Katsottavissa vain Suomessa
Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi: ”Suomi oli liian pieni Kekelle” – Rosberg mursi tien huipulle läpi ikuisen keskeyttäjän maineen

  • 3 min
  • toistaiseksi

- Keke on pienistä mikroautoista isän ja äidin tukemana noussut aste asteelta korkeammalle ja korkeammalle, tehnyt itse sen työn, raivannut tien, selostaja Matti Kyllönen kuvailee painokkaasti.

Rosberg ajoi paljon eri kilpailuissa hakien tietä huipulle.

- Hän ajoi ympäri maapalloa, kaikki kilpailut mihin hänet vain kutsuttiin ja missä oli rahaa tarjolla. Hän haki sillä valtavan kokemuksen, ja sitten vihdoin ja viimein -78 hän pääsi Theodore-talliin, joka on varmaan kaikkein huonoin talli missä suomalainen on ajanut, sanoo toimittaja Heikki Kulta.

Alku Formula 1:ssä ei mennyt putkeen.

- Kekehän opittiin tuntemaan siinä vaiheessa ikuisena keskeyttäjänä, Erkki Mustakari kuvailee Keken alkuaikoja F1-maailmassa.

Mutta Keke ei välittänyt vähättelevistä otsikoista.

- Hän oli täysin periksiantamaton, hän ei suostunut hyväksymään sitä, moottoriurheiluvaikuttaja Kari O. Sohlberg kuvailee Keken kunnianhimoa.

Kilpa-autoilua pidettiin pitkään erillään perinteikkäämmistä urheilulajeista, mutta Rosbergin maailmanmestaruus ja valinta Vuoden urheilijaksi vuonna 1982 oli sekin murtautuminen uuteen kauteen.

-Suomi oli liian pieni Kekelle, Kyllönen luonnehtii.

Urheilu-Suomen uusi jakso Bensaa suonissa nähtävissä nyt Yle Areenassa.

Televisiossa ensi-esitys keskiviikkoisin klo 21 Yle Teemalla. Sarjan jaksot esitetään myös TV2:lla aina torstaisin klo 19, Yle Teemalla lauantaisin klo 16.20 ja TV2:lla sunnuntaisin klo 21.

Urheilu-Suomen keskusteluohjelma Yle Puheella torstaisin klo 15. Urheilijoiden henkilökuvia lauantaisin klo 12:n jälkeen Radio Suomessa.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

  • to 18.3. klo 18.50 · Yle TV2

Klipit

Urheilu-Suomi

Torstaisin klo 18.50, Yle TV2

Urheilu-Suomi on tarina suomalaisesta huippu-urheilusta. Urheilun huiput kertovat mitä historian ratkaisevilla hetkillä oikein tapahtui ja mitä oli tapahtumien taustalla. Mukana ovat Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli ja yli 100 muuta urheilulle antautunutta suomalaista. Urheiluhullun kansan kokovartalokuva - uusintana alkaen 11. heinäkuuta. (Tuotanto: Yle, 2016.)

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä