Ääniversumi

Art's Birthday

  • 2 h 2 min
  • ei kuunneltavissa

Ajassa soi, Ääniversumi ja EBU:n Ars Acustica –ryhmä juhivat tänä vuonna 17.1. Fluxuxs-taiteilija Robert Filloun kunniaksi Taiteen miljoonatta ja 55. syntymäpäivää. 17.1. on kulunut 55 vuotta siitä kun Robert Filliou julisti taiteen syntyneen miljoona vuotta sitten: kun pesusieni pudotettiin veteen.

Oma syntymäpäivälahjamme taiteelle on teos ” Birth of Uncool” jonka esittää Singularitat, elektroakustinen duo, Jussi Kärkkäinen ja Jukka Hannukainen, käyttäen modularisyntetisaattoreita, efektipedaaleja, sähkökitaraa, kontaktimikrofoneja ja radiovastaanotinta. Oman teoksemme lisäksi kuulemme suorina lähetyksinä teoksia Tukholmasta, Zagrebista, Antwerpenistä, Lausannesta, Wienistä ja Pariisista.

Lähetykset

  • ke 17.1.2018 21.00 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Miltä kuulostaa paikassa, johon jäätikkö poikii vuosittain 20 miljardia tonnia jäätä? Mitä lapset leikkivät Grönlannissa? Grönlanti sulaa on Katri Henrikssonin ja Pentti Männikön toteuttama sanaton ääniteos. Se kertoo ilmastonmuutoksen muovaamasta luonnosta ja ihmisistä, jotka elävät elämäänsä tuossa kummallisessa paikassa. Autenttisista äänistä syntyy rytminen ja musiikillinen kudelma. Kuva: Björn Krause

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä