Ajantasa

Palkitun professorin kokemukset ja professorien lakko

  • 0 s
  • toistaiseksi

Palkittu Helena Ranta. Oikeuslääkäri Ranta sai joulukuussa kansainvälisen rauhanvälityksen Lysistrata-palkinnon. Nyt Rantaa ja hänen saamaansa palkintoa kunnioitetaan juhlaseminaarilla. Professori Helena Ranta on Ajantasassa kertomassa, mitä on mittavan uransa aikana nähnyt, mikä on keskeisin matkalta tarttunut oppi ja mikä on rauhantyön merkitys vuonna 2018.
Vaikeasti karsittavat tuet. Yritystukia on pyrkinyt karsimaan hallitus jos toinenkin. Yleensä ne ovat hiljalleen lisääntyneet. Mikä niissä on niin vaikeaa? Vastaamassa hallituksen yritystukien uudistamista pohtivan parlamentaarisen työryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen. Yliopisto lakkoilee tavallaan. Helsingin yliopiston tämän päivän lakko on historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa ovat lakossa myös professorit. Lakosta kertoo oikeushistorian professori, Helsingin yliopiston hallituksen jäsen, Jukka Kekkonen.
Koulutuksesta on säästetty, mitkä ovat seuraukset? Oppositio esittää iltapäivällä hallitukselle välikysymyksen koulutuksen tasa-arvosta. Koulutuksesta keskustelevat kansanedustajat Touko Aalto Vihreistä, Li Andersson Vasemmistoliitosta ja Sanni Grahn-Laasonen Kokoomuksesta. Talviliikuntapaikat ovat nyt parhaassa terässä, mutta pakkanen saattaa karsia liikkujia. Aleksis Salusjärven kolumni on otsikoitu: Tulta sammutetaan bensiinillä, ja siksi joukkomurhia tulee vain lisää. Toimittaja Tuukka Pasanen.

Lähetykset

  • ke 28.2.2018 10.02 • Yle Radio Suomi

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä