Koe uusi yle.fi
Radio Suomi Lappeenranta

Juokseminen ja luonto lataavat näyttelijä Pekka Rädyn voimat

 • 9 min
 • toistaiseksi

Imatralainen näyttelijä Pekka Räty on asunut Hämeessä sekä Pohjanmaalla. Nykyisin omien sanojensa mukaan täysin puhdasverinen imatralainen rakastaa urheilua ja juoksee viikottain pitempiä lenkkejä. Maratonejakin on kertynyt yli 30.
Rädyn mukaan ihminen on osa luontoa, ja siitä saa voimaa esimerkiksi näyttelijän työssä. Pekka Rätyä haastattelee Jenni Silvennoinen.

Lähetykset

 • pe 29.9.2017 9.58 • Yle Areena

Jaksot

 • Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote päätti itsenäisyyspäivän aattona käyttää Suomen oloissa erittäin harvinaista toiminpidettä. Eksote otti haltuunsa uuden K-sairaalan rakennustyömaan, kun sen mielestä työmaan pääurakoitsija ei olisi kyennyt saattaamaan urakkaa loppuun. HL-rakentajat oy:n toimitusjohtaja Mikko Juuti ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen Yle Lappeenrannan radiohaastattelussa.

 • Imatralainen näyttelijä Pekka Räty on asunut Hämeessä sekä Pohjanmaalla. Nykyisin omien sanojensa mukaan täysin puhdasverinen imatralainen rakastaa urheilua ja juoksee viikottain pitempiä lenkkejä. Maratonejakin on kertynyt yli 30.
  Rädyn mukaan ihminen on osa luontoa, ja siitä saa voimaa esimerkiksi näyttelijän työssä. Pekka Rätyä haastattelee Jenni Silvennoinen.

 • Suomen ja Venäjän välistä rajaa pidetään herkeämättä silmällä Suomen ja Venäjän viranomaisten voimin. Partiot kulkevat rajan tuntumassa jatkuvasti ja valvontaa suoritetaan myös teknisillä apuvälineillä. Valvonnasta huolimatta rajalla eletään myös arkista elämää. Kalle Schönberg vieraili Imatralla rajan pinnassa. Hänen haastateltavina ovat rajavartija Ossi Manninen ja rajan tuntumassa koko elämänsä asunut Joel Sikiö.

 • Ilkka Parviaisella karvat ovat aina kasvaneet voimakkasti. Viiksillään hän nappasi hopeaa arvosteussa viiksikilpailussa Texasissa. Ilkan viiksiin perehtyivät tarkemmin Juha-Pekka Taskinen ja Tanja Hannus.

 • SaiPan avaus jääkiekon Liigassa oli sysimusta. Ville Toijonen ja Vesa Winberg puntaroivat kauden startin SaiPan osalta ja äänessä on myös SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä.

 • Lappeenrantalainen Keijo Hänninen menetti toisen jalkansa polvesta alaspäin junaleikeissä seitsemän vuotiaana. Sisukas pikkupoika kinkkasi onnettomuuden jälkeen läheiseen taloon, jossa pyörtyi. Menetetty jalka ei elämässä tahtia haitannut. Proteesin avulla liikkuminen ja urheileminen onnistui sisukkaalta pojalta. Keijo oli mukana vuosia myös istumalentopallomaajoukkueessa saavuttaen lukuisia Suomen mestaruuksia ja hopeisen olympiamitalin. Keijo Hänninen on Sirkka Haverisen studiovieraana ja keskustelu kääntyi aluksi istumalentopallomitaleihin.

 • Välirauhan aikana Englannin hallitus käytti Suomea houkutuslintuna saadakseen Stalinin astumaan Petsamossa Saksan varpaille. Näin sanoo Suomen käänteitä jatkosodan alla tutkinut Seppo Jyrkinen. Seppo Jyrkistä aiheesta haastattelee Vesa Winberg. (Kuva: SA-kuva)

 • Heinäkuussa avattu frisbeegolf-rata on nostanut kärhämän Lappeenrannassa. Mielipiteet ovat lennelleet yleisönosastokirjoituksissa ja sosiaalisessa mediassa. Ne ovat tylyttäneet uutta rataa melusta ja vaaranpaikoista. Nyt saman radalle lähtevät kiistan osapuolet selvittämään asiaa toimittajan Elli Sormusen johdolla. Paikalla ovat radan lähellä sijaitsevan talon taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Marjatta Buuri, Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman ja Willimiehen disc golf ry:n puheenjohtaja Timo Mäntylä.

 • Kolmiloikkaaja Pertti Pousin 49 vuotta vanha Suomen ennätys jäi historiaan kun Lappeenrannan Urheilumiesten Simo Lipsanen loikkasi uuden Suomen ennnätyksen 17,14 m Puolassa nuorten EM-kisoissa. Toimittaja Sirkka Haverinen oli miesten kanssa mitalikahveilla.

 • Sata vuotta sitten nuori pari osti itselleen kihlasormuksen. Nyt sama sormus on toimitettu Etelä-Karjalan museoon. Mitä tapahtui siinä välissä. Sitä Lumivaara-säätiön Kari Rapon kanssa selvittää nyt Vesa Winberg.

 • Lappeenrantalainen eläkkeellä oleva rovasti Matti J Kuronen on elämässään ehtinyt paljon. Hänen apuunsa turvaudutaan edelleenkin usein parisuhdeasioissa. Jazz-musiikki on Matin sydäntä lähellä. Kuuntele Sirkka Haverisen tekemä haastattelu sydämellisestä Matti J Kurosesta.

 • Lappeenrantalainen lentomestari evp Aimo Vahvelainen puolusti maamme itsenäisyyttä sekä talvi- että jatkosodassa. Olli Saarelan haastattelu Vahvelaista vuonna 2009 ja haastattelussa Vahvelainen kertoo jatkosodan ilmataisteluista ja vaaratilanteista.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • 1.11.2017 Ruokolahden Eukkoaukiolla paljastettiin leijonapatsas muistuttamaan kesällä 1992 Ruokolahdella tavatusta leijonasta. Toimittaja Petri Kivimäki tapasi kesällä 1992 jahtipäällikkönä olleen Antti Väisäsen patsaanpaljastuksen yhteydessä.

 • Saksan pääkaupuki Berliinistä on tullut lukuisten suomalaisten suosittu matkakohde sekä parin tuhannen suomalaisen uusi koti. Lappeenrannan Joutsenosta kotoisin oleva Nea Auhtola saapui Berliiniin ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja huomasi yhtäkkiä asuvansa Berliinissä vakituisesti. Lähde Nea Auhtolan ja toimittaja Petri Kivimäen kanssa puolen tunnin kävelyretkelle Berliiniin.

 • Kansanedustajat Kaj Turunen Jani Mäkelä kertovat olevansa hyvissä väleissä edelleen, vaikka savonlinnalainen Turunen siirtyi Sininen tulevaisuus -ryhmään ja Mäkelä jäi Perussuomalaisten riveihin. Miehet olivat Yle Lappeenrannan radiohaastattelussa maanantaina aamupäivällä. Toimittajana on Juha-Pekka Taskinen.

 • Suomalainen ryhmä vieraili 18. maaliskuuta 1973 Svetogorskin rakennustyömaalla. Toimittajana Kosti-Heikki Lahti.

 • Poliisi on jatkanut Imatran ampumatapauksen tutkintaa. Poliisi on kuulustellut esitutkinnan aikana yli kymmentä todistajaa ja käynyt läpi valvontakameran tallenteita tapahtuma-alueelta. Kuuntele tästä tutkinnajohtaja Saku Tielisen haastattelu. Toimittajana on Jari Tanskanen. Haastattelu on tehty Imatralla 5.12.2016 puolen päivän aikoihin.

 • Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen jätti maanantaina 24.10.2016 eronpyyntönsä Imatran kaupunginvaltuustolle. Hän jää eläkkeelle syksyllä 2017. Pertti Lintunen vieraili tiistaina Radio Suomen vieraana Imatran studiolla. Haastattelussa hän kertoo ajatuksiaan Imatran kouluista sekä ruotii aikaansa Imatran kaupunginjohtajana. Toimittajina Juha-Pekka Taskinen ja Ani Malmi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä