaassa hetkessä puhuttua:

  Elämme muka kuplissa - silti kaikki äänestivät Sauli Niinistöä.
  Kenen puheen Yhdysvaltain Donald Trump piti?
  Nouseeko ilmastonmuutos Suomen eduskuntavaalien teemaksi Ruotsin "lentodebatin" tavoin?
  Media luo ns. ääripäistä samankokoisia todellisuuksia. Tulevasta lakosta puhutaan luonnonmullistuksena eikä poliittisena tekona. Faktojen sijaan välitetään tunnelmia ja mielikuvia.
  Myös työmarkkina-asioissa media siirtyy urheilujournalismin moodiin.

  #pyöreäpöytä

 • Keskustelijoina ovat Juha Itkonen, Anu Koivunen ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johtaa Ruben Stiller. Juha otti esiin tilanteen, jossa ex-puoliso tekee kiusaa päättyneen parisuhteen toiselle osapuolelle. Miksi erityisesti niin monet miehet ajattelevat avioliiton tai parisuhteen merkitsevän ikuista omistusoikeutta toiseen? Maija pohti, voivatko häpeä ja nöyryytys olla vaikuttavia tekijöitä. Onko kyseessä eräänlainen kunniamurha? Pohjimmiltaan teot ovat useimmiten naisiin kohdistuvia väkivaltarikoksia, joiden taustalla on rakenteellisia syitä, huomautti Anu. Rakkauslukot voivatkin kylmätä muitakin kuin Juhaa.

  Suomessa on käynnissä lainsäädäntöhanke, jolla rajoitettaisiin kaksoiskansalaisten pääsyä ainakin korkeisiin sotilasvirkoihin. Ministeri Niinistön mukaan kaksoiskansalaisiin liittyvän lainsäädäntöhankeen päämäärä on ”puolustushallinnon sisäisen turvallisuuden turvaaminen”. Olenko minäkin turvallisuusuhka, kysyy Anu, kaksoiskansalainen itsekin. Puheenjohtaja Ruben takaa Anulle oikeuden osallistua jatkossakin Pyöreään pöytään ja myös Juha arvioi Anun olevan korkeintaan pieni riski Pyöreän pöydän ritarikunnalle. Pöytä päätyykin kysymään, miten syntyperä takaa sataprosenttisen lojaliteetin valtiolle tai yhteiskunnalle.

  Maija toi ruodittavaksi kysymyksen, kelpaako näkyvyys palkkioksi tai korvaukseksi tuotteesta tai palvelusta? Onko esimerkiksi somejulkisuus oikeaa valuuttaa vai pelkkää hyväksikäyttämistä? Juhan mielestä esimerkiksi hotelliyön pyytäminen somenäkyvyyttä vastaan on kohtuullista, sen sijaan pyynnön julkistaminen ei sitä ole. Taustalla on brittiläisen bloggaajan hotellille esittämä majoituspyyntö, josta hotellinpitäjä kieltäytyi ja jonka toi julkisuuteen. Maija kysyy, vaikuttaako kielteiseen suhtautumiseen se, että kyse on lähinnä nuorten ja kauniiden naisten hallitsemasta bloggari- ja vloggarimaailman julkisuudesta. Anu huomautti, että kohu on molempien osapuolien kannalta edullinen ja ehkä jopa sovittu. Ruben kysyi myös, mikä ero on somenäkyvyydellä ja viihdeteollisuudesta yleisemminkin tutulla niin sanotulla product placementillä eli tuotesijoittelulla.

 • Suoraa puhetta Pauli Aalto-Setälän johdolla.
  Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Pekka Seppänen ja Olavi Uusivirta.

 • Keskustelijoina ovat Anu Koivunen, Taru Tujunen ja Maija Vilkkumaa.
  Suoraa puhetta johtaa tällä kertaa Ruben Stiller.

  Aluksi puhutaan lottovoitoista ja paljastuu, että Vilkkumaa voisi melkein myydä periaatteensa kolmella miljoonalla eurolla ja että Rubenilla riittäisi pienempikin summa.
  - Olen kiitollinen, että saan ensimmäistä kertaa vastata tällaiseen kysymykseen, ihastelee puolestaan Koivunen puheenjohtajan kysymystä.

  Mediatutkija Anu Koivunen keskusteluttaa ritareita Ylen presidenttivaalitenteistä. Niitä on nähty Yle TV1:ssä nyt kaksi kahdeksasta. Hän on tyytyväinen niiden tiukkaan tyyliin, mutta on huomannut, etteivät kaikki ole hänen kanssaan samaa mieltä.
  - Turha itkeä, myötäilee puheenjohtajan tiivistystä aiemmin Kokoomuksen puoluesihteerinä toiminut Tujunen. - Kampanjatiimin tehtävänä on tehdä kaikkensa, jotta ehdokas pärjää, hän sanoo.

  Viestintätoimiston johtaja Taru Tujunen miettii kritiikkiä, jota valtakunnansovittelija Minna Helle sai Iltalehden Olli Ainolan kolumnissa Instagram-päivityksistään. Tujunen kysyy, mitä sovinnaisuussääntöjä Helle on lomakuvillaan rikkonut.

  Muusikko Maija Vilkkumaa kertoo, että seksuaalisen häirinnän vastainen #metoo-kampanja näkyi viimeksi Yhdysvalloissa Golden Globe -gaalassa. - Olemmeko feministisen vallankumouksen äärellä, ja jos olemme, niin miksi se ei näy Suomessa?

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Pyöreä pöytä täyttää 11 vuotta! Juhlalähetyksessä keskustelevat Kaarina Hazard, Juha Itkonen ja Mika Pantzar. Suoraa puhetta vuoden 2018 ensimmäisessä lähetyksessä johtaa Ruben Stiller.

  Kirjailija Juha Itkonen näkee uuden alkoholilain vastaanotossa tekopyhyyttä.
  - Viinit lankakauppaan! huudahtaa puolestaan Hazard.
  - Kuluttajat ovat hyvin herkkiä myös hinnalle eikä vain saatavuudella, uskoo Pantzar, joka ei siten näe lailla suurta merkitystä.
  Nuorten vähentynyt alkoholin käyttö selittyy Hazardin arvauksen mukaan sillä, että nuoret "pössyttelevät pilveä". Pantzar heittää, että ehkä syy on kännyköiden valokuvien ja videoiden aiheuttama itsekritiikki.

  Käsikirjoittaja Kaarina Hazard puhuttaa ritareita ns. aktiivimallista. Hän kuvaa mm. kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) kehotusta muuttaa työn perässä elämälle vieraaksi ja julmaksi:
  - Tunteet taskuun ja menoks.
  Hän ryhtyy pohtimaan, pitäisikö Suomi pitää asuttuna vai ei.
  - Miksei pääoma voi liikkua maaseudulle, miksi kaiken pitää keskittyä? kysyy Pantzar.

  Jari Tervon Kekkos-sarja Yle TV1.ssä on tutkimusprofessori Mika Pantzarin mielestä erilainen historiikki suurmiehestä. Hän toivoo samanlaisia harmaan sävyjä muidenkin suurmiesten muisteluun. - Kekkonen on normalisoitu - milloin Rydistä ja Tannerista kerrotaan harmaan sävyjä?

  Hazard näkee, että normalisoinnin mahdollistaa vain ajallinen etäisyys - ja ottaa esimerkiksi Sauli Niinistön, josta hänen mielestään ei tällä hetkellä voi puhua kuin tavallisesta miehestä. Itkonen huomauttaa, että kaipuu vahvaan johtajaan on hyvin universaalia eikä erityisen suomalaista.

 • Vuoden aikana on esitetty runsaasti kysymyksiä, mielipiteitä, toiveita ja ennustuksia ja siinä ohessa mm. sivallettu sekä valtaapitäviä että mediaa. Pilkettä silmäkulmassa unohtamatta.

  Keskusteluotteissa kuullaan Kaarina Hazardia, Sirkka Hämäläistä, Juha Itkosta, Anu Koivusta, Mika Pantzaria, Pekka Seppästä, Ruben Stilleriä, Taru Tujusta, Maija Vilkkumaata ja Olavi Uusivirtaa.
  Pyöreän pöydän suoraa puhetta johtaa koostepaloissakin Pauli Aalto-Setälä.
  Koosteen on toimittanut Inkeri Kuisma-Tarpila.

  Pyöreän pöytä täyttää ensi viikolla 11 vuotta, ja vuoden ensimmäinen suora lähetys kuullaan 3.1.2018.

 • Keskustelijoina ovat Juha Itkonen, Ruben Stiller ja Maija Vilkkumaa.
  Suoraa puhetta vuoden viimeisessä suorassa lähetyksessä johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Talvipäivän seisauksen alla etsitään keinoja kestää, ja niistä löytyy mm. kynttilän valo ja talviuinti.
  - Pimeys, etkö parempaan pysty?! huudahtaa Itkonen.

  Muusikko Maija Vilkkumaa keskusteluttaa Pyöreää pöytää nollatoleranssista perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen käytöksen valossa.
  - On raivostuttavaa, että nollatoleranssi on vain sana, hän sanoo.
  - Kansankomedia meni liian pitkälle, arvelee Stiller.

  Toimittaja Ruben Stiller ihmettelee lauantaisen (16.12.2017) Helsingin Sanomien julkaiseman jutun synnyttämää turvallisuuskohua. Hän arvostelee sekä valtionjohdon että joidenkin toimittajien käytöstä.
  - Perässähiihtämisen aika on ohi, mutta ilmeisesti rullaluistimilla pääsee vielä nuoleskelemaan presidenttiämme, Stiller muotoilee.
  Maija Vilkkumaa joutui lukemaan tylsäksi arvioimansa jutun uudelleen suivaantuneen somekirjoittelun vuoksi, mutta ei löytänyt siitä mitään uutta tietoa: - Säännön rikkomisella ei ollut mitään merkitystä.

  Puheenjohtajan mukaan tapauksen käänteen ovat "ihan Remestä".

  Viiltävä totuus perhe-elämästä on paljastunut Väestöliiton perhebarometrissä. Siitä löytyy asenneselityksiä, miksi nuoret eivät hanki lapsia, kertoo kirjailija Juha Itkonen. Hän sanoo ymmärtävänsä näitä kommentteja, mutta kehottaa perheellisiä muokkaamaan puhetapaansa optimistisemmaksi.

  Hyvää Joulua!

  Ensi viikolla kooste vuoden 2017 keskusteluista. Pyöreän pöydän uusi vuosi alkaa 3. tammikuuta 2018.

 • Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Anu Koivunen ja Taru Tujunen.
  Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Oikeistoliberaaliksi tunnustautuva viestintätoimiston toimitusjohtaja Taru Tujunen pohtii Helsingin Sanomien vaalikoneen taulukon perusteella, onko RKP:n Nils Torvalds sittenkin presidentinvaalien yllättäjä eikä PS:n Laura Huhtasaari.

  Mediatutkija Anu Koivunen, joka omien sanojensa mukaan on uutisnarkki, kärsii uutismorkkiksesta.
  Hän ei ole enää Long Playn terrorismiartikkelin luettuaan vakuuttunut, pystyykö hän keskittymään oikeisiin uutisiin "peräkonttiuutisten" sijaan.

  Käsikirjoittaja Kaarina Hazard puolestaan ihmettelee median asennetta mm. #metoo-kampanjaan. Yrittävätkö toimittajat pitää omaa arvovaltaansa yllä dissaamalla kaikkea uutta? Kuka määrää, mistä puhutaan?

  Seuraava Pyöreä pöytä kokoontuu 13.12.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

 • Poikien ja tyttöjen Pisa-kuilu, naispappeus ja anteeksipyynnön tavat. Näistä aiheista keskusteltiin tänään, poikien syrjäytymisen estäminen ei vielä ratkennut mutta Maija pyysi oikealla tavalla anteeksti kutsuttuaan herännäisiä hihhuleiksi, joten lopputunnelma oli seesteinen. Pauli Aalto-Setälä johti puhetta, Maija Vilkkumaa, Juha Itkonen ja Pekka Seppänen keskustelivat.

Klipit

 • Yle Radio Suomen Pyöreä pöytä keskusteli keskiviikkona 2.11.2016 - viikko ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja - uudesta tilanteesta, jossa Donald Trumpin kannatus on mielipidekyselyissä jälleen noussut. Mukana keskustelussa ovat Sirkka Hämäläinen, Juha Itkonen ja Maija Vilkkumaa, puheenjohtajana Pekka Seppänen.

  Asteikolla 1-5 Juha Itkonen sanoo olevansa kauhuissaan viiden arvoisesti.
  Maija Vilkkumaa leimataan Suomen ainoaksi Trumpin kannattajaksi, koska hän pitää Hillary Clintonia rakenteellisen sovinismin mahdollistajana ja siten - tässä itselleen tärkeässä asiassa - ehkä Trumpiakin, "vanha liiton sovinistia", pahempana vaihtoehtona.

  Sirkka Hämäläinen sanoo olevansa aivan kauhuissaan Trumpin menestyksestä.
  - Tässä on täsmälleen samat elementit kuin silloin kun Hitler tuli valtaan, hän sanoo ja kuvaa Trumpin käyttävän vääriä tietoja ja tunteeseen vetoavaa uhoa.
  Hämäläinen huomauttaa Hitlerin tulleen valtaan demokratian voimin.
  - Koko demokratia on vaarassa Yhdysvalloissa, Hämäläinen väittää.

  Kuva: EPA/CRISTOBAL HERRERA

 • Muusikko Maija Vilkkumaa puhututtaa 19.10.2016 Yle Radio Suomen Pyöreää pöytää feminismistä ja naisen asemasta. Keskustelussa ovat mukana Anu Koivunen, Ruben Stiller ja Maija Vilkkumaa, puheenjohtajana on Pauli Aalto-Setälä.

  Vilkkumaa toivoo, että Hillary Clinton pahoittelisi kohtelua, jonka Monica Lewinsky sai, kun Lewinskyn suhde Clintonin aviomieheen, silloiseen presidentti Bill Clintoniin, paljastui vuonna1998.
  - Nuori nainen uhrattiin presidenttiyden alttarille, sanoo Vilkkumaa.

  Anu Koivunen oikaisi lähetyksen jälkeen omia puheitaan saatuaan parempaa tietoa: Päinvastoin kuin hän lähetyksessä sanoi, Monica Lewinsky EI ole sanonut äänestävänsä Hillary Clintonia. Lewinsky ei ole julkisesti kertonut, ketä aikoo äänestää Yhdysvaltain presidentinvaalissa marraskuussa.

  Kuva: AP Graphics Bank

 • Keskustelijoina ovat kirjailija Juha Itkonen, professori Mika Pantzar ja yrittäjä Pekka Seppänen.
  Puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Juuri Iowasta palannut Itkonen on yhä häikäistynyt näkemänsä Donald Trumpin kampanjoinnista. Seppänen ei pelkää Trumpin mahdollista valintaa Yhdysvaltain presidentiksi, koska hänen mielestään yksi mies ei voi pilata - eikä pelastaa - maailmaa.

 • Pääministeri Juha Sipilä puhuu kansalle tänään keskiviikkona 16.9.

  Pyöreässä pöydässä mediatutkija Anu Koivunen kysyi, kuinka suuren riskin Sipilä ottaa.
  - Ja kuinka suuren riskin viestimet, etunenässä Yle, ottavat lähettäessään politiikon monologin?

  Toimittaja Ruben Stiller arvailee värikkäästi puheen sisältöä ja ihmettelee, mikä on puheen tehtävä.

  - Meillä pitää olla luottamusta plaa plaa ... kun me suomalaiset yhdessä plaa plaa .... tulevaisuudessa, kun käsi kädessä kuljemme kohti yhteistä päämäärää plaa plaa ... ajat ovat vaikeita plaa plaa...

  Tutkimusprofessori Mika Pantzar sanoo puolestaan, että suomalaiset ovat ymmällään ja että valtiomiehen tehtävä on avata uusia näkymiä.

  Pyöreässä pöydässä puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Kuuntele ote keskiviikon 16.9. keskustelusta:

 • Pyöreä pöytä listasi vuoden 2015 trendit ja ennusti huhtivaalien tulosta Pauli Aalto-Setälän johdolla. Ennustajina ja vedonlyöjinä tutkimusprofessori Mika Pantzar, toimittaja Ruben Stiller ja muusikko Olavi Uusivirta. Esimerkiksi Stiller lyö punaviinistä vetoa, että Keskustan voitto Kokoomuksesta - "hytky" - eduskuntavaaleissa on lähempänä kuutta prosenttiyksikköä kuin viittä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä