Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Dokumentti

Traileri: Dokumenttiprojekti: Jos katsot elokuvaa silmät kiinni, mitä näet? Salainen metsäni on Yle Areenan ensimmäinen kuvailutulkattu teos

  • 1 min
  • toistaiseksi

Kuvailutulkkaus on jonkin tapahtuman tai asian visuaalisen puolen kuvailua näkövammaiselle. Dokumenttielokuva Salainen metsäni julkaistaan maanantaina 16.10.2017 Yle Areenaan kahtena versiona, joista toinen on kuvailutulkattu. Voit kokeilla tämän lyhyen kohtauksen verran jo heti, miltä tuntuu kokea elokuva, jos sitä ei voi nähdä.

Salainen metsäni on Niina Brandtin ohjaama intiimi dokumentti, joka sukeltaa erilaisuuden pinnan alle. Elokuvan päähenkilö on Lauri, nuori mies autismin kirjolla. Hän ei pysty puhumaan, mutta henkilökohtaisen tulkkinsa Pirjon tuella hän pystyy ilmaisemaan itseään ja saa yhteyden maailmaan. Pirjon rauhallisuus tuo voimaa myös Laurille. Muiden kanssa hän ei voi kirjoittaa. Laurin kirjoitukset avaavat ikkunan hänen sisäiseen maailmaansa. Autismin kuoren alla on ajatteleva ja tunteva nuori, joka unelmoi rakkaudesta. Arki ei ole helppoa, mutta sen keskeltä kumpuavat Laurin ajatukset elämästä, kaipuusta ja itsemääräämisoikeudesta.

Dokumenttielokuva Salainen metsäni Yle Areenassa 30 päivän ajan maanantaista 16.10.2017 lähtien.

Elokuva nähdään myös Yle TV1:ssä osana Ylen Dokumenttiprojektia ma 16.10.2017 klo 21.30.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Dokumentti

Dokumenttielokuva - aikansa muotokuva

Dokumenttielokuva on oman aikansa muotokuva. Dokumenttiprojektin elokuvat käsittelevät monenlaisia aiheita - henkilökohtaisista tarinoista aina koko maailmaa koskettaviin tapahtumiin.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä