Mikä maksaa?

Pitääkö piensijoittajan hermo noususuhdanteessa?

 • 53 min
 • toistaiseksi

Tällä viikolla USA:sta alkanut pörssikurssien lasku on huolestuttanut osakesäästäjiä. Pitkän nousukauden jälkeen osakemarkkinoiden näkymät ovat jälleen sumeat.
Jonkin verran pelkoa saattaa hälventää se, että hyvän tulosvuoden jälkeen sijoittajille on luvassa runsaita osinkoja.
Kuinka piensijoittajan kannattaa toimia tässä tilanteessa? Miten osakemarkkinoiden tulevaa kehitystä pitäisi nyt analysoida? Onko nyt aika etsiä osakkeiden ja rahastojen rinnalle muita vaihtoehtoja?
Juha Virtasen vieraina ovat Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtaja Antti Lahtinen ja sijoitusbloggari Martin Paasi Nordnetistä.

Lähetykset

 • to 8.2.2018 10.00 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Mistä me puhumme, kun me puhumme taloudesta?
  Miksi talouden asiantuntijoiden puhe ymmärretään niin usein väärin? Miksi hyvä talouden tietämys ei aina muutu hyväksi talouspolitiikaksi?
  Juho-Pekka Rantalan ovat vieraina ovat filosofi, tietokirjailija Tommi Uschanov ja Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen. He on ovat kirjoittaneet yhdessä kirjan ”Keskusteluja taloudesta”.
  Ohjelma on uusinta marraskuulta 2017.

 • Kiina rakentaa uutta silkkitietä Keski-Aasian kautta Eurooppaan. Mitä Kiina uudella silkkitiellä tavoittelee? Juho-Pekka Rantalan vieraina tutkija Markus Holmgren ja neuvonantaja Jouko Rautava Suomen Pankista.

 • Kesäkuun vieraana Palvelualojen ammattiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja, jonka ura ay-liikkeessä alkoi teini-ikäisenä lähettinä. Millainen työmarkkinailmapiiri Suomessa vallitsee?

 • Mikä maksaa? –ohjelman kesäkuun vieraana on tällä viikolla Teknologiateollisuuden uusi työmarkkinajohtaja Minna Helle, joka uuden tehtävän vuoksi jätti valtakunnansovittelijan viran ennen aikaisesti keväällä. Mitä vuodet valtakunnansovittelijana opettivat ja millaiset eväät ne antoivat uuteen tehtävään? Toimittajana on Juho-Pekka Rantala.

 • Suomalaiset asuntomarkkinat ovat jakautuneet kahtia - mikä ratkaisuksi? Entä mikä on Vuokraturvan menestyksen salaisuus? Juho-Pekka Rantalan vieraana on Timo Metsola, Vuokraturvan perustaja ja omistaja.

 • Kesäkuun vieraana on eduskunnan entinen kamreeri Pertti J. Rosila. Rosila palveli eduskunnan tilitoimistoa kolmen vuosikymmenen ajan. Millaista on eduskunnan rahankäyttö ja miten se vuosien saatossa on muuttunut?

 • Pätkätyö, osa-aikatyö, vuokratyö, freelance-työ, joustotyö ja kaikenlainen nyhtötyö lisääntyvät. Väheneekö samalla luottamus työn ja turvan yhteiskuntaan? Vai löytyykö turvattua työtä ekologisen jälleenrakennuksen aikakaudesta? Miten ay-liike ajaa pätkätyöläisen asemaa? Vieraina "Rapautuvan palkkatyön yhteiskunta" -teoksen tekijöistä Juha Aaltonen, Sikke Lenikki ja Timo Toivanen.

 • Miksi toisinaan kyttäämme muutamien senttien alennuksia, mutta toisinaan olemme valmiita maksamaan merkkituotteesta maltaita? Miten psykologiaa käytetään hyväksi tuotteiden ja palveluiden hinnoittelussa?
  Juho-Pekka Rantalan vieraana on kehitysjohtaja ja kauppatieteiden tohtori Outi Somervuori.

 • Voiko virheitä tekemällä menestyä liike-elämässä?
  “Moka, josta opitaan, on arvokkaampi kuin onnistuminen, josta ei opita mitään.” Näin väittävät pian ilmestyvässä uudessa kirjassaan liiketoiminnan uudistajat Mika Sutinen ja Mikko Kuitunen. Usein virheitä halutaan peitellä, mutta miten ne opitaan kohtaamaan avoimesti ja oppimalla niistä - niin omista kuin muidenkin virheistä? Viikon vieraista Mikko Kuitunen on ohjelmistokehitysyhtiö Vincitin perustaja, Mika Sutinen Musti ja Mirri -konsernin pitkäaikainen johtaja - molemmat työstään monet kerrat palkittuja.

 • Sellu menee nyt hyvin kaupaksi ja biopolttoaineiden kysyntä kasvaa. Äänekosken biotuotetehtaan jälkeenkin on suunnitteilla useita uusia tehtaita, jotka sellun ohella valmistaisivat myös muita puupohjaisia tuotteita. Kuinka monelle sellu- ja biotuotetehtaalle Suomessa riittää puuta? Mitä kuitupuun kasvanut menekki merkitsee metsätaloudelle? Onko metsäteollisuutemme tulevaisuus kestävällä pohjalla?
  Juha Virtasen vieraina ovat Helsingin yliopiston geoinformatiikan professori Markus Holopainen ja Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Tomi Salo.

 • Suuret kaivosyritykset ovat alkuvuodesta kertoneet yhteensä noin puolen miljardin euron investoinneista Pohjois-Suomeen. MIten kaivosteollisuudessa nyt menee? Vastaamassa Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela. Taloudellisen geologian työelämäprofessori Petri Peltonen kertoo malminetsinnnästä Suomeesa. Kuulemme myös terveiset Sotkamosta, jonne on rakenteilla hopeakaivos.

 • Ensi tiedot kertovat, että joka toiselta työttömältä leikataan työttömyysturvaa, koska he eivät alkuvuodesta ole olleet oikealla tavalla aktiivisia. Toimiiko malli vai onko se pelkkä leikkuri? Aktiivimallin äärellä asiantuntija Jaana Korppi Uudenmaan te-toimistosta ja toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski Työttömien keskusjärjestöstä. Ohjelmassa kuullaan myös työministeri Jari Lindströmin haastattelu.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä