Keidas

Torstaisin klo 17.30, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Keidas on kohtauspaikka, jossa soivat Lähi-idän rytmit, Karibianmeren satamien kadut, Vörumaan luonto ja saamelainen joiku. Musiikilla ei ole rajoja eikä sanoituksilla kielimuureja. Tuuli Saksalan Keidas soi kaikissa väreissä.

Jaksot

 • Kansanmusiikin professoria ja muusikkoa Heikki Laitista on joskus nimitetty myös aikamme Elias Lönnrotiksi. Hän on tehnyt esikuvansa jalanjäljissä keruumatkoja musiikkimaille pohjoiseen ja etelään, tutkinut, tutustunut, etsinyt ja ennenkaikkea laulanut. Millaista musiikkia Laitinen itse kuuntelee? Mitkä ovat rakkaimpia levyaarteita? Se selviää, kun Laitinen saapuu vieraaksi Tuuli Saksalan Keitaalle. Ohjelmalla juhlistetaan Heikki Laitisen 75-vuotissyntymäpäivää, joka on tänään 8. marraskuuta!

  1. Heikki Laitinen: Pommaripoika
  2. Suommkar: Duna Duna
  3. Hukwe Zawose: Munyamaye
  4. Heikki Laitinen:Siis siunaa Herra aina
  5. Mari Boine: It sat duolmma mu
  6. Heikki Laitinen: Vie minut metsiin

 • Asia selviää, kun kuuntelet Keitaan! Ensi maanantaina Savoy-teatterin lavan valtaa 19-henkinen Mustalaismusiikin orkesteri. Kyseessä on läänintaiteilijana toimivan muusikon Mertsi Lindgrenin unelmien täyttymys: Orkesteri, joka soittaa sekä uutta että vanhaa romanimusiikkia. Keitaan vieraaksi saapuu Lindgrenin kanssa myös konsertissa soittava viuluvirtoosi Miritza Lundberg. Toimittajana on Tuuli Saksala.

 • Keitaan vieraana on Suistamon sähkön perustaja Anne-Mari Kivimäki. "Onhan se jotenkin ihastuttavaa, että pelkällä haitarilla ja tanhulla voi jopa loukata vielä vuonna 2018", sanoo Kivimäki. Kuuntelussa Suistamon sähkön uusi levy Etkot, pectopah ja etnoteknoa. Kivimäellä on mukaan myös muutama lempilevynsä. Toimittajana Tuuli Saksala.

  1. Suistamon sähkö: Jyskyjärven kautta
  2. Suistamon sähkö: Suistamo FM
  3. Suistamon sähkö: Kalman laulu
  4. Jalmari Siiriäinen: Luumäen surkia
  5. J. Karjalainen Electric Sauna: Do the kaivinkone
  6. Suistamon sähkö: Tora
  7. Angelique Kidjo: Crosseyed and Painless

 • Keitaalla luetaan tänään Paul Simonin juuri suomennettua elämäkertaa ja yhdistellään aika rennolla otteella musiikkityylejä. Ohjelman toimittaa Tuuli Saksala.

  Ohjelmassa soiva musiikki:

  1. Maryam Mursal: Lei lei
  2. Suistamon sähkö: Jyskyjärven kautta
  3. Selena: Techno Cumbia
  4. Natalia Lafourcade: Que vida vale
  5. Harry Belafonte: Jump in the line
  6. Boyoyo Boys: Alex Corner
  7. Johnny Clegg & Juluka: Impi
  8. Paul Simon & Boyoyo Boys: Gumboots
  9. Paul Simon & Ladysmith Black Mambazo: Homeless
  10. Cathryn Finch & Seckou Keita: Clarach

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä