Tuija Pehkonen

Nasima Razmyar: Lapsena jo ajattelin, että jos tekee riittävän paljon hyviä asioita, niin joskus saat sitä hyvää takaisin

 • 56 min
 • toistaiseksi

Nasima Razmyar nousi koko kansan Nasimaksi vuonna 2010. Ensin hänet valittiin Vuoden pakolaisnaiseksi ja samana vuonna hän tanssi tähtien kanssa, jolloin hänestä tuli luultavasti maailman ensimmäinen tv:ssä miljoonille tanssinut afgaaninainen. Kesällä 2017 hän jätti kansanedustajan pestinsä ja ryhtyi Helsingin apulaispormestariksi. Millaisia käännekohtia Nasima on elämässään käynyt läpi?

Lähetykset

 • ke 6.12.2017 13.00 • Yle Areena

Jaksot

 • Antti Holman suosio räjähti vuonna 2014 Putoushahmo Kissi Vähähiilarin myötä. Holma tekee kaksoisroolin tammikuussa ensi-iltansa saavassa Cheekin elämää kuvaavassa Veljeni vartija -leffassa.

  Miten Antti valitsee mihin lähtee mukaan?

  - Jos pelaisin rooleissa varman päälle niin menisin mukaan Nordic Noiriin ja olisin vihainen poliisi jossain alikulkutunnelissa, toteaa Antti

  Ohjelma on uusinta viime vuoden marraskuulta.

 • - Jokainen meistä on tavallaan yrittäjä, koska koko elämä on yrittämistä, toteaa monitoimimies ja monen alan yrittäjä Marco Bjurström.

  Radioselfiessä Marco puhuu myös lapsuudestaan, vahvoista ihmisistä ja Bumtsi-Bumista.

  - Ekan lähetyksen tultua ulos elämäni muuttui perusteellisesti eikä ole koskaan palautunut.

  Ja kyllä Tuija vähän itkettääkin vierastaan.

  Ohjelma on uusinta viime vuoden syyskuulta.

 • Kirsi Alm-Siira tanssi alkuvuodesta itsensä kansan sydämiin TTK:ssa, mutta jo aiemmin hänen hersyvä, avoin persoonansa oli kerännyt kiitosta ympäriinsä. Miten kapinallisesta teinistä kasvoi koko kansan uutisankkuri? Ja miten tv:ssä päivittäin esiintyvä Kirsi kokee ulkonäköpaineet?

 • Taiteilija Jani Leinosta on kutsuttu kohutaiteilijaksi, yhteiskuntakriitikoksi ja vastarannan kiiskeksi. Hänet on palkittu ja hänen töitään on kauhisteltu. Ronald McDonald -tapaus johti jopa päiväsakkoihin. Mutta millaiset käänteet ovat siivittäneet Leinosen yhdeksi tämän päivän puhutuimmista suomalaisista taiteilijoista? Entä mitä hän odottaa tulevaisuudelta?

 • Nasima Razmyar nousi koko kansan Nasimaksi vuonna 2010. Ensin hänet valittiin Vuoden pakolaisnaiseksi ja samana vuonna hän tanssi tähtien kanssa, jolloin hänestä tuli luultavasti maailman ensimmäinen tv:ssä miljoonille tanssinut afgaaninainen. Kesällä 2017 hän jätti kansanedustajan pestinsä ja ryhtyi Helsingin apulaispormestariksi. Millaisia käännekohtia Nasima on elämässään käynyt läpi?

 • Antti Holman suosio räjähti vuonna 2014 Putoushahmo Kissi Vähähiilarin myötä. Holma tekee kaksoisroolin tammikuussa ensi-iltansa saavassa Cheekin elämää kuvaavassa Veljeni vartija -leffassa.

  Miten Antti valitsee mihin lähtee mukaan?

  - Jos pelaisin rooleissa varman päälle niin menisin mukaan Nordic Noiriin ja olisin vihainen poliisi jossain alikulkutunnelissa, toteaa Antti.

 • Eija Vilpas on jo usean vuosikymmenen ajan kuulunut suosituimpiin suomalaisiin näyttelijöihin. Muun muassa Fakta Homma, Hynttyyt Yhteen ja Vesku Show tekivät hänestä koko kansan hauskuuttajan. Mistä Eija ammentaa inspiraationsa, ja mitä ajattelee juuri kuudenkymmenen vuoden rajapyykin ylittänyt näyttelijä iästä?

 • Antti Luusuaniemi on vuonna 2017 ollut kaikkialla. Kahdessa isossa elokuvan pääroolissa, Ylen supersuositussa Syke-sarjassa, Kansallisteatterin Macbethissä, Radio Suomipopin Aamulypsyssä ja Red Carpet - kotimaisen elokuvan festivaalin isäntänä. Ovatko kaikki ammatilliset unelmat jo täyttyneet? Ja mitä esiintyminen Antille antaa?

 • Eicca Toppinen on tehnyt vuonna 1993 perustamansa Apocalyptican kanssa yhden suomalaisista menestystarinoista maailmalla. Bändin levyjä on myyty maailmanlaajuisesti miljoonittain ja syksyn Apocalyptica on taas keikkaillut ympäri maailmaa. Mutta millainen mies sellon takana seisoo? Ja miten pää kestää ja kroppa kestää hurjan pyörityksen?

 • Entinen kansanedustaja, nykyinen turkisalan edunvalvoja Leena Harkimo on ollut vuosia Suomen seuratuimpia naisia. Menestynyt, vahva, näyttävä, niin häntä usein kuvaillaan. Miten Leenan elämän käännekohdat ovat vaikuttaneet häneen? Entä kuinka rakkaus avantouintiin syttyi?

 • Pertti "Nipa" Neumann on yhden suurimman suomalaisen rock-ilmiön, Dingon keulakuva ja sielu. Dingon ura käynnistyi räjähdysmäisesti vuonna 1984 Sinä ja minä -biisin ja Levyraadin myötä. Sen jälkeen on tapahtunut paljon, ja näistä nousuista ja laskuista Neumann kertoo avoimesti juuri ilmestyneessä Salla Nazarenkon kirjoittamassa "Neumann - Dingo-Kipparin lokikirja" kirjassa. Mutta millainen mies hän on nyt ja kaipaako hän Dingon menestysvuosia?

 • Tuija Pehkonen sai vieraakseen yhden Suomen menestyneimmistä artisteista, Kaija Koon. Mitä vuodet ovat tuoneet Kaijalle, ja miten hän katsoo sitä parikymppistä, sosiaalipelkoista ja paniikkihäiriöstä kärsivää Kaijaa, joka hän joskus oli?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä