Nosto

Miten rap vaikuttaa yhteiskuntaan?

 • 57 min
 • toistaiseksi

Vieläkö pop-musiikissa halutaan vaikuttaa yhteiskuntaan? Vai onko vaikuttavan musiikin aika mennyttä?
Vieraina rap-musiikin aitoutta tutkinut Elina Westinen sekä rap-muusikko Särre.
Kysymme myös saako rap lukutaitoa nostettua.
Toimittajina Miia Krause ja Suvi Puukangas.

Lähetykset

 • ti 23.1.2018 11.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Nosto - tiedä mistä kahvitauolla puhutaan. Nosto selittää puhuttavimmat populaarikulttuurin ilmiöt ja paljastaa niiden taustat. Oppaina Miia Krause ja Mira Selander.

 • Full of love on dokumenttielokuva burleskista ja oman kehon löytämisestä. Elokuvan ensi-ilta oli syyskuussa Rakkautta ja anarkiaa -festivaaleilla ja teattereihin se saapui marraskuun lopussa.
  Millaisesta matkasta on kyse? Onko burleskissa lopulta kyse seksuaalisuuden löytämisestä?
  Vieraina elokuvan ohjaaja Iina Terho sekä elokuvassa esiintyvä Petra Innanen alias Bettie Blackheart.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Miten ympäristöahdistusta tulisi käsitellä?
  Uhkaillaanko ilmastonmuutoksella jo liikaa?
  Vieraana kansanvalistuseuran vuoden 2018 sivistyspalkinnon saanut ja jo vuosia ympäristöahdistuksesta puhunut Panu Pihkala.

  Toimittajana Miia Krause.

 • Kasvissyönti ja kasvisruokavalio onkin vanha juttu täällä Suomessa. Sen tietää kasvissyönnin historiasta Suomessa väitöskirjaa tekevä Jukka Vornanen.
  Miksi kasvissyönti hautautui muutamaksi vuosikymmeneksi marginaaliin? Ja markkinoidaanko kasviksia samoilla väitteillä kuin vuosisata sitten?
  Toimittajana Tiina Lundberg.

 • Alkuvuodesta on tulossa uutta musiikkia Samuli Putrolta. Musiikkia on tehty yhdessä Riku Mattilan kanssa ja nyt on julkaistu ensimmäiset maistiaiset. Mitä Putro haluaa tänään? Mikä pohdituttaa? Ainakin kirkosta, kirkon ongelmista sekä onnistumisen elämyksistä puhuttiin Nostossa.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Mistä syntyy saumaton yhteistyö ja elämyksellisyys kokin ja tarjoilijan eli keittiön ja salin välille?
  Tarvitseeko ravintolaruoalla olla tarina?

  Vieraina vuoden 2018 kokki Kalle Tanner ja vuoden 2018 tarjoilija Noora Sipilä. Toimittajana Miia Krause.

 • Nostossa selvitään lapsiperhearjesta ja lapsiperheen kaikista vaatimuksista. Vieraana kävi bloggari Katja Lahti, joka jakaa blogissaan tukea ruuhkavuosirilluttelijoille. Miten aika riittää ja kuinka elämänmuutos tehdään?

  Toimittajana Mira Selander.

 • Koomikko Iikka Kivi on julkaissut esikoiskirjansa nimeltään Menisit ennemmin terapiaan. Kirjaa kuvaillaan rehelliseksi self helpiksi - se ei kuulemma ratkaise ongelmia, mutta auttaa nauramaan niille.
  Kuinka paljon Iikka itse on lukenut self help -oppaita? Ja löytyykö niistä parempi elämä?
  Toimittajana Miia Krause.

 • Viha tuntuu olevan esillä tänä päivänä aika paljon. Vihapuheesta väitellään, sitä yritetään välttää ja vihaa käytetään myös voimavarana. Myös Nosto puhui vihasta, kun vieraana kävi vihakouluttaja Jari Koponen, jonka kanssa puhetta riitti Jarin omasta tiestä pois vihasta ja vihakouluttajaksi.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Mistä tunnistaa hyvän joululaulun? Ja miten sellainen syntyy? Yle Radio Suomen kuuntelijoiden tarinoista on syntynyt uusia joululauluja, ja nämä esitetään Anna laulu lahjaksi -konsertissa suorassa lähetyksessä Radio Suomessa 15.12. Yksi konsertissa esiintyvistä artisteista, Samae Koskinen vieraili Nostossa kertomassa suhteestaaan joululauluihin. Mitä elementtejä niissä pitää olla?

  Toimittajana Miia Krause.

 • Museobuumi on täyttänyt museoita on muutaman vuoden ajan. Viimeisin esimerkki täällä meillä on Amos Rexin ovella jatkuvasti kiemurtelevat pitkät jonot. Miksi museoista on tullut niin suosittuja ja kuinka museot vastaavat kasvavaan kysyntään? Vieraana koulutus- ja kehittämisjohtaja Leena Tokila Museoliitosta ja Vuoden museoksi valitun Espoon modernin taiteen museo EMMAn johtaja Pilvi Kalhama. Toimittajana Miia Krause.

 • Se kolmas on kampanja, jossa muodin ja taiteen keinoin yritetään tuoda esiin, kuinka yleistä naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa.
  Vieraina Johanna Storck sekä Anne-Mari Pahkala.
  Toimittajana Mira Selander.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä