Radio Suomen Ilta

Jo muinaisten sumerilaisten nuolenpääkirjoituksissa kuvattiin nuorison turmellusta

 • 37 min
 • toistaiseksi

Aina on ihminen halunnut kauhistua ja mielensä pahoittaa.Myös sotien ja nälkävuosien välillä. Kaameat tarinat pyrstötähdistä, noituudesta ja maanjäristyksistä painettiin keskiajalla halpoihin sensaatiolehtisiin. Lööppejä, historian väristyksiä eli ihmisyyttä kun vieraana historiantutkija Anu Lairtinen, toimittajana Olga Ketonen

Lähetykset

 • to 11.1.2018 19.05 • Yle Radio Suomi Joensuu

Jaksot

 • Studioon Olgan vieraaksi saapui toimittaja, kirjailija Ella Kanninen. Ellan uusi matkailusarja, jossa kierretään Etelä-Italiaa, alkaa Yle Teemalla 24.1.

 • Kääntäjä Kalle Niemi vastaa muun muassa Euroviisujen suomennoksista. Aikalailla tasan vuosi sitten Niemen käännöksistä syntyi pienimuotoinen haloo, kun hän suomensi Mötley Cruen jäähyväiskeikan Yle Teemalle, ja myös kappaleiden sanat oli suomennettu. Kääntäjän työstä Kalle Niemeä jututtaa seuraavaksi Anna Keränen, jolla on vahva muistikuva eräästä Niemen käännöstyöstä.

 • Suomen Joogaliiton puheenjohtaja Jorma Rusanen kertoo jooga harrastuksen olevan kasvussa. Kansallisen terveystukimuksen vuonna 2010 tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa noin 60 000 henkeä harrastaa joogaa.

  Jorma Rusanen kuvailee joogaa tilaksi, kokemukseksi ja itsekasvatusjärjestelmäksi. Se on kokonaisvaltaista kehonhoitoa, päänsisäistä toimintaa, jolla on ulkoisia muotoja.

  - Jooga on vääntämistä, puhkumista ja istumista. Vääntäminen on asentojen tekemistä, puhkumisessa hengitys liitetään joogan asentoihin ja istumisessa harjoitetaan mietiskelyä.

  - Optimaalinen kesto joogatunnille on 1.5 tuntia. Siinä ajassa ehtii jo virittäytyä, lämmetä sekä tehdä asteittaisesti sarjoja ja vielä loppurentoutuskin mahtuu mukaan.

 • Aina on ihminen halunnut kauhistua ja mielensä pahoittaa.Myös sotien ja nälkävuosien välillä. Kaameat tarinat pyrstötähdistä, noituudesta ja maanjäristyksistä painettiin keskiajalla halpoihin sensaatiolehtisiin. Lööppejä, historian väristyksiä eli ihmisyyttä kun vieraana historiantutkija Anu Lairtinen, toimittajana Olga Ketonen

 • Viime vuoden parhaat televisio-ohjelmat ja niiden tekijät palkitaan perjantaina TV2:lla nähtävässä Kultainen Venla -gaalassa. Maailmalla televisiodraama on noussut arvostuksessa elokuvien rinnalle, tai jopa ohi. Mutta mikä on suomalaisen tv-tuotannon tila?
  Anna Keränen tapasi Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampelan, ja pyysi tätä aluksi arvioimaan kotimaisen televisiotarjonnan tämänhetkisen tason.

 • Uusi vuosi ja uusi elämä, jälleen kerran. Joulukilojensa kanssa kamppailevat täyttävät kuntosalit ja vaihtavat siiderin ja suklaan salaattiin. Uusi kuntoiluharrastus aloitetaan intoa puhkuen ja liiallisesta harjoittelusta johtuen paikatkin saattavat mennä rikki. Miten sohvaperunan kannattaa aloittaa, ettei into sammu? Vieraana urheilulääkäri Pippa Laukka. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

 • Vuosi 2018 on Alina Tomnikovin vuosi! Tähän tulokseen Alina ja Olga Ketonen tulevat kun käydään läpi mitä kaikkia töitä nyt alkuvuonna häneltä nähdään. Veljeni vartija -elokuva, Putous, Alina Idässä matkailusarja ja Loppiaisena Yle Areenaan julkaistava Donna. Komediallinen sarja sokeasta naisesta ja elämästä.

 • Juuri seitsemänkymmentä täyttänyt Kim Kuusi on musiikin varsinainen Grand Old man. Mainosmusiikkia, Viulu-ukko Euroviisuissa, lukemattomia erilaisia bändejä ja keikkoja. Miten Kim katsoo yhä muuttuvaa musiikin kulutusta?

 • Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen sanoo olevansa alalla, jossa virheiden tekeminen on sallittua. Futuristin tehtävänä onkin nostaa myös vaihtoehtoisia näkemyksiä tekemiemme ratkaisujen rinnalle. Tulevaisuudentutkija auttaa välttämään ikäviä tulevaisuudennäkymiä ja herättelee meitä toimimaan tässä ajassa. Tulevaisuuteen voi vaikuttaa ja vastuu tulevaisuudesta on meillä jokaisella. Toimittajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Juontajana Petri Rinne

 • Juontajana Petri Rinne

 • Taina Laane kirjoitti: Olen kokenut huutavan väsymyksen ja epätoivon tunnit, kun muut talossa nukkuvat, mutta itse on valveilla, tunnista toiseen, viikosta toiseen, hulluuden partaalle asti, ja vaativat asiat odottavat heti kahdeksalta aamulla.

  Puhetta unesta ja etenkin unettomuudesta. Toimittajana Olga Ketonen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä