Ruben Stiller

Maanantaisin klo 15.02, Yle Puhe

Onko arvoillammekin parasta ennen -päivämäärä?

Ruben Stillerin keskusteluohjelmassa puhutaan arvokkaasti Suomen arvoista, arvojohtajista ja arvottomista. Ohjelman moniarvoisessa ilmapiirissä ruoditaan ajan ilmiöitä, puheenaiheita ja kansakunnan kohtalonkysymyksiä.

Vieraina on tunnettuja ja tuntemattomia näkijöitä, tekijöitä ja kokijoita.

Ohjelmassa kysytään, kuka oikein käsikirjoittaa Suomen suurta draamaa ja kuka kuittaa esityspalkkiot.

Jaksot

 • Miten vihapuhetta voidaan vähentää? Pitäisikö koventaa rangaistuksia kiihotuksesta kansanryhmää vastaan vai luottaa valistuksen parantavaan voimaan? Vai löytyykö syyllinen Facebookin algoritmista? Ruben Stillerin vieraina ovat STT:n päätoimittaja Minna Holopainen, tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvinen ja kirjailija Jarkko Tontti

 • Oletko toksisesti maskuliininen? Mikä miehisyydessä on vikana? Ruben Stillerin ohjelmassa puhutaan miehisyydestä ja sukupuolisensitiivisestä kasvatuksesta.
  Vieraina ovat Milla Pyykkönen Naisasialiitto Unionista, professori Teemu Tallberg Maanpuolustuskorkeakoulusta sekä toimittaja Tuomas Enbuske.

 • Totuus on tylsä, joten viihdyttäkäämme itsemme hengiltä!
  Nykyaikana jokainen törmää päivittäin valeuutisiin, disinformaatioon, trollauksiin ja propagandaan.
  Miten yhä sakeammassa informaatioviidakossa voi päästä oikean tiedon lähteille?
  Voiko totuuden puolesta enää taistella?
  Ruben Stillerin ohjelmassa keskustellaan totuuden jälkeisestä ajasta.
  Vieraina ovat ennakoinnin asiantuntija Hannu-Pekka Ikäheimo Sitrasta sekä toimittajat Jessikka Aro ja Olli Seuri.
  Ohjelmassa ei esitetä vaihtoehtoisia faktoja.

 • Bulletin of Atomic Scientist- julkaisun maailmanlopunkello näyttää tällä hetkellä kahta vaille keskiyötä. Kuinka monta maailmanloppua on peruutettu? Miten ihmiset käyttäytyvät kun heidän eteensä maalaillaan lopun aikojen näkyjä? Maanantaina puhutaan maailmanlopusta ja lopun aikojen merkeistä. Vieraina ovat professori Kari Enqvist, kulttuuriantropologi Minna Kulmala ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja Juha Ahvio.

 • Mitä tehtävää huumekeskustelu palvelee yhteiskunnassa? Millaisia muutoksia näkyy suomalaisilla huumemarkkinoilla?

  Millainen hahmo suomalainen knarkkari on mediassa?

  Studiossa dosentti Mikko Salasuo, A-klinikkasäätiön ylilääkäri Kaarlo Simojoki ja THL: n kehittämispäällikkö Tuukka Tammi.

 • Nimettömät lähteet puhuvat Airiston Helmestä turvallisuuspoliittisena ongelmana. Virallisesti tutkitaan talousrikoksia. Keneen pitäisi uskoa? Mitä kansalaisilla on oikeus tietää?

  Hjallis Harkimo tekee bisnestä venäläisten oligarkkien kanssa ja rakentaa uutta poliittista liikettä. Mitä siitä pitäisi ajatella?

  Maanantaina puhetta virallisesta hyssyttelystä. Muistakaamme että Suomen ongelmana on Ruotsi, Ruotsi ja Ruotsi.

  Vieraina ovat toimittajat Arja Paananen, Jarmo Mäkelä sekä Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö.

 • Lennätkö lomakohteeseen? Maistuuko pihvi?
  Aalto-yliopistossa on havaittu, että ilmastonmuutos aiheuttaa opiskelijoissa ahdistusta, levottomuutta, lamaannusta tai jopa psykofyysisiä oireita.
  Miten ilmastoahdistusta pitäsi hoitaa? Tarvitsemmeko lisää syyllisyydentuntoa, jotta maailma pelastuisi?
  Ruben Stillerin ohjelmassa puhutaan ilmastonmuutoksesta , ilmastoahdistuksesta ja eettisestä vallankumouksesta.
  Vieraina ovat teologian tutkijatohtori Panu Pihkala Helsingin yliopistosta, kirjailija Risto Isomäki ja vanhempi tutkija Joni-Pekka Pietikäinen Ilmatieteen laitokselta.

 • Donald Trump ja hänen hallintonsa tuottavat lähes joka päivä jonkin kohu-uutisen. Trumpin tapa tehdä politiikkaa on niin uusi ja poikkeuksellinen, että se herättää toistuvia tunnemyrskyjä myös Euroopassa.
  Millainen poliittinen kulttuuri synnytti Donald Trumpin? Millaisen perinnön hän jättää jälkeensä?
  Ruben Stillerin vieraina ovat professori Mikko Saikku, dosentti Markku Ruotsila ja kansanedustaja Laura Huhtasaari.

 • Raiskausten määrä on kasvanut viime vuosina. Viime vuonna poliisin tietoon tulleiden raiskausten määrä kasvoi 9 prosentilla. Samaan aikaan raiskauksista tuomittuja rangaistuksia pidetään liian lievinä. ? Suomi on Eu:n toiseksi väkivaltaisin maa naisille

  Mikä suomalaisessa yhteiskunnassa on vikana? Pitäisikö raiskauslainsäädäntöä muuttaa ja miksi naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa yleisempää kuin muissa Eu- maissa? Onko keskustelu maahanmuuttajien seksuaalirikoksista savuverho, jolla peitetään perisuomalainen väkivalta?

  Vieraina ovat raiskaustukikeskus Tukinaisen lakimies Riitta Silver, psykoterapeutti Heli Heinjoki ja Naisasialitto Unionin puheenjohtaja Katju Aro.

 • Presidentti Donald Trumpin asianajaja Rudy Giuliani sanoi, että totuus ei ole totuus.
  Näinä valemedioiden, vaihtoehtoisten totuuksien ja somekohujen aikana on yhä useammalla ihmisellä on vaikeuksia erottaa propaganda ja totuuteen pyrkivä viestintä.

  Oletko sinä propagandan uhri? Miten meitä manipuloidaan? Maanantaina puhetta propagandan kikoista ja spinnauksesta. Vieraina ovat tutkija Saara Jantunen ja toimittaja Joonas Pörsti.

 • Autot palavat ja ruotsidemokraateille ennustetaan suurta vaalivoittoa. Mistä Ruotsin jytky kumpuaa? Onko kansankoti suuren murroksen partaalla? Vieraina ovat professorit Anu Koivunen ja Juha Herkman sekä Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila.

 • Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen protesti Finnairin lentokoneessa Suomen pakkopalautuskäytäntöjä vastaan on herättänyt laajan keskustelun sekä Suomen turvapaikkapolitiikasta että kansalaistottelemattomuudesta. Pennasen mukaan pakkopalautukset saattavat ihmisiä hengenvaaraan.
  Millainen on Suomen maahanmuuttopolitiikan moraali? Entä kuinka monta pakolaista Suomi kestää? Vieraina Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo ja Outi Popp Stop Deportations- verkostosta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä