Radio Suomen Ilta

Vinkkejä unettomuuteen; lemmi, leiki, lepää

 • 29 min
 • toistaiseksi

Taina Laane kirjoitti: Olen kokenut huutavan väsymyksen ja epätoivon tunnit, kun muut talossa nukkuvat, mutta itse on valveilla, tunnista toiseen, viikosta toiseen, hulluuden partaalle asti, ja vaativat asiat odottavat heti kahdeksalta aamulla.

Puhetta unesta ja etenkin unettomuudesta. Toimittajana Olga Ketonen.

Lähetykset

 • to 28.12.2017 20.13 • Yle Areena

Jaksot

 • Suomen Joogaliiton puheenjohtaja Jorma Rusanen kertoo jooga harrastuksen olevan kasvussa. Kansallisen terveystukimuksen vuonna 2010 tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa noin 60 000 henkeä harrastaa joogaa.

  Jorma Rusanen kuvailee joogaa tilaksi, kokemukseksi ja itsekasvatusjärjestelmäksi. Se on kokonaisvaltaista kehonhoitoa, päänsisäistä toimintaa, jolla on ulkoisia muotoja.

  - Jooga on vääntämistä, puhkumista ja istumista. Vääntäminen on asentojen tekemistä, puhkumisessa hengitys liitetään joogan asentoihin ja istumisessa harjoitetaan mietiskelyä.

  - Optimaalinen kesto joogatunnille on 1.5 tuntia. Siinä ajassa ehtii jo virittäytyä, lämmetä sekä tehdä asteittaisesti sarjoja ja vielä loppurentoutuskin mahtuu mukaan.

 • Aina on ihminen halunnut kauhistua ja mielensä pahoittaa.Myös sotien ja nälkävuosien välillä. Kaameat tarinat pyrstötähdistä, noituudesta ja maanjäristyksistä painettiin keskiajalla halpoihin sensaatiolehtisiin. Lööppejä, historian väristyksiä eli ihmisyyttä kun vieraana historiantutkija Anu Lairtinen, toimittajana Olga Ketonen

 • Viime vuoden parhaat televisio-ohjelmat ja niiden tekijät palkitaan perjantaina TV2:lla nähtävässä Kultainen Venla -gaalassa. Maailmalla televisiodraama on noussut arvostuksessa elokuvien rinnalle, tai jopa ohi. Mutta mikä on suomalaisen tv-tuotannon tila?
  Anna Keränen tapasi Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampelan, ja pyysi tätä aluksi arvioimaan kotimaisen televisiotarjonnan tämänhetkisen tason.

 • Uusi vuosi ja uusi elämä, jälleen kerran. Joulukilojensa kanssa kamppailevat täyttävät kuntosalit ja vaihtavat siiderin ja suklaan salaattiin. Uusi kuntoiluharrastus aloitetaan intoa puhkuen ja liiallisesta harjoittelusta johtuen paikatkin saattavat mennä rikki. Miten sohvaperunan kannattaa aloittaa, ettei into sammu? Vieraana urheilulääkäri Pippa Laukka. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

 • Vuosi 2018 on Alina Tomnikovin vuosi! Tähän tulokseen Alina ja Olga Ketonen tulevat kun käydään läpi mitä kaikkia töitä nyt alkuvuonna häneltä nähdään. Veljeni vartija -elokuva, Putous, Alina Idässä matkailusarja ja Loppiaisena Yle Areenaan julkaistava Donna. Komediallinen sarja sokeasta naisesta ja elämästä.

 • Juuri seitsemänkymmentä täyttänyt Kim Kuusi on musiikin varsinainen Grand Old man. Mainosmusiikkia, Viulu-ukko Euroviisuissa, lukemattomia erilaisia bändejä ja keikkoja. Miten Kim katsoo yhä muuttuvaa musiikin kulutusta?

 • Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen sanoo olevansa alalla, jossa virheiden tekeminen on sallittua. Futuristin tehtävänä onkin nostaa myös vaihtoehtoisia näkemyksiä tekemiemme ratkaisujen rinnalle. Tulevaisuudentutkija auttaa välttämään ikäviä tulevaisuudennäkymiä ja herättelee meitä toimimaan tässä ajassa. Tulevaisuuteen voi vaikuttaa ja vastuu tulevaisuudesta on meillä jokaisella. Toimittajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Juontajana Petri Rinne

 • Juontajana Petri Rinne

 • Taina Laane kirjoitti: Olen kokenut huutavan väsymyksen ja epätoivon tunnit, kun muut talossa nukkuvat, mutta itse on valveilla, tunnista toiseen, viikosta toiseen, hulluuden partaalle asti, ja vaativat asiat odottavat heti kahdeksalta aamulla.

  Puhetta unesta ja etenkin unettomuudesta. Toimittajana Olga Ketonen.

 • - Hyvän elämän ydin: tee toisille, mitä haluat itsellesi tehtävän.
  Näin sanoo Teemu ”Pastori” Potapoff .
  Hän keskustelee Olga Ketosen kanssa toivosta, elämästä ja joulusta.
  Potapoff on Selviytyjät-kirjan kirjoittaja, melkein teologian maisteri, ravintolan vahtimestari ja kolumnisti.

 • Radio Suomen tiistai -illassa puhetta pojista ja tytöistä, miehistä ja naisista, opettajista ja oppilaista.

  Kasvatustieteen tohtori Jukka Kujala on huolissaan pojista.
  Kujalan mukaan peruskoulun perusidea, tarjota kaikille yhteinen koulu ja yhteiset mahdollisuudet edetä opinnoissa sosiaalisesta kasvutaustasta tai vastaavasta riippumatta, on hyvä. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että peruskoulun naisvaltaisuus vaikuttaa poikien oppimistuloksiin.

  OAJ:n perusopetuksen erityisasiantuntija Jaakko Salo tulkitsee työssään oppimisen tilastoja. Hänen mielestään Pisa-tulosten mukaan ei voi kategorisesti sanoa, että pojat pärjäävät koulussa huonosti. Hän muistuttaa, että suurin osa pojista pärjää koulussa ihan hyvin.

  Onko se siis naisten vika, jos pojille ei koulu maistu? Pitäisikö peruskouluihin palauttaa kiintiöt, mieskiintiöt?
  Aiheesta keskustelemassa ovat kasvatustieteen tohtori Jukka Kujala ja OAJ:n perusopetuksen erityisasiantuntija Jaakko Salo. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä