Katsottavissa vain Suomessa
Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi: ”Loistava hyökkäys, ja Ruotsin puolustus pelataan kebab-kioskille” – Mertaranta antaa mennä överiksi

  • 1 min
  • toistaiseksi

Kiekkokultaan liittyy eräs selostaja Antero Mertarannan kuolemattomista virkkeistä valtakunnanverkossa: ”Loistava hyökkäys ja Ruotsin puolustus pelataan kebab-kioskille!”

- Selostajat ovat esiintyviä taiteilijoita. Luovuuden puolelle se aika paljon menee, Antero Mertaranta sanoo Urheilu-Suomen kahdeksannesta jaksosta poimitulla videoklipillä.

Mertaranta on pitkän selostusuransa aikana ennättänyt loihtia muutaman lennokkaan lausahduksen. Erityisesti Leijonien vuoden 1995 maailmanmestaruus ja Mikael Granlundin ilmaveivimaali vuonna 2011 jäivät urheiluhistoriaan, ja synnyttivät jopa musiikillisia tulkintoja.

- Rajoja pitää kokeilla aina, se kuuluu kaikkeen tekemiseen. Olen aina antanut mennä, ja ihan riittävän kerran on mennyt myös överiksi.

Urheilu-Suomen uusi jakso keskiviikkoisin Yle Areenaan. Sarjan jaksot esitetään keskiviikkoisin klo 21 Yle Teemalla – ja sen lisäksi torstaisin klo 19 Yle TV2:lla, lauantaisin klo 16.20 Yle Teemalla ja sunnuntaisin klo 21 Yle TV2:lla.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi on tarina suomalaisesta huippu-urheilusta. Urheilun huiput kertovat mitä historian ratkaisevilla hetkillä oikein tapahtui ja mitä oli tapahtumien taustalla. Mukana ovat Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli ja yli 100 muuta urheilulle antautunutta suomalaista. Urheiluhullun kansan kokovartalokuva - uusintana alkaen 11. heinäkuuta. (Tuotanto: Yle, 2016.)

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä