YleX Etusivu

Perjantain koko lähetys: Kliseisiä teinikirjoja sekä rakastumista työpaikoilla

 • 1 h 18 min
 • ei kuunneltavissa

Päräyttävää perjantaita jengi! Etusivun lukupiiri kokoontuu jälleen, kun Soikku saadaan studioon keskustelemaan Kesytön-teinifantasiakirjasta. Minkä takia nuortenkirjat ovat usein niin kliseisiä? Lisäksi Etusivussa pohditaan robotteja, jotka aiheuttavat Kaliforniassa suoranaista raivoa ihmisissä. Entä miksi nuoria aikuisia syyllistetään työelämässä, kun he tekevät jotain niinkin hirveää kuin RAKASTUVAT?

Lähetykset

 • pe 9.3.2018 12.02 • YleX

Jaksot

 • Tänään Etusivussa kesäduunari Viljami painiskelee lomakysymysten kanssa. Onko ok etsiä halvimpia lentoja netistä? Pitäiskö jokaisen lomalentäjän maksaa kompensaatiomaksua päästöjen hyvittämiseksi? Viljamin mukaan kyllä! Ja entä jos loma alkaa mutta lomafiilis puuttuu? Lähetyksessä luvassa kuuntelijoiden parhaat lomafiilisvinkit! Lisäksi parhaita vinkkejä Itä-Euroopan matkailuun Alina idässä -sarjan tehneeltä Alina Tomnikovilta sekä katsaus kannabikseen Kannabiskirjan kirjoittaneelta Anton Vanha-Majamaalta.

 • Voidaanko Euroopassa päästä yhteiseen sopimukseen turvapaikanhakijoiden kohtelusta? Entä miksi rajat kiinni -puhetta esiintyy edelleen Suomessakin paljon vaikka tulijoiden määrä on vähentynyt? Näitä pohditaan heti lähetyksen kärkeen! YouTube Music rantautui Suomeen, mutta kenellä riittää rahaa maksaa kaikista näistä streamauspalveluista? Lisäksi puhetta mm. venäläisten futishuligaanien "firmoista" ja metsätappeluista! Studiossa Hanna ja Viljami.

 • Maailman terveysjärjestö WHO julisti peliriippuvuuden viralliseksi sairaudeksi. Miten riippuvuutta pitäis hoitaa ja miten Suomessa pitäis tähän uutiseen reagoida? Tästä puhutaan tänään Etusivussa! Vantaalla katosi kuningasboa kerrostaloasunnosta, ja Viljamin mielestä tämä on osoitus siitä, ettei kaikkia eläimiä tarvitsisi sallia lemmikeiksi. Lisäksi studiossa puhuttaa Teuvo Hakkaraisen saama tuomio ja persujen välinpitämätön suhtautuminen siihen. Entä onko hyvä että pelillistäminen tulee jo deittiappeihinkin? Studiossa pohdiskelevat Hanna ja Viljami.

 • Beyonce ja Jay-Z julkaisivat viikonloppuna yllätysalbumin ja sekös Hannaa harmittaa! Yllätysalbumit - kakkaa vai timanttia? Onko yllätyslevyt kiva ylläri vai olisko suosikkibändin uutta julkaisua kiva fiilistellä ennakkoon? Moni kuuluu johonkin työporukan Whatsapp-ryhmään ja niistähän on hyötyäkin töiden kannalta. Mutta onko töistä vaikeampi päästä eroon vapaa-ajalla? Kuuntelijat kertovat parhaat vinkkinsä työn ja vapaan erottamiseen! Lisäksi puhetta vihreydestä politiikassa ja dragin yllättävästäkin suosiosta. Studiossa Hanna ja Viljami.

 • Kuva surkeasta lehtopöllöstä avohakkuiden reunalla on levinnyt viime päivinä somessa ja saanut jengin myös allekirjoittamaan kansalaisaloitetta. Onko hyvä vai huono juttu että yhdellä kuvalla pystyy vetoamaan näin selkeesti ihmisten tunteisiin? Lisäksi tarot-kortit kertovat, kuinka MM-futisskabat tulevat sujumaan! Entä miksi yksi Facebookin feminismiryhmä herättää niin paljon tunteita ja kiinnostusta?

 • Poistaako EU meemit netistä? Uusi direktiivi haluaa tarkentaa kuvien tekijänoikeuksia netissä ja tulilinjalla ovat mahdollisesti myös meemit! Pitääkö nyt huolestua, siitä puhutaan tänään Etusivussa! MM-futis starttaa tänään ja kisoihin liittyy (tuttuun tapaan) suhmurointia ja ihmisoikeusongelmia. Onko isot urheilutapahtumat lopulta kiva juttu vai onko niistä jo enemmän harmia kuin iloa? Lisäksi puhetta ainakin ikiriidasta autoilijoiden, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden välillä. Miksi liikenneturvallisuus on niin vaikea asia keskuteltavaksi?

 • Kesäteattereissa ympäri Suomen pyörii taas musikaaleja miehistä! On Irwiniä, Juicea, Siltsua... Missä kaikki naiset? Tai tuoreemmaat idolit? Etusivu ideoi tänään Suomen kesäteattereihin freshimmän repertuaarin. Saa käyttää! Lisäksi käsittelemme selfiekuolemia, Trumpin ja Kimin tapaamisen mediahuomiota ja Paavo Väyrynenkin mainitaan. Entä miltä kuulostavat suunnitelmat tuoda korkeakouluihin maksutonta pikakoulutusta?

 • Donald Trump ja Kim Jong-Un tapasivat - mitä tapaamisesta jäi käteen? Lähetyksen aluksi Hanna soitti Ulkopoliittisen instituutin tutkijalle Ville Sinkkoselle ja selvitti, miksi tapaaminen oli Trumpille tärkeä juttu! Yle Kioski tekee uusia avauksia pelijournanismin saralla. Miksi Kioski haluaa tehdä juuri peleihin keskittyvää sisältöä? Onko esports ylipäänsä nyt murtautumassa valtavirtaan? Ex-ammattilaispelaaja ja Kioskille viikottaista pelikatsausta tekevä Lauri Happonen kertoo tulevista sisällöstä lisää. Lisäksi puhetta baarien pukukoodeista! Studiossa Hanna.

 • Festariliput kallistuvat vuosi vuodelta - milloin festarikävijöiden raja tulee vastaan? Vai halutaanko nyt maksaa elämyksistä myös festareiden muodossa? Kim Jong-Un ja Donald Trump tapaavat huomenna Singaporessa. Etusivu katsoo tänään tulevaisuuteen ja kertoo tarot-korttien avulla miten tapaaminen sujuu! Lisäksi Etusivua puhuttaa Mikael Gabrielin ristiriitainen imago: räppäri kertoo haastiksessa käyttävänsä yli 100k vaatteisiin vuodessa, ja samaan aikaan mies viljelee kasvimaallaan ekologisesti yrttejä. Onko ristiriidalla hänen imagonsa kannalta mitään väliä? Ja onko tässä edes ristiriitaa? Käsittelyssä myös tuore tutkimus, jonka mukaan nuoret aikuiset ovat pettyneitä lapsellisesti työelämässä käyttäytyviin aikuisiin.

 • Asiakkaat haluaisivat ostaa markettien tuoretiskeiltä ruokaa omiin astioihinsa, mutta marketit eivät myy! Miksi eivät? Ovatko perustelut hyvät? Tätä pohtii tänään Etusivu kuuntelijoiden kanssa! Lisäksi puhetta nyrpeistä asiakaspalvelijoista ja Nasan "turhista" tiedotustilaisuuksista. Entä olisiko hyvä idea koota kaikki Eurooppaan tulevat turvapaikanhakijat leireille Euroopan ulkopuolelle?

 • Aki Ruotsala sai pikapotkut Pori Jazzista - oliko ratkaisu oikea? Englantilainen sijoitusrahasto väittää osaavansa spotata tuottoisat kirjailijat. Voiko rahasto todella löytää menestyvät kirjailijat ennakkoon? Sinkkuelämää täyttää 20 vuotta ja Etusivussa ruoditaan sarjan toisaalta hienoa naiskuvastoa mutta myös sarjan materialistista maailmaa! Entä puhuuko kukaan enää tulevaisuudessa puhelimessa, sen kertovat tarot-kortit.

 • Suuri kesäkumilähetys! Hanna on tänään Helsingin keskustassa ilmaista ehkäisyä Helsingin nuorille promoavassa Osalliseksi Stadissa -tapahtumassa. Miten ottaa puheeksi kumppanin kanssa suuseksisuojan käyttö? Kuinka hyvin jengillä on seksitaudeilta suojautuminen ylipäänsä hallussa? Näihin vastaavat Väestöliiton lääkäri Miila Halonen ja Henrik Heiskanen Poikien Talolta. Lisäksi puhetta mopojen harmittavasta vähäisyydestä kaupunkien keskustoissa. Entä onko muoviroskasta tullut poliitikoille uusi koulukiusaaminen - eli helppo asia vastustaa yli puoluerajojen? Studiossa Jussi ja Viljami, torilla Hanna.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä