Katsottavissa vain Suomessa
Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi: ”Ilman Lahden tapahtumia Mika Myllylä olisi edelleen keskuudessamme” – miten nopeasti sankaruuden kääntöpuoli paljastuu penkkiurheilijoille

  • 1 min
  • toistaiseksi

Mika Myllylä on yksi urheilun hahmoista, joiden sankaruus rapistui nopeasti.

- Tuli Ramsau, kultaa tippui joka puolelta. Ja tuli Lahti 2001, toimittaja Kaj Kunnas huokaa.

- Väitän kyllä, että ilman niitä Lahden tapahtumia 2001 Mika Myllylä olisi edelleen keskuudessamme, sanoo urheilutoimittaja Pekka Holopainen.

Urheilu-Suomen Sankarit-jaksosta poimitulla videoklipillä ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen muistelee, että kotona seinillä oli karpaasien julisteita.

- Ne oli isoja esikuvia. Ja sellaisia joita kunnioitti. Olihan se pettymys mitä silloin tapahtui, Mäkäräinen myöntää.

Holopainen muistelee oman isänsä ja sen ikäluokan penkkiurheilijoiden reaktiota Lahden tapahtumiin.

- Kaikista näistä Lahden 2001 käryistä muistan oman isäni ja hänen lähisukulaisten ja hänen ikätovereitten syvän masennuksen siitä, että Harri Kirvesniemi kärähti.

- Se, että Suomea 22 vuotta kunnialla edustanut, pelkkiä puhtaita doping-näytteitä antanut Harri Kirvesniemi kärähti, oli todella musertava isku. Erittäin monille nyt jo kahdeksaakymmentä käyville hiihdonseuraajille, Holopainen muistelee.

Urheilu-Suomen neljäs jakso, Sankarit, on nähtävissä Yle Areenassa. Esitykset televisiossa torstaina 7.12. Yle TV2:lla klo 20.10, lauantaina Yle Teemalla klo 16.20 ja sunnuntaina TV2:lla Lasse Viren –dokumentin jälkeen klo 21.06.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi on tarina suomalaisesta huippu-urheilusta. Urheilun huiput kertovat mitä historian ratkaisevilla hetkillä oikein tapahtui ja mitä oli tapahtumien taustalla. Mukana ovat Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli ja yli 100 muuta urheilulle antautunutta suomalaista. Urheiluhullun kansan kokovartalokuva - uusintana alkaen 11. heinäkuuta. (Tuotanto: Yle, 2016.)

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä