Äänien ilta

Miltä matkailu kuulostaa?

 • 2 h 25 min
 • toistaiseksi

Ohjelmassa kuunnellaan kaukomaita, Suomen eksoottisia äänimaisemia unohtamatta. Studiovieraina ovat professori Helmi Järviluoma-Mäkelä, professori Heikki Uimonen ja äänitaiteilija Simo Alitalo, toimittajana Jukka Mikkola. Ohjelma alkaa monille suomalaisille tutulla ja ikimuistoisella äänellä: Zetor-traktorin käynnistyksellä! Kuva: Laurent Gillieron/Epa

Lähetykset

 • su 15.10.2017 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Ohjelmassa kuunnellaan kaukomaita, Suomen eksoottisia äänimaisemia unohtamatta. Studiovieraina ovat professori Helmi Järviluoma-Mäkelä, professori Heikki Uimonen ja äänitaiteilija Simo Alitalo, toimittajana Jukka Mikkola. Ohjelma alkaa monille suomalaisille tutulla ja ikimuistoisella äänellä: Zetor-traktorin käynnistyksellä! Kuva: Laurent Gillieron/Epa

 • Kaikkien aikojen kymmenennessä Äänien ilta -lähetyksessä kuunnellaan muun muassa kaikkien aikojen eniten toivottuja ääniä. Ohjelmassa muistellaan myös niitä monia vaikeita, harvinaisia ja jopa mahdottomia äänitoiveita, joita tähän astisiin lähetyksiin on tullut.
  Asiantuntijavieraina lähetyksessä ovat tutkijatohtori Meri Kytö, professori Heikki Uimonen ja äänitaiteilija Simo Alitalo. Toimittajana on Jukka Mikkola.

 • Miltä kuulostaa taskussa, käsilaukussa ja keittiössä?
  Miltä meidän ympärillämme tänään kuulostaa - miltä kuulosti ennen?
  Äänistä ja äänimaisemista keskustelevat ja niitä kuuntelevat professori Helmi Järviluoma-Mäkelä (Itä-Suomen yliopisto), professori Heikki Uimonen (Sibelius-akatemian Seinäjoen yksikkö) ja äänitaiteilija Simo Alitalo. Ohjelman juontaa Jukka Mikkola.

 • Suomalaiset äänimaisemat kaupungeissa ja maaseudulla ovat monivivahteisia. Tiettyyn paikkaan, aikaan, työn tai arjen askareisiin liittyvä äänimaisema vaikuttaa kokemuksiimme ja muistoihimme. Studiossa äänistä ja äänimaisemista keskustelevat ja niitä kuuntelevat professori Helmi Järviluoma-Mäkelä, Itä-Suomen yliopisto, professori Heikki Uimonen, Sibelius-akatemian Seinäjoen yksikkö ja äänitaiteilija Simo Alitalo. Ohjelman juontaa Jukka Mikkola.

 • Miltä kuulostavat kaikki koneet ympärillämme? Studiossa äänistä keskustelevat ja niitä kuuntelevat professori Helmi Järviluoma-Mäkelä (Itä-Suomen yliopisto) ja professori Heikki Uimonen (Sibelius-akatemia, Seinäjoen yliopistokeskus). Ohjelman juontaa Jukka Mikkola.

 • Radio Suomen teemaillassa äänistä keskustelevat ja niitä kuuntelevat professori Helmi Järviluoma-Mäkelä (Itä-Suomen yliopisto) ja professori Heikki Uimonen (Sibelius-akatemia, Seinäjoen yliopistokeskus). Ohjelman juontaa Jukka Mikkola.

 • Millainen on muistojesi äänimaisema? Onko se lumisen metsän hiljaisuutta vai jäähallin yleisön pauhua? Jo hiljentynyt tehtaan pilli, satakielen laulu, Harley-Davidson, vauvan itku, hevosen hirnahdus. Studiossa äänistä keskustelevat ja niitä kuuntelevat äänien ja äänimaisemien tutkijat, professori Helmi Järviluoma-Mäkelä ja professori Heikki Uimonen. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Jo hiljentynyt tehtaan pilli, satakielen laulu, Harley-Davidson, vauvan itku, ihmisen sydän. Muistatko miltä ne kuulostavat? Mitä äänet kertovat meille? Mitä ne paljastavat tai mitä ne peittävät? Millainen on lohduttava tai pelottava ääni? Millaisia muistoja ääniin liittyy? Studiossa äänistä keskustelevat ja niitä kuuntelevat äänitaiteilija Petri Kuljuntausta ja säveltäjä Juhani Nuorvala. Ohjelman toimittaa Jukka Mikkola.

 • Pistoolin laukaus, kirkaisu, auton jarrutus. Puhelimen pirinä, juoksuaskeleet, itku. Kuiskaus, törähdys, nauru. Mitä äänet meille kertovat? Miltä kuulostavat helkähdys, pärähdys ja suhahdus? Miltä kuulostaa hiljaisuus? Vieraina äänisuunnittelija Tiina Luoma ja säveltäjä Max Savikangas. Toimittajana Jukka Mikkola.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä