Katsottavissa vain Suomessa
Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi: Kotkalaiskannattajien vuosi vaati kovaa luottoa omiin - ”Ei tässä hirveesti ilonhetkiä ole ollut”

  • 5 min
  • toistaiseksi

- Onhan viimeiset kolme, neljä vuotta ollut aikamoista alamäkeä. Ei tässä ilohetkiä ole hirveesti ollut. Ei jalkapallon ulkopuolellakaan, kun tämä elämä täällä on rakennemuutospaskaa, KTP:n kannattaja Jussi Eskola sanoo.

KTP:n fanit haluaisivat nousta kakkosdivarista takaisin kirkkaampiin valoihin. Kannattajien pelkona on, että jos ei nyt nousta, voi kakkosdivisioonaan jumiutua.

Kannattajien lohko katsomossa tunnetaan myös Ossi Kumpu –standina.

- Ossi oli jalkapallokannattaja jo kun kannattamista ei ollut vielä keksinyt helsinkiläiset teinit, Jussi Eskola sanoo.

Ossi Kumpu asui pahvilaatikossa Kotkan satamassa, mutta kannatti tiiviisti KTP:tä.

- Järjestysmiehet oli tullut, että nyt Ossi lähdet meneen, alat olla liian pätkässä. Pelaajat huomas tän ja sanoi että me ei jatketa. Ossi jäi ja peli jatkui, Eskola kertoo vanhaa tarinaa.

Urheilu-Suomi seurasi kotkailaisia jalkapallokannattajia vuoden läpi aina viimeiseen otteluun, jossa pelattiin noususta.

Sarjan tuorein jakso Fanit on katsottavissa Yle Areenassa. Jaksojen ensiesitys televisiossa keskiviikkoisin Yle Teemalla klo 21. Jakso myös Yle TV2:lla torstaina klo 19, lauantaina klo 16.25 Yle Teemalla ja sunnuntaina Yle TV2:lla klo 21.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi on tarina suomalaisesta huippu-urheilusta. Urheilun huiput kertovat mitä historian ratkaisevilla hetkillä oikein tapahtui ja mitä oli tapahtumien taustalla. Mukana ovat Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli ja yli 100 muuta urheilulle antautunutta suomalaista. Urheiluhullun kansan kokovartalokuva - uusintana alkaen 11. heinäkuuta. (Tuotanto: Yle, 2016.)

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä