Radio Suomi Helsinki

Mitä keinoja poliisilla on vähentää huumeiden käyttöä Sellon kirjastossa?

 • 2 min
 • toistaiseksi

Onko huumeidenkäyttö Espoon Leppävaarassa Sellon kirjastossa suurempi ongelma kuin muualla? Ari Tuhkanen soitti Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle komisario Hannu Väänäselle:

Lähetykset

 • ti 30.1.2018 17.13 • Yle Radio Suomi Helsinki

Jaksot

 • Kirjailija Sofi Oksanen on syntynyt ja kasvanut Jyväskylässä, mutta suomalaisen isän ja virolaisen äidin lapsena hän on jo pikkutytöstä viettänyt paljon aikaa paitsi Neuvosto-Virossa, myös muualla Neuvostoliitossa.
  Vesa Marttinen tapasi Sofi Oksasen Viron ensimmäisen itsenäisyyden satavuotisjuhlien alla ja kysyi, millaista oli kasvaa kahden erilaisen maan ja kulttuurin välissä.

 • Elektronisen urheilun veteraani, pelaaja ja taustavaikuttaja, Teemu "wabbit" Hiilinen kävi Radio Suomen Helsingin lauantailähetyksessä puhumassa e-urheilusta ja sen haasteista, kuinka kilpapelit valikoituvat ja kuinka niissä tarvittavia taitoja mitataan, valssin oletetusta pahuudesta ja lasten pelaamisesta. Toimittajana Justus Laitinen.

 • Eteläisen Suomen perinteinen hiihtolomaviikko on käynnissä. Nyt näyttää siltä, että sää suosii ulkoilijoita pitkin viikkoa. Vesa Marttinen piipahti Sipoon Talman hiihtokeskuksessa jututtamassa mäenlaskijoita hetkeä ennen loman virallista alkua.

 • Tikkurilan TE-toimiston asiantuntija Tiina Tuominen sanoo, että työn saamiseksi työnhakijan pitää tehdä monta erilaista asiaa.
  Työnhakeminen on myös herkkää ja henkilökohtaista.

  Myös TE-toimiston asiantuntija tuntee vilpitöntä iloa, kun asiakas saa työpaikan.

  Toimittajana Olli-Pekka Kursi

 • Arjen keskellä saattaa unohtua, miksi rakastamme tai miksi rakastuimme tiettyyn ihmiseen. Anneli Komi kehitti vaipanvaihtorumban lomassa parisuhteen rakkauskalenterin, jonka luukuista paljastui arkea piristäviä tehtäviä. Idea oli niin toimiva, että hän jatkokehitti kalenterista tuotteen yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Yhden luukun takaa paljastuu tehtäväksi rakkauskirje. Anneli Komi vinkkaa, miten rakkauskirjeen kirjoittamisessa pääsee alkuun.

 • Mikä herkullinen uunituoreen herkun tuoksu! Sara Tynjä on leiponut pullaa ja nyt niistä tehdään laskiaispullia!

  16-vuotiaat Verna Kalliokulju ja Sara Tynjä ovat Lauttasaaren yhteiskoulun lukion Kansainvälisen liiketoiminnan linjan ensimmäisen vuoden opiskelijoita.

  Yrittäjähenkiset nuoret päättivät aloittaa leipomiseen perustuvan bisneksen. Sara & Verna Home Bakery pyöräyttää pullat lähialueen asukkaiden juhliin syntymäpäivistä ristiäisiin. Muutaman viikon aikana kaksikko on pyöritellyt jo satoja tilauspullia.

  Kumpaakin nuorta kiinnostaa kansainvälinen työura. Alkuvaiheessa oleva leivontabisnes on jo saanut sysäyksen Saran kotikulmilta Paloheinästä kauemmas: Vernan pikkusisarukset kauppaavat pullia jo Tampereen seudullakin!

  Toimittaja Olli-Pekka Kursi kävi laskiaistiistaina herkuttelemassa tuoreella pullalla ja jututtamassa Saraa ja Vernaa siitä, millaista on olla aloitteleva "yrittäjä".

 • Helsingin iltapäivä kävi Kuusijärven savusaunoilla. Kuinka hyvin Kuusijärven savusaunamajuri onnistui työssään? Saunojien (Dennis Kutzmin, Samuli Ronkanen ja Paavo Kukkonen) kommentteja kyseli Ari Tuhkanen.

 • Saunojen lämmittäminen on yksinäistä ja raskasta työtä. Mistä saunamajuri repii motivaationsa? Kuusijärven saunamajuri Heikki Niemistä haastatteli Ari Tuhkanen:

 • Kuusijärven savusaunojen lämmitykseen menee tuntiakausia. Saunamajuri Heikki Nieminen tulee töihin seitsemäksi ja aloittaa varsinaisen lämmityksen kello 8-9 välillä aamulla. Pieni savusaunan lämpiää 4-5 tunnissa. Suuri savusauna vaatii noin kuusi tuntia. Niemistä jututti Kuusijärvellä savusaunojen lämmityksessä Ari Tuhkanen:

 • Helsingin iltapäivä vieraili avantouimareiden ja turistien suosimilla Kuusijärven savusaunoilla. Ari Tuhkanen tapasi saunamajuri Heikki Niemisen työnsä ääressä saunan lämmityksessä. Nieminen muisti tarkasti kahden vuoden takaisen pienen savusaunan tulipalo:

 • Leipäjonot ovat kuuluneet suomalaiseen katukuvaan jo vuosikymmenten ajan. Erityisesti ne ovat piirtyneet monen mieleen 1990-luvun lamasta alkaen. Leipäjonot herättävät paljon tunteita.

  Köyhyystutkija Maria Ohisalo muistuttaa, että köyhyys ei vielä leivällä poistu. Vaaditaan siis isojakin rakenteellisia muutoksia, että tilanne muuttuisi toisenlaiseksi.

  Toimittaja Olli-Pekka Kursi jututti Maria Ohisaloa leipäjonoista ja siitä, mitä vaihtoehtoja niille voisi olla.

 • Vuoden 2018 talviolympialaiset järjestetään Koreassa, Pyeongchangissa. Mutta minkälainen maa se Korea on, minkälaisia ihmisiä siellä asustelee ja syödäänkö siellä oikeasti koiria? Justus Laitinen tapasi Koreaan hurahtaneen Anna Niskasen Helsingin keskustassa autenttisen pipimbapin äärellä:

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä pääsee ihastelemaan tästä viikosta eteenpäin vanhoja neuvostoajan leikkikaluja. "Miška ja minä - Leikkikaluaarteita itänaapurista" -näyttelyn suunnittelijan sekä museojohtaja Johanna Rassin kanssa Muksista eli Tseburashkaa lähti etsimään aamureportteri Vera Zotow.

 • Valtakunnallista Kellojen päivää vietetään ensimmäistä kertaa lauantaina 29.3. Se, että siirrämme kelloja tarkoittaa sitä, että manipuloimme aikaa, mutta mitä aika oikeastaan on? Aamureportteri Vera Zotow sai aamukahviseurakseen Kelloseppäliiton puheenjohtaja Joona Vuorenpään.

 • Huippukokki Henri Alen oli vieraana Ylen aikaisen aamussa ja hän sanoi, että lähi kuukausina Helsingin keskustaan on tulossa noin 1500 asiakaspaikkaa lisää. Kun kysyimme häneltä, tarkoittaako tämä sitä, että lama on ravintooiden osalta ohi, hän totesi, että ei, vaan se tarkoittaa sitä, että keskustan ravintoloiden pudotuspelit alkavat nyt. Aamureportteri Vera Zotow kysyi asiaa kahdelta Helsingin ravintola-alan osaajalta.

 • Tuovi Nöjdillä on monen vuosikymmenen kokemus palstaviljelystä. Ylen aikaisen aamureportteri ja laiska rikkaruohojenkitkijä Vera Zotow pääsi oppiin Tuovi Nöjdin palstalle Kumpulan Siirtolapuutarhaan.

 • Sosiaalialan ammattilaiset havaitsevat yhteiskunnan epäkohdat ensimmäisenä työssään. Työntekijöitä kannustetaan erityisesti sosiaalityön päivänä käymään keskustelua työpaikoilla ja julkisuudessa siitä, kuinka sosiaalialan työllä voidaan ratkaista ja lievittää yhteiskunnallisia ongelmia. Ylen aikaisen aamureportteri Vera Zotow vietti kansainvälistä sosiaalityön päivää Vanhan Viertotien asumisyksikössä sosiaaliohjaaja Mirka Hailin kanssa 18.3.

 • Ylen aikaisen aamun Riikka Porttilaa ja Vera Zotowia kävi piristämässä 13.3.2014 iki-ihana Maarit Hurmerinta.

 • Viime syksyllä lopettaneiden Kotijääteloautojen jalanjäljissä kaduille rullaavat nyt täysin suomalaisomistuksessa olevat Jätskiautot uudella ilmeellä, uudella valikoimalla ja tietenkin uudella melodialla.

 • Miksi pohjoismaalaiset puhuvat yhä useammin keskenään englantia, kun yhteisiä kieliäkin varmasti olisi? Pohjoismaaalaisen kulttuuripisteen kielikahvilassa pääsee herättelemään vanhaa kielitaitoa taikka sitten opettelemaan uutta. Aamureportteri Vera Zotow kävi haastattelemassa kielikahvilan järjestäjiä.

 • Arabian peruskoulussa joustetaan perusopetuksessa JOPO-toimintamallin avulla. Aamureportteri Vera Zotow tapasi Arabian JOPO-luokkien opettajia ja oppilaita.

 • Lasten asiantuntijaryhmässä vantaalaiset lapset otetaan mukaan päätöksentekoon. Vantaan Jokivarren koululla asiantuntijasisaruksia Ellaa ja Almaa sekä Projektipäällikkö Pia Tasankoa haastatteli aamureportterimme Vera Zotow.

 • Kaupungin graffiti- ja katutaideseinille tuntuu olevan tunkua. Nyt helsinkiläiset ovat saaneet uuden liikuteltavan maalausalustan, jota voi seurata GPS-paikannuksen avulla. Uutta katutaidevaunua Ylen aikaisen aamureportteri Vera Zotowille esitteli Nuorisoasiainkeskuksen katutaidetoimisto Supaflyn vastaava tuottaja Antti Salminen.

 • Tammikuun lopun pakkasaamuna kahdeksassa pääkaupunkiseudun yläkoulussa seiskaluokkalaiset söivät aamupalan yhdessä vanhempiensa kanssa.
  Kyseessä oli Yllätetään yhteiskunta -ryhmän tempaus "Päivän tärkein ateria". Sen tavoitteena oli luoda hyviä hetkiä vanhempien ja lasten yhdessä oloon ja ehkä vielä enemmän saada heissä aikaan oivallus yhteisen ajan tärkeydestä. Pitäjänmäen peruskoulun aamupalalla olijoita tapasi Ari Tuhkanen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä