Katsottavissa vain Suomessa
Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi: Auuuuuuuu! Susijengin ainutlaatuinen hurmos – ”Se on isoimpia asioita mitä suomalaisessa urheilussa on tapahtunut”

  • 4 min
  • toistaiseksi

Susijengin kannattajat ovat maailmankuuluja. Heitä on kehuttu siinä missä lajin huipulle noussutta Suomen koripallon maajoukkuetta.

- Vuonna 2008 meitä oli neljä ihmistä. 2013 vuonna Koper oli käännekohta. Kun ollaan isona porukkana liikkeellä eli 2500-3000 ihmistä, ollaan kaikki yhtä suurta perhettä, Susijengin kannattajien ydinhahmo Janne Virtanen sanoo.

Bilbaon kisoissa 2014 suomalaisia oli jopa 10 000 kisapaikalla ja hotellien omistajat kehuivat että suomalaiset ovat aina tervetulleita isolla joukolla juhlimaan.

- Se on isoimpia asioita mitä suomalaisessa urheilussa on tapahtunut. Se että 10 000 ihmistä lähtee kannustamaan syksyllä kun koulut on käynnissä. Se on se mistä mä oon ylpee, muistelee maajoukkuepelaaja Hanno Möttölä.

Bilbaossa mukana ollut Leena Kauramäki ystävystyi Eveliinan ja Marin kanssa, heistä tuli matkalla uuskorisperhe, kun tytöt ”adoptoivat” Leenan.

- Mä sain tyttäret! Vaikka mulla on vain yksi poika, Leena Kauramäki hymyilee.

- Huikeeta lähtee mukaan laulamaan. Meitä oli aluksi vähän ja me ollaan kasvettu koko ajan. Tää on niin huikee että on pakko olla mukana, Kauramäki kuvailee Susijengin vetovoimaa.

- Me ollaan kuudes pelaaja kentällä, hehkuttaa Kari Hyytiäinen.

Sarjan tuorein jakso Urheilu-Suomi: Fanit on katsottavissa Yle Areenassa. Jaksojen ensiesitys keskiviikkoisin televisiossa Yle Teemalla klo 21. Jakso myös Yle TV2:lla torstaina klo 19, lauantaina klo 16.25 Yle Teemalla ja sunnuntaina Yle TV2:lla klo 21.

Henkilökuvia lauantaisin klo 12 jälkeen Radio Suomessa ja Urheilu-Suomi Yle Puheella torstaisin klo 15.05.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

  • to 18.3. klo 18.50 · Yle TV2

Klipit

Urheilu-Suomi

Torstaisin klo 18.50, Yle TV2

Urheilu-Suomi on tarina suomalaisesta huippu-urheilusta. Urheilun huiput kertovat mitä historian ratkaisevilla hetkillä oikein tapahtui ja mitä oli tapahtumien taustalla. Mukana ovat Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli ja yli 100 muuta urheilulle antautunutta suomalaista. Urheiluhullun kansan kokovartalokuva - uusintana alkaen 11. heinäkuuta. (Tuotanto: Yle, 2016.)

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä