Radio Suomen Ilta

Miten aloittaa kuntoilu järkevästi?

 • 55 min
 • ei kuunneltavissa

Uusi vuosi ja uusi elämä, jälleen kerran. Joulukilojensa kanssa kamppailevat täyttävät kuntosalit ja vaihtavat siiderin ja suklaan salaattiin. Uusi kuntoiluharrastus aloitetaan intoa puhkuen ja liiallisesta harjoittelusta johtuen paikatkin saattavat mennä rikki. Miten sohvaperunan kannattaa aloittaa, ettei into sammu? Vieraana urheilulääkäri Pippa Laukka. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

Lähetykset

 • ma 8.1.2018 19.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Mia Kankimäen uusin kirja kertoo kymmenestä historiallisesta naisesta, joita hän pitää esikuvinaan. Kankimäki yhdistelee kirjoissaan henkilökohtaista matkapäiväkirjaa, historiatietoa ja kaunokirjallisia elementtejä. Millainen oli Naiset joita ajattelen öisin -kirjan syntyprosessi? Mikä tutkimusmatkailijanaisissa inspiroi? Miksi olemme kuulleet vain Karen Blixenistä? Miksi Kankimäkeä kiinnostaa aika, jolloin naiset saivat kahlata vain pitkä musta hame päällä Afrikan joissa? Juontajana Olga Ketonen.

 • Anna Laulu Lahjaksi -konsertin h-hetki lähestyy, lauantaina artistit astuvat Kulttuuritalon lavalle. Olgan vieraana konsertin artisti Redrama.

  Redrama kertoo olevansa kiitollinen, että pääsee lauantaina ensi kertaa samalle lavalle sellaisten artistien kuin Arja Koriseva ja Kuustonen kanssa.

 • Sosiaalinen media on tuonut meille paljon kivaa, mutta myös uudenlaisia ongelmia. Yksi niistä on riippuvuus. Someriippuvaiselle kännykän jatkuva tarkistelu on kuin sauhut tupakoitsijalle tai ryyppy juopolle. Se on pakonomainen tarve saada aina seuraava annos. Moni pyristeleekin jo eroon.

  Maria Jyrkäksen kanssa keskustelemassa mainostoimisto Folk Finlandin toim.joht. Tommi Laiho ja A-Klinikan johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki.

  Simojoen mukaan 40-60 prosenttia käyttäjistä kokee somen käytöstä haittoja. Esimerkiksi Instagramin kuvien katselu voi alentaa itsetuntoa, kertovat käyttäjät.

 • Miltä tuntuu se hetki, kun sulkee vankilan oven viimeisen kerran? Millaisena hetkenä syntyi ajatus palaamisesta lainkuuliaiseksi kansalaiseksi? Entä mitä vaatii pysyminen tässä päätöksessä?

  Markus Turusen kanssa keskustelemassa kaksi elämästä hyvän otteen saanutta entistä vankia.

  "Jussi" Kriminaalihuollon tukisäätiöstä ja Miika Mehmet korostavat kumpikin oman motivaation ja kärsivällisyyden merkitystä uuden elämän rakentamisessa.

  "Ei pidä luovuttaa missään vaiheessa."

 • Migreeni on päänsärkyä, mutta kaikki päänsärky ei ole migreeniä. Mitä migreenillä tarkoitetaan? Mistä se johtuu? Miten migreeniä kannattaa hoitaa? Ja miksi migreenillä on edelleen myös luulosairauden maine?

  Maria Jyrkäksen vieraana neurologian erikoislääkäri Ville Artto ja migreenipotilas Katja Klami.

  Kuva: Unsplash, Vinicius Amano

 • Teleks -yhtyeen hitit tuntee moni, mutta tuntemattomiksi ovat jääneet miehet, jotka seisovat biisien takana. Markus Koskinen ja Pepe Johansson Olga Ketosen juttukavereina klo 18 jälkeen.

  Anna Laulu Lahjaksi -konsertin tähtiartisti Arja Koriseva jouluisissa tunnelmissa klo 19 jälkeen. Millainen tarina on Arjan levyttämän uuden joululaulun Kaksi liekkiä takana?

 • Kaikki yleisöpalaute risuineen ja ruusuinen, kuten myös kaikki Ylestä käytävä keskustelu, ovat meille äärimmäisen arvokkaita osoituksia Ylen merkityksestä yleisölle. Sen vuoksi haluamme teitä kuulla ja vaihtaa ajatuksia kanssanne.

  Mitä olet aina halunnut tietää Ylen toiminnasta, muttet ole aiemmin kehdannut kysyä? Vai oletko jo kysynyt, mutta jäänyt vaille vastausta?

  Kysy Ylestä -lähetyksessä keskustelemassa ovat Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, julkaisujohtaja Ismo Silvo, uutisten päätoimittaja Riikka Räisänen, etiikkapäällikkö Timo Huovinen ja vuorovaikutuksen päällikkö Sami Koivisto. Juontajana Markus Turunen.

 • Koulussa opitaan lukemaan, kirjoittamaan, laskemaan, vieraita kieliä, biologiaa ja maantietoa ja monta muuta asiaa. Mutta voiko koulussa oppia onnellisuutta?

  Lappeenrannassa sitä ainakin yritetään, kun Myllymäen koulussa kokeillaan hyvinvointia lisäävää ohjelmaa. Koululla on jo vuodesta 2016 alkaen harjoiteltu mindfullness- eli tietoisuustaitoja. Maria Jyrkäksen vieraana tietoisuustaitojen jalkauttamisesta vastaava koulunkäynninohjaaja Sari Torniainen.

 • Tunnista mikä joululaulu soi - kuuntelijakilpailu. Palkintoina 3 kpl 2 hengen lippupakettia Anna laulu Lahjaksi -konserttiin. Olga Ketosen vieraana myös konsertissa esiintyvä Leo.

  Elämänmakuisista teksteistään tunnettu Arttu Wiskari julkaisi vastikään "Suomen muotoisen pilven alla" nimisen biisin. Mitä isänmaallisuus Artulle merkitsee? Siitäkin puhumme klo 19 jälkeen.

 • Tunteiden tiistai kulkee syvissä vesissä ja korkeilla vuorilla, kun keskustelemme rajojen kokeilemisesta, vaaran kanssa flirttailusta sekä itsensä ja luonnon haastamisesta.

  Keskustelemassa ovat vapaasukeltaja Johanna Nordblad ja vapaalasku-guru Jarkko Henttonen.

  Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

 • Maria Jyrkäs tutustuu TRE-stressinpurkumenetelmään Jyrki Rytilän opastuksella.
  TRE (Trauma Releasing Exercises) on amerikkalaisen tohtori David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä menetelmä, jossa muutamilla helpoilla, lonkankoukistajien ja lantion alueen lihaksiin kohdistuvilla venyttävillä liikkeillä, aktivoidaan keho tärisemään. Tärinän avulla traumaattisten kokemusten jännittämät lihakset vapautuvat jännityksestä.

 • Miten puhua teinipojalle seksistä? Entä jos se käyttää huumeita? Mitä yläasteikäinen poika ylipäätään ajattelee? Vai ajatteleeko se enää ollenkaan?

  Kun Ylen menestyksekäs nuorten mielenterveyskysymyksiin keskittyvä Sekasin-kampanja heittäytyy perinteisen Luontoillan henkeen - syntyy Ihmisluontoilta!

  Koska Sekasin-kampanja keskittyy tänä vuonna erityisesti yläasteikäisiin poikiin, nyt on mahdollisuus kysyä mitä tahansa teinipoikien elämään liittyvistä asioista.

  Kysymyksiä voi laittaa etukäteen s-postlla osoitteeseen ihmisluontoilta@yle.fi tai soittaa suoraan lähetykseen p. 0203 - 17600

  Ihmisluontoillassa kysymyksiin vastaamassa Poikien puhelimen esimies Miguel Reyes ja kolmen pojan äiti Jenny Lehtinen. Juontajana Markus Turunen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä