Radio Suomi Helsinki

34-vuotias Jouni Ranta nauttii parisuhteesta ja samalla vapaudesta muhinoida muidenkin kanssa

 • 17 min
 • toistaiseksi

Helsinkiläinen Jouni Ranta elää avoimessa parisuhteessa tyttöystävänsä kanssa. Molemmat ovat siis vapaita esimerkiksi harrastamaan seksiä muiden kanssa.
Tämän lisäksi pariskunnan kodin jakavat Jounin "elämänkumppani", paras mieskaveri tyttöystävänsä kanssa.
Minkälaisia ponnisteluja ns. perinteisestä parisuhteesta poikkeava elämäntilanne vaatii?

Toimittajana Olli-Pekka Kursi.

Lähetykset

 • pe 3.11.2017 8.00 • Yle Areena

Jaksot

 • Klaukkalassa vilkas liikenteiselle paikalle rakenteilla oleva kiertoliittymä ei edennyt sopimuksen mukaan ja näin kunta päätti käyttää äärimmäistä keinoa ja irtisanoa sopimuksen. Kunnan mukaan asiasta on koitunut merkittävää haittaa kuntalaisille. Urakan ensimmäisen osan oli määrä olla valmis lokakuun lopussa ja toisen viime vuoden loppuun mennessä. Ari Tuhkanen otti selvää mistä on kysymys ja mitä kuntalaiset asiasta ajattelevat. Irtisanotun urakoitsijan TelaSteel Oy:n toimitusjohtaja kieltäytyi kommentoimasta viivästymiseen johtuneita syitä ja koko asiaa vetoamalla sopimukseen, jonka se on tehnyt kunnan kanssa. Haastateltavina kunnnallistekniikan päällikkö Jyrki Meronen Nurmijärven kunnasta, klaukkalalaiset: Jaana Parviainen, Martti Anjala ja Gunnar Nyman.

 • Tieteiden yössä pelattiin muinaisen Egyptin ja Mesopotamian (Irakin) lautapelejä. Millaisia pelejä pelattiin lähes 5000 vuotta sitten? Ari Tuhkanen kävi suorassa lähetyksessä Kruununhaassa Tieteiden talossa muinaisessa peliluolassa. Haastateltavina Senetin pelaajat Toni Kantokorpi ja Matias Heimlander sekä Suomen egyptologisesta seurasta Mia Meri.

 • Millaisia ovat tulevaisuuden pelit? Ari Tuhkanen tutustui suorassa lähetyksessä Tieteiden yön tarjontaa Kruununhaassa Tieteiden talossa. Haastateltavana yksi Marsmania pelin suunnittelijoista, pelituotannon opiskelija Juho Salminen Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

 • Mitä tutkittavaa kuolemassa on? Ari Tuhkanen tutustui suorassa lähetyksessä Tieteiden yön tarjontaan Kruununhaassa Tieteiden talossa. Haastateltavana dosentti Ilona Pajari Suomalaisen kuolemantutkimuksen seurasta.

 • Helsinkiläinen Henriika Tulivirta aikoo lukea tämän vuoden aikana vähintään 365 kirjaa. Parhaimmillaan hän lukee kolmesta neljään teosta yhden illan aikana. Lukemansa kirjat hän listaa Twitter-tilillään. Määrä kuulostaa hurjalta, mutta sitä se ei ole Henriikalle, joka on suorastaan hulluna kirjoihin. Lukeminen ei ole vain harrastus, se on elämäntapa. Leikkimielisesti voisi sanoa, että Henriika on ihan crazy booklady!

  – Ihmiset ovat tottuneet siihen, että luen aina ja kaikkialla: luen samalla, kun tiskaan, kun olen suihkussa ja minulla on myös erillinen saunakirja!

  Toimittajana Olli-Pekka Kursi

 • Lunta tullut viime päivinä todella paljon. Parantaako se Helsingin surkeaa latutilannetta? Helsingin laduista vastaavalle Mircos Kienaselle soitti Ari Tuhkanen:

 • Lääkärihelikoptereille tarvittaisiin lisää laskeutumispaikkoja. Näin arvioi lääkärihelikopteritoiminnasta vastaavan FinnHemsin lentotoiminnanasiantuntija Tuomas Suominen. Hänen mukaansa laskeutumispaikkoja pitäisi tehdä erityisesti Vantaalle ja Espooseen. Asia olisi syytä huomioida kaupunkien kaavoituksessa. Suomisen tapasi Helsinki-Vantaan tukikohdassa Ari Tuhkanen:

 • Sisällisodasta tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta ja asiaa muistellaan monin tavoin. Yksi tapa kerrata tietojaan kansan kahtia repineistä tapahtumista Helsingissä on osallistua kävelykierrokselle. Helsingissä on jo vuoden ajan järjestetty Sisällissota Helsingissä - kävelykierroksia ja ne ovat olleet erittäin suosittuja. Kierroksen vetäjää ja suunnittelijaa Mikael Penttilää Green Cap Tourista haastattelee Ari Tuhkanen:

 • Kiinan kielen opiskelu ensimmäiseltä luokalta lähtien laajenee Helsingissä. Ensi syksystä lähtien myös Itäkeskuksen peruskoulussa voi oppia kiinaa ensimmäisestä luokasta lähtien. Meilahden alakoulussa kiinaa on voinut opiskella jo yhdeksän vuoden ajan. Toimittaja Olli Koski lähti vierailulle Meilahden ala-asteen kouluun ja tapasi opettaja Pia Näsman-Haon sekä ekaluokkalaiset Kaisla Heinosen ja Lassi Raskin.

 • Jokelan asema on herännyt jälleen eloon. Hyvän Olon Aseman katon alla on nyt mm. aamukahvila, terapiapalveluita ja lempeän matkailun ammattilainen.

  Aseman ulkoseinästä puolestaan löytyy kirjailija, runoilija Eino Leinon muistolaatta. Nyt siis myös Jokelassa eikä ainoastaan Roomassa!

  Toimittaja Olli-Pekka Kursi piipahti Hyvän Olon Asemalla turisemassa yrittäjien ja ohikulkijoiden kanssa. Vaikuttaa siltä, että uusi monitoimitila ja sen historialliset puitteet ovat jotain, mitä paikkakunnalla on odotettu.

 • Helsingin vuoden kulttuuriteko-palkinto myönnettiin tänään Mahtava Merihaka-työryhmälle (Joonika Kaukoranta, Mikko "Vilunki" Viljakainen, Liisa Tolonen) Palkinnon myöntäneen Kulttuurijaoston mukaan Mahtava Merihaka on saanut toiminnallaan Merihaan uuteen eloon ja laajenpaan tietoisuuteen. Kunniamaininnan saivat Kalliossa sijaisteva elokuvateatteri Riviera ja Suvilahden skeittiparkki. Mahtava Merihaka-työryhmän jäseniä ja Kultturijaoston puheenjohtaja Elisa Gebhardia haastatteli Ari Tuhkanen.

 • Hakunilassa Vantaalla hiihdetään jälleen Suomen mestaruuksista. Ari Tuhkanen kävi paikan päällä Hakunilassa katsomassa, millainen on tunnelma katsomossa. Haastateltavina lipunmyyntivastaava Jan Kiljunen Vantaan hiihtoseurasta sekä Anita ja Anne Mikkonen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä pääsee ihastelemaan tästä viikosta eteenpäin vanhoja neuvostoajan leikkikaluja. "Miška ja minä - Leikkikaluaarteita itänaapurista" -näyttelyn suunnittelijan sekä museojohtaja Johanna Rassin kanssa Muksista eli Tseburashkaa lähti etsimään aamureportteri Vera Zotow.

 • Valtakunnallista Kellojen päivää vietetään ensimmäistä kertaa lauantaina 29.3. Se, että siirrämme kelloja tarkoittaa sitä, että manipuloimme aikaa, mutta mitä aika oikeastaan on? Aamureportteri Vera Zotow sai aamukahviseurakseen Kelloseppäliiton puheenjohtaja Joona Vuorenpään.

 • Huippukokki Henri Alen oli vieraana Ylen aikaisen aamussa ja hän sanoi, että lähi kuukausina Helsingin keskustaan on tulossa noin 1500 asiakaspaikkaa lisää. Kun kysyimme häneltä, tarkoittaako tämä sitä, että lama on ravintooiden osalta ohi, hän totesi, että ei, vaan se tarkoittaa sitä, että keskustan ravintoloiden pudotuspelit alkavat nyt. Aamureportteri Vera Zotow kysyi asiaa kahdelta Helsingin ravintola-alan osaajalta.

 • Tuovi Nöjdillä on monen vuosikymmenen kokemus palstaviljelystä. Ylen aikaisen aamureportteri ja laiska rikkaruohojenkitkijä Vera Zotow pääsi oppiin Tuovi Nöjdin palstalle Kumpulan Siirtolapuutarhaan.

 • Sosiaalialan ammattilaiset havaitsevat yhteiskunnan epäkohdat ensimmäisenä työssään. Työntekijöitä kannustetaan erityisesti sosiaalityön päivänä käymään keskustelua työpaikoilla ja julkisuudessa siitä, kuinka sosiaalialan työllä voidaan ratkaista ja lievittää yhteiskunnallisia ongelmia. Ylen aikaisen aamureportteri Vera Zotow vietti kansainvälistä sosiaalityön päivää Vanhan Viertotien asumisyksikössä sosiaaliohjaaja Mirka Hailin kanssa 18.3.

 • Ylen aikaisen aamun Riikka Porttilaa ja Vera Zotowia kävi piristämässä 13.3.2014 iki-ihana Maarit Hurmerinta.

 • Viime syksyllä lopettaneiden Kotijääteloautojen jalanjäljissä kaduille rullaavat nyt täysin suomalaisomistuksessa olevat Jätskiautot uudella ilmeellä, uudella valikoimalla ja tietenkin uudella melodialla.

 • Miksi pohjoismaalaiset puhuvat yhä useammin keskenään englantia, kun yhteisiä kieliäkin varmasti olisi? Pohjoismaaalaisen kulttuuripisteen kielikahvilassa pääsee herättelemään vanhaa kielitaitoa taikka sitten opettelemaan uutta. Aamureportteri Vera Zotow kävi haastattelemassa kielikahvilan järjestäjiä.

 • Arabian peruskoulussa joustetaan perusopetuksessa JOPO-toimintamallin avulla. Aamureportteri Vera Zotow tapasi Arabian JOPO-luokkien opettajia ja oppilaita.

 • Lasten asiantuntijaryhmässä vantaalaiset lapset otetaan mukaan päätöksentekoon. Vantaan Jokivarren koululla asiantuntijasisaruksia Ellaa ja Almaa sekä Projektipäällikkö Pia Tasankoa haastatteli aamureportterimme Vera Zotow.

 • Kaupungin graffiti- ja katutaideseinille tuntuu olevan tunkua. Nyt helsinkiläiset ovat saaneet uuden liikuteltavan maalausalustan, jota voi seurata GPS-paikannuksen avulla. Uutta katutaidevaunua Ylen aikaisen aamureportteri Vera Zotowille esitteli Nuorisoasiainkeskuksen katutaidetoimisto Supaflyn vastaava tuottaja Antti Salminen.

 • Tammikuun lopun pakkasaamuna kahdeksassa pääkaupunkiseudun yläkoulussa seiskaluokkalaiset söivät aamupalan yhdessä vanhempiensa kanssa.
  Kyseessä oli Yllätetään yhteiskunta -ryhmän tempaus "Päivän tärkein ateria". Sen tavoitteena oli luoda hyviä hetkiä vanhempien ja lasten yhdessä oloon ja ehkä vielä enemmän saada heissä aikaan oivallus yhteisen ajan tärkeydestä. Pitäjänmäen peruskoulun aamupalalla olijoita tapasi Ari Tuhkanen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä