Katsottavissa vain Suomessa
Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi: ”Voimme voittaa ruotsalaiset – ja teemme niin, koska olemme parempia” – salibandyn nousu suomalaisten suosikiksi on itseluottamuksen voitto

  • 2 min
  • toistaiseksi

- Voimme voittaa ruotsalaiset ja voimme voittaa kotikisoissa. Voimme olla ylpeitä siitä. Sanotaan mediassa, että voitamme, ja teemme niin, koska olemme parempia, Timo Toivonen sanoo Urheilu-Suomen kymmenennestä jaksosta poimitulla klipillä.

- Salibandy vähän muutti suomalaista kulttuuria.

Suomi on pelannut miesten MM-loppuottelussa kuutena vuonna peräkkäin voittaen kolmesti. Salibandya, tai pelkistetympää sählyä, pelataan ympäri maata pikkulapsista ikämiehiin.

- Lajin aloittamisen helppous ja kustannuskysymykset tekevät siitä niin kansanomaisen, että sitä pitäisi käyttää voimavarana. Tämä on kaikille avointa ja tätä pystyvät kaikki pelaamaan.

Toivonen kuuluu 1970-luvun lopun ikäluokkiin, jotka nostivat Suomen maailman absoluuttiselle huipulle.

- Jääkiekossa tällaista pienempää vähän tuupittiin eikä oikein pärjännyt, ja jalkapallossa siihen aikaan isot kaverit olivat parempia ja pienten piti olla erityisen hyviä. 2000-luvun jälkeen alkoi tulla huippu-urheilun elementtejä ja esimerkiksi treenattiin tiettyjen lainalaisuuksien mukaan, Toivonen avaa omaa polkuaan.

Urheilu-Suomen kaikki jaksot nyt nähtävissä Yle Areenassa.

Televisiossa ensi-esitys keskiviikkoisin klo 21 Yle Teemalla. Sarjan jaksot esitetään myös TV2:lla aina torstaisin klo 19, Yle Teemalla lauantaisin klo 16.20 ja TV2:lla sunnuntaisin klo 21.

Urheilu-Suomen keskusteluohjelma Yle Puheella torstaisin klo 15. Urheilijoiden henkilökuvia lauantaisin klo 12:n jälkeen Radio Suomessa.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Urheilu-Suomi

Urheilu-Suomi on tarina suomalaisesta huippu-urheilusta. Urheilun huiput kertovat mitä historian ratkaisevilla hetkillä oikein tapahtui ja mitä oli tapahtumien taustalla. Mukana ovat Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli ja yli 100 muuta urheilulle antautunutta suomalaista. Urheiluhullun kansan kokovartalokuva - uusintana alkaen 11. heinäkuuta. (Tuotanto: Yle, 2016.)

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä