Fennada-klassikot

Iskelmäketju

  • 1 h 21 min
  • toistaiseksi

Komediallinen musiikkielokuva, jossa Iskelmä Oy:n johtajaa työllistävät niin toiveikkaat nuoret laulajat kuin vanhat konkaritkin. (1959)

Esiintyjät mm.: Lasse Liemola, Pirkko Mannola, Kalevi Korpi, Seija Lampila, Georg Malmstén, Irmeli Mäkelä, Tuula-Anneli Rantanen, Helena Siltala, Maynie Sirén, Wiola Talvikki, Ingmar Englund, Lill-Jörgen Petersen, Lauluyhtye Jokerit, Onni Gideon orkestereineen, The Delta Rhythm Boys, Erik Lindström ja Kabaré-Orkesteri sekä Hannes Häyrinen, Eija Inkeri, Liisa Nevalainen, Sylva Rossi, Erkki Ertama, Vitaly Ketterer. Musiikkikappaleet mm.: Strip-Tease, Kun taivas itkee, Rakkauden satu, Mustat silmät, Muistatko, You go to my head, Tsihibi-tsihibi-tshibi, Olen rakastunut, Anna pois, Tuhat laulua lemmestä, Nyt jää hyvästi vain, Ranskalaiset korot, Pennitön uneksija, Joshua fit the Battle of Jerico, Liian vähän aikaa, Sputnik-polka ja Unhoita menneet. Käsikirjoittaja: Hannes Häyrinen. Ohjaajat: Hannes Häyrinen ja Esko Töyri.

Ohjelman tiedot

Alkuperäisnimi Iskelmäketju

Kuva 4:3

TV-lähetyksen ääniraidat suomi mono

Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi)

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • TV Finland
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Fennada-klassikot

Torstaisin klo 13.10, Yle TV1

Fennada-Filmi syntyi vuonna 1950, kun Fenno-Filmin ja Adams Filmin elokuvatuotannot yhdistyivät. Fennada-Filmi Oy oli alansa suurimpia yhtiöitä Suomessa. Elokuvatuotannon huippu oli Suomen jällenrakennusvuosina 1950-luvulla – kansa tarvitsi iloa ja suuria tarinoita. Myöhempien vuosikymmenien elokuvien tarinoissa näkyy tulevaisuus ja ihmisten vapautuminen, toisaalta myös yhteiskunnallinen herääminen. Julkaisija: Yle Elävä arkisto

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä