Teemaillat

Teemaillat: Radio Suomen Digi-ilta

 • 2 h 32 min
 • toistaiseksi

Maailma digitalisoituu ja verkkosisältöjen saavutettavuutta edistetään koko Euroopassa. Mitä se tarkoittaa meille suomalaisille ja kuinka me osaamme käyttää kaikkia palveluita? Kuinka paljon uusia taitoja se vaatii? Asiantuntijoina ohjemassa ovat hankepäällikkö Jani Ruuskanen Väestörekisterikeskuksesta, palvelupäällikkö Kari Haakana Ylestä, liiketoimintajohtaja Riikka Laine-Tolonen Nordeasta, Digitalisaatio-yksikön päällikkö Maria Nikkilä Valtiovarainimisteriöstä sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen. Toimittajana Marko Miettinen.

Lähetykset

 • to 12.10.2017 18.03 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Maailma digitalisoituu ja verkkosisältöjen saavutettavuutta edistetään koko Euroopassa. Mitä se tarkoittaa meille suomalaisille ja kuinka me osaamme käyttää kaikkia palveluita? Kuinka paljon uusia taitoja se vaatii? Asiantuntijoina ohjemassa ovat hankepäällikkö Jani Ruuskanen Väestörekisterikeskuksesta, palvelupäällikkö Kari Haakana Ylestä, liiketoimintajohtaja Riikka Laine-Tolonen Nordeasta, Digitalisaatio-yksikön päällikkö Maria Nikkilä Valtiovarainimisteriöstä sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen. Toimittajana Marko Miettinen.

 • Käytiinkö Kuussa todella? Kuoliko Paul McCartney 1960-luvulla? Vaihdettiinko presidentti Kekkonen 1970-luvulla? Kuka hallitsee maapalloa? Ohjelmassa sukelletaan kiehtoviin salaliittoteorioihin kuuntelijoiden kanssa sekä kuullaan autenttista äänimateriaalia salaliittoteorioita synnyttäneistä tapahtumista. Mukana myös Heinolan Imjärven ufo-havainnon silminnäkijän haastattelu vuodelta 1971. Toimittajana Jukka Mikkola ja studiossa myös filosofian maisteri Perttu Häkkinen.

 • Mikä meihin fiksuihin aikuisiin menee, kun me eroamme ja lapsista tehdään pelinappuloita? Lapsen mieli myrkytetään toista vanhempaa vastaan, jotta kosto olisi täydellinen.
  Vieraannuttaminen repii perheen keskelle railon, miten se suljetaan? Mistä varhaiset kiusanteon merkit tunnistaa ja miten eristämisen kierre katkaistaan?
  Lähetyksessä teemaa avaavat asiantuntijat terapeutista lakimieheen, ja illan aikana kuullaan monta tarinaa vieraannuttamisesta. Toimittajana on Raimo Lång.

 • Studiovieraina ovat professorit Helmi Järviluoma-Mäkelä ja Heikki Uimonen sekä tutkijatohtori Meri Kytö. Juontajana Jukka Mikkola.

 • Viime kesänä televisiossa nähty Lomamatka 70-luvulle saa jatkoa. Nyt keräämme kuuntelijoiden muistoja ja kokemuksia 80-luvusta. Mitä kuuntelit, miten pukeudut, minne matkustit, kiersitkö festareita? Lähetyksessä käydään läpi 80-luvun tyylit ja tavarat, matkat ja valuutat. Mukana ovat Outi Popp, tutkija Tommi Hoikkala ja toimittaja Marko Pulkkinen.

 • Mistä kirjailijat kirjoittavat - mitä suomalaiset lukijat haluavat lukea? Studiossa kuuntelijoiden kanssa keskustelemassa ovat kirjailijat Jari Tervo ja Tuomas Kyrö, sekä käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Vuoksenmaa. Toimittajina Jari Mäkäräinen ja Seppo Puttonen.

 • Tähtienkatseluillassa asiantuntijat vastaavat kuuntelijoiden kysymyksiin koskien tähtiä, komeettoja, niiden bongaamista tai valokuvaamista. Studiossa ovat professori Markku Poutanen Geodeettisesta laitoksesta ja professori Tapio Markkanen Helsingin yliopistosta.Toimittajana Sisko Loikkanen.

 • Minkälaisia kirjeitä Joulupukille kirjoitetaan? Vieraina Riitta Mattila Joulupukin Pääpostista, kirjailija Paula Havaste sekä päiväkodin lastenhoitaja Jyrki Kiviniemi. Toimittajina Minna Korhonen ja Reetta Arvila.

 • Kiristääkö pipo? Eikö uni tule silmään? Nyt on aika lopettaa hampaiden kiristely ja keriä esiin kadonnut elämänilo. Älä ota paineita, vaan kysy neuvoa stressinhallinnan ammattilaisilta. Kuuntelijoiden kysymyksiin vastaamassa ovat psykoterapeutti, psykologi Arto Pietikäinen ja Mindfulnes-kouluttaja Leena Pennanen. Toimittajina Minna Korhonen ja Ari Meriläinen.

 • Kiina on ajankohtainen nyt monellakin tapaa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100-vuotta keisarinvallan murtumisesta ja Kiinan muuttumisesta tasavallaksi. Kiinaan on myös juuri valittu uusi johto, josta toistaiseksi tiedetään aika vähän. Lähivuosina Kiinan ennustetaan myös nousevan maailman suurimmaksi yksittäiseksi kansantaloudeksi, joten sen taloudellinen ja poliittinen merkitys kasvaa koko ajan. Toimittajana Seppo Heikkinen. kuva: EPA / WANG WEI

 • Pienituloisen elämä ei ole helppoa ja vielä vaikeampaa on, jos tuloja ei ole lainkaan. Senttiä joutuvat venyttämään niin opiskelijat, työttömät, eläkeläiset kuin lapsiperheetkin. Myös avioero, sairaus tai konkurssi voivat muuttaa arjen kituuttamiseksi. Mitä tehdä, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään ja laskupino kasvaa? Studiossa ovat tutkimusprofessori Heikki Hiilamo Kansaneläkelaitokselta, toiminnajohtaja Heikki Hursti Laupeudentyön ry:stä ja sosiaalityön esimies Outi Raiden Vantaalta. Toimittajina Minna Korhonen ja Reetta Arvila.

 • Oletko sinut itsesi kanssa? Uskallatko näyttää ikäiseltäsi? Kerro hyväksytkö sen mikä oikeasti olet ja annat elämän jälkien näkyä. Tosiasia kuitenkin on, että kaikki vanhenevat, halusimmepa tai emme. Rupsahtaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö itsestä pitäisi pitää huolta. Nyt on aika karistaa ulkonäköpaineita ja kohottaa itsetuntoa. Studiossa ovat filosofi Lauri Järvilehto, näyttelijä Satu Silvo sekä kulttuurin ja työn moniosaaja Inke Rosilo, joka ottaa voimauttavia valokuvia. Toimittajina Minna Korhonen ja Jaana Selin.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • 20.11.2016 Kello 18-21 Mihin salaliittoteoriaan sinä uskot ja miksi? Mihin et usko? Toimittajana Jukka Mikkola ja studiossa myös filosofian maisteri Perttu Häkkinen.

 • Susilauma ulvoo Ähtärin eläinpuistossa 21.4.1994.

 • Mitä tapahtuu tavallisen kuluttajan kukkarolle eurobondien ja muun taloudellisen epävakauden aikana? Asiantuntijoina ovat yksityistalouden ekonomisti Anu Numminen Nordeasta, Helsingin kaupungin talous-ja velkaneuvoja Ilkka Passi sekä toiminnanjohtaja Jaakko Ravald Espoon ja Kauniaisten Osakesäästäjät ry:stä. Toimittajina Minna Korhonen ja Jaana Selin. Kuva: Anssi Leppänen/YLE

 • Ruokapiirit, kaupunkiviljely, lähiruoka. Löytyykö näistä haastajaa marketin ruokahyllylle? Miten julkisten ruokapalveluiden tuottajat voivat siirtyä kestäviin elintarvikehankintoihin? Mistä itse löydät vaihtoehtoisen ruokakorisi sisällön? Kuuntelijoiden kysymyksiin ovat vastaamassa Herttoniemen ruokaosuuskunnan jäsen, projektitutkija Galina Kallio sekä jo useampana vuonna kulkeneen Lähiruokaviestin hankepäällikkö Irma Kärkkäinen. Toimittajana Kati Lahtinen. Kuva: Petra Ristola/YLE

 • Mikä on sopiva määrä liikuntaa, miten löytää itselleen sopivat lajit ja miten kuntoilusta saisi tehokuurien sijaan pysyvän, nautintoa tuottavan elämäntavan? Kuuntelijoiden kysymyksiin ovat vastaamassa UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ja liikuntavalmentaja Eija Holmala. Toimittajana Maria Laine.

 • Millaista vanhemmuus ja lapsen kasvattaminen tänä päivänä on? Toisaalla puhutaan siitä kuinka vanhemmuuteen suhtaudutaan jopa ylitsevuotavalla vakavuudella, toisaalta kerrotaan miten vanhemmuus on nykyään hukassa. Matkalla vanhemmuuteen -ohjelmassa pistäydytään Väestöliiton perhekeskuksen johtajan Heli Vaarasen juttusilla, tavataan päiväkoti Aallon johtaja Anne Saariniemi ja kuullaan kokemuksia pienten lasten vanhemmilta itseltään. Toimittajana on Sanna Kareinen.

 • Tarkkailetko painoasi, lasketko hiilihydraatteja ja proteiineja? Oletko pullapoliisi, karppaaja vai kenties pussikuurilla? Radio Suomen Hyvinvointi-illassa keskustellaan asiantuntijoiden kanssa syömiskäyttäytymisestä ja siitä miten ruokavalio vaikuttaa kehoon sekä mieleen. Toimittajana Sanna Kojo. Kuva: Jouni Koutonen/YLE

 • YLE Radio Suomen Ralli-illassa asiantuntijoina ovat Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen, Ralliradion asiantuntija Kristian Sohlberg sekä neljättä peräkkäistä luokkavoittoa Jyväskylästä hakeva IRC-sarjan hallitseva mestari Juho Hänninen yhdessä kartturinsa Mikko Markkulan kanssa. Illan toteutuksesta vastaa Yle Ralliradio.

 • Toimittajana Marko Miettinen. Kuva: Sari Vähäsarja / YLE

 • Radio Suomen perinteisessä Veneilyillassa keskustellaan kuuntelijoiden kanssa kaikesta mikä liittyy veneilyyn ja vesilläolemiseen. Asiantuntijavieraina Vesa Leppä (Kippari-lehden päätoimittaja), Jori Nordström (Meripelastusseuran valmiuspäällikkö) ja Pekka Toukola (Liikkuva Poliisi). Toimittajina Risto Nordell ja Juha Blomberg.

 • Radio Suomen Pyöräilyillassa aiheet vaihtelevat lasten pyöräilystä pyörävarkauksiin, matkapyöräilyyn ja sähköavusteisiin polkupyöriin. Kuuntelijoiden kysymyksiin ovat vastaamassa kirjailija, toimittaja Matti Rämö, Fillari - lehden päätoimittaja Janne Lehti sekä Poljin ry:stä toiminnanjohtaja Matti Hirvonen. Toimittajana on Markus Turunen.

 • YLE Radio Suomessa muistellaan kotitietokoneiden 30-vuotiasta taipaletta. Studiossa kuuntelijoiden kysymyksiin ovat vastaamassa tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvinen, kulttuurintutkija Petri Saarikoski, joka on tutkinut myös tietokoneharrastuksen kulttuurihistoriaa sekä Mikko Heinonen - kielenkääntäjä ja tietokoneharrastaja, joka pitää harrastuksenaan Pelikonepeijoonit-nimistä vanhojen tietokoneiden ja pelikoneiden museota. Toimittajana Seppo Heikkinen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä