Katsottavissa vain Suomessa
Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi: ”Oikeastaan täällä ei ollut muuta kuin pesäpallo” – pikkutyttö Tinja Mäkelä sulattaa sydämet Maamme-laululla Vimpelissä

  • 3 min
  • toistaiseksi

Vimpelissä pesäpallo on elämä. Tinja Mäkelä on harjoitellut Maamme-laulun vain laulaakseen sen legendaarisella Saarikentällä, kun Vimpelin Veto pelaa finaaleja.

- Jaakkolan mummo oli innokas kannattaja, ja Vimpelin kirkkoherra vahingossa tökkäs autollaan häntä. Kirkkoherra meni kysymään, että miten kävi – mummo sanoi: Vimpeli voitti, muistelee vuoden 1968 lyöjäkuningas Mikko Peltola vanhaa tarinaa.

- Oikeastaan täällä ei ollut mitään muuta kuin pesäpallo.

Vimpelin otteluissa käy parhaimmillaan yli 3500 katsojaa – mikä on huomattava määrä sikäli, että kunnassa asuu noin 3000 ihmistä.

Sarjan tuorein jakso katsottavissa Yle Areenassa. Jaksojen ensiesitys televisiossa keskiviikkoisin Yle Teemalla klo 21. Jakso myös Yle TV2:lla torstaina klo 19, lauantaina klo 16.25 Yle Teemalla ja sunnuntaina Yle TV2:lla klo 21.

Henkilökuvia lauantaisin klo 12 jälkeen Radio Suomessa ja Urheilu-Suomi Yle Puheella torstaisin klo 15.05.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi on tarina suomalaisesta huippu-urheilusta. Urheilun huiput kertovat mitä historian ratkaisevilla hetkillä oikein tapahtui ja mitä oli tapahtumien taustalla. Mukana ovat Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli ja yli 100 muuta urheilulle antautunutta suomalaista. Urheiluhullun kansan kokovartalokuva - uusintana alkaen 11. heinäkuuta. (Tuotanto: Yle, 2016.)

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä