YleX Etusivu

YleX - Yle Areena 30 pv

YleX Etusivu on ajankohtaisohjelma, joka tarjoaa analyysia ja näkökulmia uutisiin ja popkulttuuriin. Studiossa Hanna Hantula ja Jussi Latvala.

Jaksot

 • KRP teki poikkeuksellisen suuren etsinnän Turun saaristossa viikonloppuna liittyen talousrikostutkintaan. Tietoa on liikkeellä vähän mutta epäilyksiä ja spekulaatioita sitäkin enemmän. Etusivu pitää tietysti tiukkana linjan faktojen ja huhujen välillä, mutta mitä viranomaisten tiukasta tiedotuslinjasta pitäisi ajatella? Lisäksi puhuttaa länsimaisten nuorten pessimismi verrattuna kehittyvien maiden nuorten optimismiin sekä yksin syöminen raflassa. Myös alttaritaulun kantoapuna toimineet enkelit herättävät ihmetystä studiossa!

 • Aissssakeli mikä perjantailähetys! Onko uusien James Bond -leffojen tekemisessä enää mitään järkeä? Häpeävätkö luksusautojen shoppailijat turhaan? Miksi lukiolaisille jaettavasta kasvuyrittäjyyskirjasta kukaan ei sano mitään mutta taannoinen feminismikirja nostatti haloon? Lukiomaailmassa tapahtuu myös muutakin, nimittäin suunnitellut englanninkieliset linjat herättävät närää Helsingissä. Studiossa Hanna ja Jussi!

 • Ulkoministeri Timo Soinin abortinvastaiset tekemiset ovat hämmästyttäneet niin paljon, että eduskunnassa äänestetään ulkoministerin luottamuksesta. Aika moni poliitikko kertoo tuomitsevansa Soinin tekemiset - mutta silti äänestävänsä Soinin puolesta. What? Hanna ja Jussi puhuvat tänään Docventures-dokkarista The Work, joka on koskettanut etenkin miehiä tällä viikolla. Ei ihme, koska dokkarissa nähdään, miten miehet puhkevat kyyneliin kun saavat viimein mahdollisuuden puhua tunteistaan. Onko tasa-arvokeskustelu viimein edennyt siihen, että myös miesten erilaisuudelle ja tunteille aletaan raivata kunnolla tilaa?

 • Miksi nuoret kaupunkilaiset kirjoittavat nyt autofiktiota? Vieraana hypeä herättäneen Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu -kirjan kirjoittanut Sisko Savonlahti. Muissa uutisissa, Rihanna twiittasi pääministeri Juha Sipilälle. Mutta miksi Juha ei vastaa?? Onko julkkisten twiittitempauksilla todellista merkitystä? Lisäksi puhetta aknepositiivisuudesta ja kyllä, hyvät naiset ja herrat Tiitisen listasta!

 • FIRE-elämäntapa (Financial Independence Retire Early) kasvattaa ainakin median mukaan suosiotaan nuorten aikuisten keskuudessa. Nyt tavoitteita kutsutaan kritisoiden myös elämäntapaeläkeläisyydeksi! FIREstä puhetta tänään myös Etusivussa! kansanedustajien kulukorvaukset ovat taas puheenaihe. Mitä jos kansanedustajien palkkaan laitettaisiin tonni lisää mutta otettaisiin kaikki kulukorvaukset pois? Idis kakkaa vai timanttia äänestyksessä! Lisäksi puhetta Emmy-gaalan yllätyskosinnasta ja manselaisesta työnhakijoita haastattelevasta robotista.

 • Oppilaan traaginen kuolema koulupäivän aikana Espossa on saanut suomalaiset puhumaan liikkatuntien kuntotesteistä. Tarvitaanko testejä? Aku Ankka -lehden hassunhauskat julkkisnimimuunnokset ovat naurattaneet jo vuosikymmeniä! Mutta onko hyvä idis valjastaa Aku Ankan sarjakuvatarinoita markkinointiin? Puhetta myös hortoilutrendistä sekä vastavalmistuneiden palkoista. Pitäiskö työuran alussa olevan ihmisen tehdä pienemmällä palkalla töitä?

 • Perjantain kunniaksi vastataan kaikkiin kysymyksiin, joita kansalaisilla voi viikon lopuksi olla! Onko kaksoiskansalaisten ajatusten syynääminen aivotutkimuksella hyvä idea? Onko Juhani Tammisen autokeskustelu vuoden demokratiateko? Entä mitä uutta talk show -kentälle tuo Sannikka & Ukkola -show? Vieraana tänään - noh Marja Sannikka ja Sanna Ukkola!

 • Torstai on toivoa täynnä! EU on luopumassa kellojen siirtelystä kesä- ja talviaikaan. Etusivun kuulijat kertovat, kumpaan aikaan Suomen kannattaa jäädä. Tarot-kortit puolestaan paljastavat, millaista tulevaisuutta on odotettavissa vihreiden skandaaleissa ryvettyneelle puheenjohtajalle Touko Aallolle. Lisäksi Jussi ja Hanna pohtivat muun muassa sitä, millainen kuuma sotku saataisiin aikaan, jos Miss Suomi -kandidaateilta edellytettäisiin vahvoja poliittisia kannanottoja.

 • Tällä viikolla kaupunginvaltuutettu ja rehtori ovat olleet kriittisen keskustelun aiheina, koska heidän julkiset kommenttinsa järkyttivät: poliitikko puhui ihmisroskasta, rehtori taas näytti vähättelevän seksuaalista häirintää. Onko potkut liian raju reaktio möläytykseen? Entä miksi aina ajaudumme puhumaan siitä, saako mitään enää sanoa? Etusivussa matkataan tänään Etelä-Amerikkaan, kun haastattelussa on dokumenttiohjaaja Pertti Pesonen. Millaista on Kolumbian huumebisnes Escobarin jälkeen, entä onko olemassa eettisiä huumeita? Studiossa Hanna ja Jussi!

 • Ylen MOT selvitti, miten suomalaisissa kouluissa puututaan seksuaaliseen häirintään. Tavoissa ilmeni suuria eroja koulujen välillä. Miksi reksi ei aina puutu tilanteeseen? Mitä asialle voidaan tehdä? Haastiksessa Helsingin yliopiston apulaisproffa Kristiina Brunila, joka on tutkinut eriarvoisuutta kouluissa. Lisäksi puhetta kotien puunaamisesta vieraille sopivaan kuntoon ja nuoruuden häilyvästä käsitteestä. Entä mitä tarkalleen ovat "länsimaiset arvot"?

 • Areenassa olevaa Se tyyli -minidokkarisarjaa on kuvailtu kantaaottavaksi, koska sen päähenkilöistä kukaan ei ole valkoinen. Miksi pelkkä ihonväri on yhä kannanotto? Entä mitä ohjaaja uwa Iduoxeelle selvisi sarjan myötä suomalaisesta muotimaailmasta? Iduozee Hannan haastiksessa. Ruotsissa käytiin valtiopäivävaalit, ja hallituksen muodostamisesta näyttää tulevan jopa historiallisen vaikeaa. Joudutaanko Ruotsissa nyt luopumaan blokkipolitiikassa ja seuraamaan SUOMEN jalanjäljissä? Tästa puhetta heti lähetyksen alkuun. Lisäksi käsittelyssä koulujen hiljaiset lounaat ja liikennemerkkien sijoittelu kännykkää tuijottavien jalankulkijoiden ehdoilla!

 • Upeaa perjantaita! Länsinaapurissamme on käsillä jännät hetket, siellä nimittäin äänestetään vaaleissa sunnuntaina. Ketkä puheenjohtajat herättävät eniten mielenkiintoa Ruotsin vaaleissa? Entä suhtaudutaanko suomalaiseen Ruotsissa maahanmuuttajana? Näihin vastaa Aftonbladetin toimittaja Janne Grönroos! Lisäksi puhuttavat ainakin Trumpin hallinnon viimeisimmät metkut ja sinkkujen oikeudettomuus työasuntovähennykseen. Entä onko ok inhota rottia?

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä