#Ylevastaa

Markkinointipäällikkö Päivi Nummi-aho: Miten saada ohjelmat yleisön tietoon

 • 13 min
 • toistaiseksi

Ylen markkinointi kertoo yleisölle, mitä he verorahoillaan saavat. Ohjelmia tehdään niin paljon, että yleisön on vaikea löytää varsinkaan uusia ohjelmia ilman markkinointia. Miten temppu tehdään, siitä kertoo Ylen Markkinointi ja brändit yksikön päällikkö Päivi Nummi-Aho. Toimittajana Aki Laine.

Lähetykset

 • ke 11.10.2017 12.00 • Yle Areena

Jaksot

 • Ylen markkinointi kertoo yleisölle, mitä he verorahoillaan saavat. Ohjelmia tehdään niin paljon, että yleisön on vaikea löytää varsinkaan uusia ohjelmia ilman markkinointia. Miten temppu tehdään, siitä kertoo Ylen Markkinointi ja brändit yksikön päällikkö Päivi Nummi-Aho. Toimittajana Aki Laine.

 • Noin 93 prosenttia suomalaisista seuraa Ylen sisältöjä tv:ssä, radiossa tai verkossa joka viikko. Miksi, miten ja mitä he toivovat, on asia, jota selvitetään yleisötutkimuksella. Tutkimusta yleisöistä tehdään kaikissa välineissä ja kaikissa tutkimuksen ydin on sama: ketkä Yleä käyttävät ja miten heitä voitaisiin palvella paremmin.

  Puhekielessä termi on yleisötutkimus, virallisesti puhutaan asiakkuustutkimuksesta.
  Vieraana yleisötutkija Outi Roivainen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/10/mita-tiedamme-yleisoistamme

 • Missä menee mainonnan ja journalistisen käsittelyn ero, kun puhutaan vaikka kirjasta? Ylen etiikkapäällikkö Timo Huovinen arvioi myös tulevaa esimiestään, joulukuussa työnsä aloittavaa päätoimittaja Jouko Jokista. Jari Mäkäräinen haastattelee.

 • Ylellä on mittavat arkistomateriaalivarannot. Radioarkistossa on noin 1,5 miljoonaa äänitiedostoa. Tv-arkistossa klippejä ja ohjelmaobjekteja on lähes miljoona. Ylen Elävän arkiston ja Areenan ohjelmapäällikkö Reijo Perälä kertoo, että yhtiöltä toivotaan eritoten radiodraamaa, vanhoja tv-sarjoja, elokuvia, viihdettä ja lastenohjelmien klassikoita. Toimittajana on Mira Stenström.

 • Ylen vietintäpäällikkö Mika Ojamies kertoo, miksi ja miten Yle viestii tekemisistään. Kysymysten ja selvitettävien asioiden kirjo on laaja uutistoimittajan mekosta erilaisten ohjelmien valintoihin. Ojamies selvittää myös Ylen viestinnän ja markkinoinnin eroa. Toimittajana on Aki Laine.

 • Ylen radiokanavat uudistuvat. Uudistustyö koskee kaikkia kanavia. Ensimmäisiä yleisölle asti kuuluvia asioita on, että Radio Suomen kesistä tuttu Suomen radio jatkaa kesäkauden jälkeenkin ja keskipäivän lähetykset ovat valtakunnallisia. Alueelliset uutiset kuuluvat edelleen puolelta. Samalla alueiden aamulähetykset aikaistuivat - nyt lähetys alkaa jo kello kuudelta.
  Radiopäällikkö Marja Keskitalo kertoo, miksi nämä muutokset on tehty.

  Toimittaja on Kati Lahtinen.

 • Katsoja kysyy, miksi A-studiossa on enimmäkseen naistoimittajia. Eivätkö miehet kelpaa? Kysymykseen vastaa Riitta Pihlajamäki, toimittajana Anne-Mari Rajala.

 • Haastattelussa Yle urheilun päällikkö Sasha Ikonen. Toimittajana Jari Mäkäräinen.

 • Ylen kirjeenvaihtajien esimies Liisa Karvinen ja ulkomaantoimittaja Aishi Zidan kertovat kirjeenvaihtajien työstä ja verkostosta. Ohjelmassa kuullaan muun muassa, miten kirjeenvaihtaja valmistautuu pestiinsä. Toimittajana Tuukka Pasanen.

 • Miksi Joensuu on radiolle parempi nimi kuin Pohjois-Karjala? Yle Alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko vastaa kuulijoiden kysymyksiin ja kertoo, että toimittajia on tarkoitus sijoittaa entistä enemmän kentälle ja kansan pariin. Aki Laine haastattelee.

 • Onko Ylessä tarpeeksi kiinnostavaa tarjontaa nuorille yleisöille? Miksi netti ja sosiaalinen media ovat niin tärkeitä, kun nuorille suunnitellaan kuunneltavaa ja katsottavaa? Ylen nuorisomedioiden uusi päällikkö Antti Hirvonen vastaa. Toimittajana Anne-Mari Rajala.

 • Vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kertoo, kuinka presidentti Koiviston hautajaisiin valmistauduttiin toimituksessa. Suurtapahtumien raportoinnilla luodaan sukupolvien yhteistä muistia. Entä kuka päättää ylimääräisistä lähetyksistä ja koska lähetetään oma toimittaja tapahtumapaikalle? Jari Mäkäräinen haastattelee.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä