Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi: ”Pyyhkäset keulaan ja teet Suomen ennätyksen, niin saat porkkanaa kotona” – ensi kertaa Kuninkuusraveissa oleva Topmar on fanien silmäterä

  • 9 min
  • toistaiseksi

Kuninkuusraveissa jännitys nousee huippuunsa. Outi ja Eero Kajula ovat Kuninkuusravien keltanokkia, heidän ensimmäinen hevosensa Topmar osallistuu ensimmäistä kertaa kuningatarkisaan.

- Kyllä me tultiin tänne voittamaan, haetaan se 80 000 euron palkinto pois täältä, uskoo Eero.

Paineet on kuitenkin kovat, koska fanit ovat tulleet laumoittain kannustamaan Topmaria ja sen taustajoukkoja.

- Näytä niille ettei ne ole turhaan tullut tänne. Pyyhkäset keulaan ja teet Suomen ennätyksen, niin saat porkkanaa kotona, Eero puhuu hevoselleen ja rapsuttaa sen leukaa.

Hevonen löytyi perheeseen netistä. Välillä 7-vuotias tamma on ollut liiankin tulinen.

- Sitä oli luopumassa siitä, että en jaksa sen kanssa kun se on vähän hankala. Mutta nyt se on… Outi liikuttuu kyyneliin kun oma suojatti on valtakunnan huipulla.

Seppo Kursula on kokenut hevosmies ja Topmarin fani. Hän on seurannut hevosen uraa sen koko elämän ajan, 7 vuotta.

- Se on kuin oma hevonen. Se kun on hyvänä päivänä niin kukaan ei pärjää sille.

Urheilu-Suomen uusi jakso katsottavissa Yle Areenassa. Jaksojen ensiesitys keskiviikkoisn televisiossa Yle Teemalla klo 21. Jakso myös Yle TV2:lla torstaina klo 19, lauantaina klo 16.25 Yle Teemalla ja sunnuntaina Yle TV2:lla klo 21.

Henkilökuvia lauantaisin klo 12 jälkeen Radio Suomessa ja Urheilu-Suomi Yle Puheella torstaisin klo 15.05.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Urheilu-Suomi

Lauantaisin klo 20.00, Yle TV2

Urheilu-Suomi on tarina suomalaisesta huippu-urheilusta. Urheilun huiput kertovat mitä historian ratkaisevilla hetkillä oikein tapahtui ja mitä oli tapahtumien taustalla. Mukana ovat Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli ja yli 100 muuta urheilulle antautunutta suomalaista. Urheiluhullun kansan kokovartalokuva - uusintana alkaen 11. heinäkuuta. (Tuotanto: Yle, 2016.)

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä