Äänitarina

Äänitarina: Laatikon ulkopuolella

 • 2 min
 • toistaiseksi

Sara Juntunen katsoi maailmaa pari vuotta toisesta näkökulmasta. Uuteen ympäristöön astuttuaan hän teki havainnon. Toteutus: Krista Kierikka.

Lähetykset

 • la 25.11.2017 10.54 • Yle Radio 1

Jaksot

 • 2.35-2.36 kuvaa ihmisen ahdistusta ja unettomuutta, jolloin hallinta omista ajatuksista pettää ja perusteeton mustasukkaisuuden tunne ja yksin jäämisen pelko saa vallan mielessä. Toteutus: Matias Kivipuro.

 • Tämänkertaisen Äänitarinan tekijä oli juuri muuttanut ulkomailta takaisin Suomeen, aloittanut opinnot ja muuttanut ensimmäiseen omaan asuntoon, ja muutokset eskaloituivat joululomaan, jolloin kaikki purkautui henkisenä aallonpohjana. Pohjalta noustessaan hän alkoi näkemään elämää ja omaa menneisyyttään eri tavalla. Toteutus: Lotta Lehtonen.

 • Sosiologi ja filosofi Georg Simmelin mukaan häpeä on kokemus liiallisesta nähdyksi tulemisesta ja samanaikaisesta omanarvontunnon vähenemisestä. Häpeä on tunne normeja rikkovasta sopimattomuudesta, kun haluaisimme vain olla näkymättömiä. Tämänkertainen äänitarina 3,89 käsittelee häpeää köyhyydestä. Näkyykö köyhyys ja työttömyys ulospäin? Riittääkö häpeälle, että näemme nämä itsessämme? Toteutus: Ahtola & Pyhäjärvi.

 • Tämänkertainen Äänitarina kertoo peliriippuvuudesta. Asia on ajankohtainen, sillä monella on lähipiirissään ihminen, joka kärsii tästä addiktiosta. Toteutus: Ilona Lämsä.

 • Pasi Lahti pohtii mikä on normaalia.

 • "Olen kysyjä, joka kaipaa vastauksia, joita ei halua kuulla. Olen haaveilija, josta uhkaa tulla jotain muuta. Ääniteokseni on päänsisäinen monologi, jossa ei ole vastauksia eikä haaveita." Toteutus: Johanna Viren.

 • Wikipedian mukaan ”Rohkeus on uskallus tehdä asioita välittämättä pelosta, kivusta, vaarasta, epävarmuudesta tai uhkailusta. - - Rohkeus on subjektiivinen kokemus, sitä mikä yhdelle on rohkeaa, on toiselle tavanomaista.” ja plaa plaa, aivan niin. Rohkeaa on kertoa rohkeudesta oman kippeen kautta. Eiks myös aika rohkeeta oo pyrkiä teknisten vaatimusten kynnyksen yli pelkällä puhelimella, kun mikrofoni tuli taannoin myytyä. Millainen sitten on rohkeuden ääni? Tai sen tunteen, kun ei ole rohkea ollenkaan? Lähestyttiin ajatusta arkisten äänten kautta. Tällä teoksella halutaan kysyä just sinulta: milloin viimeksi olit rohkea?

  Hanna Marika, melkein medianomi, äänimaiseman luoja ja tekniikan hallitsija. Emma, kirjoittaja ja äänentuottaja, erityisosaamisena makaroniäänet.

 • Lyhytdokumentti Tosimies paljastaa palan pohjoisen elämää. Rovaniemellä Sierijärven porotilaa pitävät Ari Maununiemi ja Sampo Pasma elävät arkea, joka sujuu vahvassa yhteydessä luonnon ja eläinten kanssa.
  Toteutus: Mervi Leino.

 • Olen kaksikymppinen elokuva-alan opiskelija ja innokas valokuvaaja-amatööri. Kiinnostuin pari vuotta sitten sairaudestani sekä sen absurdista käänteestä. Dokumentissani halusin tehdä katsauksen menneisiin vuosiin ja tutkia ajatuksiani niiltä ajoilta sekä selventää elämänvaihettani niin muille kuin itselleni kaiken sen levottomuuden ja paniikin alta. Tarinankerrontaa tukivat lukuisat itselleni kirjoittamat muistiinpanot ajalta, jolloin syömishäiriö oli pahimmillaan. Samaan aikaan kun olen elänyt, koen tavallaan katsoneeni tätä sekasortoa myös sivusta.Toteutus: Alisa Aarniomäki.

 • Hienoja tarinoita löytää siellä minne vain korvansa suuntaa, kuten vaikka Töölön Kisahallin pingispöytien ääreltä. Elokuvailmaisun opiskelijat tutustuivat kolmeen paikalliseen pöytätenniksen vanhaan staraan Oivaan, Masaan ja Samuliin. Toteutus: Joel Holm, Yam Levit, Samuel Aghar.

 • Pullonkaula käsittelee teini-iän traumaa, joka on vaikuttanut pitkälle aikuisuuteen.
  Toteutus: Marianne Kokkonen.

 • "Kun koti muuttui vesipuistoksi" kertoo elämän epävarmuudesta ja nuoren ihmisen ahdingosta vesivahingon iskiessä, ja muuttuu dokkarin edetessä eräänlaiseksi henkilökuvaksi. Toteutus: Mikko Timonen.

Klipit

 • Vinnaren av finländska Shortdoxtävlingen. Koprt audiodokumentär av Nina Eriksén:
  "Öppna vidder och mil på mil av genomskinlig is. Spegelblankt under fötterna och sen det tillfredställande kraset. Det finns något fascinerande och ogreppbart i att ytan både kan bära dig och släppa igenom. Allt kan ändras. Allt kan byta form. Kommer du att räddas eller gå under?"

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä