Radio Suomi Helsinki

YLE Helsinki: Mitä keinoja poliisilla on vähentää huumeiden käyttöä Sellon kirjastossa?

 • 2 min
 • toistaiseksi

Onko huumeidenkäyttö Espoon Leppävaarassa Sellon kirjastossa suurempi ongelma kuin muualla? Ari Tuhkanen soitti Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle komisario Hannu Väänäselle:

Lähetykset

 • ti 30.1.2018 17.13 • Yle Radio Suomi Helsinki

Jaksot

 • Helsingissä järjestetään 5.-6.1. SM-kisat lajissa, joka on kaikille tuttu, mutta harvoille harrastus. Pöytäjääkiekon SM-kisat järjestetään nyt jo 29. kerran.
  Vesa Marttinen kävi perehtymässä lajin saloihin moninkertaisen Suomen-mestarin Juha Erälaukon kanssa.

 • Tänä vuonna Kansalaisareena valitsi kaksi vuoden vapaaehtoista: Tapani Vainikaisen sekä Jouko Näivän. The Streetbarberina eli katuparturina tunnettu Näivä on tehnyt monia sekalaisia töitä, soittanut parissa bändissä ja saattaapa joku muistaa hänet vuoden 2012 Big Brother- talostakin. Nyt hän on leikannut vähän yli vuoden ajan syrjäytyneiden, kodittomien ja vähävaraisten hiuksia ja kohtaa heidät ihmisenä. Toimittajana Justus Laitinen.

 • Kansalaisareena valitsi joulukuussa jälleen vuoden vapaaehtoisen tai itseasiassa tänä vuonna vuoden vapaaehtoiset: Tapani “Tapsa” Vainikaisen ja Jouko “the Streetbarber” Näivän.
  Korsossa, Woimanurkassa, tavallisesti senioreita liikkumiseen iloihin innostava ja opastava Tapani Vainikainen antaa toimittaja Justus Laitiselle vinkkejä niin salille kuin elämäänkin.

 • Vantaalainen Hanna Fiskari on sisustubloggaaja ja innokas askartelija. Tämän joulun hittituote lienee käpyhyasintti, joka syntyi myös Hannan hyppysissä.
  Toimittaja Olli-Pekka Kursi piipahti Hannan kotona. Samalla hän sai helpon vinkin joulukranssin tekemiseen.

 • Finnwave-rahtialus on rantautunut poikkeuksellisesti Vuosaaren satamaan Helsingissä. Toimittaja Olli-Pekka Kursi kipuaa laivaan aamuhämärissä, jossa ensimmäisenä tapaa laivan kapteenin, Mika Kärin.
  Sitten alkaakin pikaperehdytys siihen, millaista on olla joulun aika laivassa.
  Aluksen kansainvälisen miehistön ansiosta jouluperinteissä yhdistyvät suomalaiset ja filippiiniläiset tavat.
  Matruusi Mikko Toivonen on jo kolmatta joulua hommissa laivalla ja talousapulainen Vipri Mäkinen pitää huolta siitä, että aluksessa on tarjolla juhlapyhienkin aikaan hyvää ruokaa ja mahdollisimman levollinen tunnelma.

 • Kauniaisten kuvataidekoulu perustettiin neljäkymmentä vuotta sitten, kun taideaineista leikattiin maanlaajuisesti hurjalla tavalla.
  Tällä hetkellä kuvataidekouluosaamisesta halutaan tehdä vientituote: Japanissa ja Kiinassa ollaan hyvin kiinnostuneita ainutlaatuisesta suomalaisesta taideoppimisesta.
  Kuvataidekoulun rehtori Hannamaija Heiska iloitsee taidenkoulun arjesta. Kaiken lisäksi maalausluokan ikkunasta avautuu yksi pääkaupunkiseuden upeimmista maisemista. Sitä ihaili myös toimittaja Olli-Pekka Kursi

 • Harva tietää, että Suomella on tutkimusasema Etelämantereella – ja näin on ollut jo 30 vuotta. Retkikuntaan kuuluvat muun muassa Ilmatieteen laitoksen tutkija Juho Vehviläinen ja FINNARP-operaatioiden päällikkö Mika Kalakoski. Vehviläisen edellisestä ja ainoasta Etelämantereen-vierailusta on jo kymmenen vuotta, kun taas Kalakoski on käynyt siellä viitisentoista kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 1999. Minkälaiset olosuhteet tutkimusasemalla on vastassa ja miten Etelämantereelle edes pääsee?

  Toimittajana Ippi Arjanne.
  Kuva: Timo Vihma / Ilmatieteen laitos

 • Miltä tuntuu, kun teatterin lava vaihtuu yhdessä yössä sairaalavuoteeseen ja pyörätuoliin? Piia Korisevalle kävi näin kymmenen vuotta sitten, kun migreeni aiheutti aivoinfarktin ja hänen oikea puolensa halvaantui. Viisi vuotta sitten Piia Koriseva juoksi puolimaratonin, tosin intervallina, koska oikea jalka alkoi aina välillä laahata.

  Piia Korisevan kanssa jutteli Ippi Arjanne.

 • Uusi lastensairaala Meilahdessa on täynnä toinen toistaan erilaisempia innovaatioita, joiden tarkoituksena on tehdä pienille potilaille sekä heidän omaisille käynti tai joissakin tapauksissa pidempikin oleskelu sairaalassa miellyttävämmäksi. Eräs kävijöitä eniten yllättäneistä elementeistä ovat olleet alan viimeisintä teknologiaa edustavat äänisuihkut, joita on ripoteltu eri puolille sairaalaa. Justus Laitinen kävi paikan päällä projektia johtaneen Aalto-yliopiston lehtori Antti Ikosen sekä äänisuunnittelussa mukana olleen lastentautien dosentti Pekka Lahdenteen kanssa virkistäytymässä äänisuihkussa.

 • Lahjoilla on mukava ilahduttaa läheisiään. Mutta meneekö lahjasta fiilis, jos se on paketoitu rumasti? Radio Suomen toimittaja Justus Laitinen tunnustaa kuuluvansa siihen ihmisryhmään, jolta joulupakettien tekeminen ei suju käden käänteessä. Niinpä hän lähti askarteluun, tee-se-itse-henkeen ja sisutusratkaisuihin keskittyneen Kaikki paketissa-blogin pitäjien, Aleksi Koskisen ja Jani Lindbergin, luo oppiin.

 • Pete Hoppulan ja Matti Laipion kirjoittama tietokirja Sininen sielua myöten – Suomi-bluesin tarina avaa blues-musiikin historiaa ja vaiheita Suomessa. Miten blues saapui Suomeen ja millaisia ominaispiirteitä se pohjoisessa sai? Millaisia alueellisia blueskeskittymiä syntyi Helsinkiin, Lahteen ja vaikkapa Nurmijärvelle tai Järvenpäähän? Entä miten Suomi-blues voi tänä päivänä?
  Radio Suomen reportteri Vesa Marttinen tapasi kirjan tekijät Helsingin Kalliossa, jossa asui pitkään eräs suomalaista bluesia muokannut merkkimies.

 • Niklas Ansamaan ura alkoi jo teini-iässä, kun hän koodasi ensimmäisen applikaationsa 14-vuotiaana auttaakseen äitiään sienestyksessä. Neljä vuotta myöhemmin hän on perustanut yrityksen ja opettanut ohjelmointia niin Ruandassa kuin Supercell-peliyrityksessäkin.

  Toimittajana Ippi Arjanne.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Miksi häpeämme omaa tai toisen alastomuutta? Osaammeko katsoa alastonta kehoa neutraalisti ja objektiivisesti? Miltä tuntuu tulla kuvatuksi alasti ja kuinka sinä kohtaat alastoman vartalon? Toimittaja Maija Ilmoniemi lähti alastonkuvattavaksi valokuvaaja Heidi Strengellille, joka on kuvannut yli 120 alastonta naista.

 • Tanssin talo on Suomen ensimmäinen pelkälle tanssille omistettu tila.

  Tanssin talo lupaa tarjoavansa tilan kaikelle tanssille – mutta entä käytännössä, tuleeko tanssin talosta kuitenkin baletin ja nykytanssin näyttämö? Kun vastaavaa toimijaa ei ole tanssin kentällä aiemmin nähty, Tanssin talon rakentuminen on jo itsessään suuri onnistuminen, mutta eittämättä myös suuri haaste.

  Tanssin kentästä, rahoituksesta, kulttuurin arvottamisesta ja historista keskustelemassa Tanssin talon johtaja Matti Numminen ja ohjelmatiimin Mikael Aaltonen.

  Tanssin talo koostuu uudisrakennuksesta sekä Kaapelitehtaan peruskorjatuista osista. Kaapelitehtaan viereen nousevan 5000-neliöisen Tanssin talon on suunniteltu avaavan ovensa vuonna 2021.

  Toimittajana Ippi Arjanne.

 • Yle Draaman omatuotantoinen Luottomies-komediasarja on ehdolla kansainvälisessä arvostetussa Emmy-gaalassa. Sarja on kilpailun ainoa pohjoismainen ehdokas. Sarja on kilpailun ainoa pohjoismainen ehdokas. Luottomiehen (Wingman) toinen tuotantokausi on nimetty ehdolle short form-sarjojen kategoriassa.

  Yle Areenassa ympäri maailmaa katsottavissa oleva sarja kertoo naapuruksina asuvien miesten elämästä. Kari Ketosen ja Antti Luusuaniemen esittämät naapurukset ajautuvat usein arjessaan kiusallisiin tilanteisiin.

  Kansainväliset Emmy-palkinnot jaetaan New Yorkissa 25. marraskuuta, jonne matkaavat myös sarjan käsikirjoittajat ja pääroolien esittäjät Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi. Kaksikko kävi Radio Suomen aamussa Olli Aimolan vieraina.

 • Idols-kilpailun toinen sija vuonna 2008 - siitä lähti Anna Puun ura. Nyt takana on virstanpylväs jos toinenkin: kuusi albumia, festarikeikkoja päälavoilla, artistillinen muodonmuutos ja elämäkerrallinen teos. Edessä häämöttää myös yksi virstanpylvääksi muodostunut asia: keikka Hartwall-areenalla. Onko se keikka, joka on pakko tehdä?

  Anna Puu on muusikon lisäksi kauppatieteiden maisteri. Miten hän näkee musiikkibisneksen ja onnistuneen brändin? Kuinka paljon Anna Puu on oman visuaalisen brändinsä takana?

  Toimittajana Ippi Arjanne.

 • Tokion olympialaisiin on aikaa alle 300 päivää. Kisojen yhtenä uutuuslajina on mukana ensimmäistä kertaa rullalautailu eli skeittaus. Paikkahaku Suomen ensimmäiseen skeittauksen olympiajoukkueeseen on parhaillaan käynnissä.
  Paikkaa voi hakea kuka tahansa: Rullalautaliitto valitsee hakijoiden joukosta enintään 16 skeittaajaa, joilla on paras mahdollinen potentiaali menestyä kovatasoisissa kansainvälisissä karsintakilpailuissa.
  Mukana karsintakilpailuissa on käynyt taitojaan esittelemässä myös vantaalaisskeittari Taneli Eriksson. Vesa Marttinen tapasi hänet Martinlaakson skeittipuistossa. Millaista on käydä kokeilemassa taitojaan maailmalla kisoissa lajin huippujen kanssa? Entä mihin suuntaan harrastusmahdollisuuksia Suomessa pitäisi kehittää?

 • Haastattelussa Eija Vilpas, Riitta Havukainen ja Minna Lindgren.

  Riitta Havukainen näyttelee 74-vuotiasta leskeä, Ullista, Helsingin Kaupunginteatterin näytelmässä Vihainen leski. Ulliksen elämässä on kääntynyt uusi sivu, kun mies kuolee ja 12 vuoden omaishoitajuus jää taakse – hän saa vihdoin elämänsä ohjat omiin käsiinsä.

  Eija Vilpas näyttelee Ulliksen hyvää ystävää Hellua, ja teos pohjautuu kirjailija ja toimittaja Minna Lindgrenin romaaniin.

  Ullis-lesken tarinan lisäksi Vihainen leski nostaa vanhuudesta esiin monia näkökulmia. Mitä vanhuus tarkoittaa naisnäyttelijälle? Mitä vanhus saa tehdä? Missä vaiheessa ihminen on “siinä iässä”, ettei häntä kannata enää hoitaa? Miksi joissain kulttuureissa vanhuksia arvostetaan, mutta meillä ei? Onko yhteiskunta vastuussa vanhustenhoidossa – mikä on vastuu omista vanhemmistamme?

  Toimittaja Ippi Arjanne.

  Kuva: Harri Hinkka / Helsingin Kaupunginteatteri

 • Jouni Laulajainen pääsee omassa autotallissaan vaikka maailmanympärysmatkalle. Hän on rakentanut 12 vuotta lentokonesimulaattoria ja nyt se on valmis.
  Toimittajana Marko Miettinen.

 • Egotripin perustajajäsenenä, lauluntekijänä, kitaristina ja laulajanakin tunnettu Knipi, oikealta nimeltään Zachris Alexander Stierncreutz, on tehnyt mittavan uran muusikkona. Hän on säveltänyt kappaleita bändinsä Egotripin lisäksi myös monille muille artisteille, kuten Anna Puulle, Jonna Tervomaalle, Irinalle ja Jenni Vartiaiselle.

  Nyt Knipi on uuden edessä, kun hän julkaisee ensimmäisen oman soololevynsä lokakuussa 2019. Knipi kävi Radio Suomen aamulähetyksessä Olli Aimolan vieraana.

  Kuva: Tero Ahonen

 • Helsinkiläinen Per Erik, Petter, Ehrnsten oli Estonialla, kun se upposi 25 vuotta sitten.
  Hän oli yksi 137 matkustajasta, joka pelastui onnettomuudesta.
  Taistelu elämästä viimeistään silloin, kun laiva kallistui kyljelleen.

  Toimittaja Olli-Pekka Kursi jututti Petteriä.

 • Ilmastonmuutoksen hidastaminen vaatii kaikilta toimenpiteitä. Mutta kuinka suuri vaikutus yksilön valinnoilla on? Onko omasta hiilijalanjäljestään aiheellista syyllistyä? Mitä asioita voi muuttaa – entä mitä kannattaa muuttaa? Entä aktivismi, saadaanko sillä aikaan muuta kuin otsikoita?

  Muun muassa näihin kysymyksiin on vastaamassa kestävän kulutuksen professori Eva Heiskanen, joka toimii Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa.

  Toimittajana Ippi Arjanne.
  Kuva: Bernard Hermant / Unsplash

 • Korruptio, hedelmöityshoidot, valehtelu, köyhyys, rakkaus ja huolenpito – tällaisten teemojen ympärille nivoutuu Sofi Oksasen kuudes romaani, Koirapuisto. Teos sijoittuu sekä 2000-luvun alkupuolen Ukrainaan että nykypäivän Helsinkiin.

  Sofi Oksanen valottaa hedelmöitysbisnestä ja Ukrainan korruption tilannetta Ippi Arjanteen haastattelussa. Kirjailija on tehnyt romaania varten paljon taustatöitä, mutta miten korruptoituneesta maasta kaivetaan luotettavaa tietoa, etenkin näin arasta aiheesta, kuin lisääntymisbisneksestä? Oksasen sanoin Ukrainasta on tullut alalle vain “tuotantoalusta”: miten tällaista riistoa voi tapahtua nykypäivän Euroopassa?

  Sofi Oksanen on kirjoittanut kuusi romaania, joita on käännetty yli 50 kielialueelle. Hänen on palkittu 20 kertaa, sekä Suomessa että ulkomailla. Finlandia-palkinnon Oksanen sai vuonna 2008 romaanistaan Puhdistus.

 • Helsinkiläiset Johanna Rassi ja Kalle Eksymä saivat avaimet viime syksynä omaan kotiin. Omakotitaloon.
  Käytyään katsomassa kaikkiaan yli 30 omakotitaloa, se oikea löytyi Metsälästä, joka on osa pohjoishelsingissä sijaitsevaa Oulunkylää.

  Muutto 20-luvulla rakennettuun taloon ei tietenkään ole yksinkertainen juttu, sillä Johanna ja Kalle haluavat tehdä 80-luvulla uudistettuun taloon kunnon remontin.

  Repparimme Olli-Pekka Kursi kävi pyörähtämässä työmaalla…

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä