Yle Kajaanin toimitus kertoo Kainuusta kiinnostavimmat asiat.

Jaksot

 • Ystävänpäivää vietetään 14. helmikuuta. Kaikilla ei kuitenkaan ole ystävää. Voisiko sellainen olla esimerkiksi vertaisystävä ja onko hänestä todelliseksi ystäväksi. Mikä on vertaisystävä, sitä selvitämme nyt.
  Reportterimme Arto Loukasmäki kävi kulttuurikahvila Marilynissä, jossa hän tapasi sosped-säätiön kokemusasiantuntijan Sonja Koskelon ja vertaisystäväksi koulutetun Sakari Mäkeläisen.

 • Eilen juhlivat lukulomaa edeltävää viimeistä koulupäivää abiturientit. Nyt penkinpainajaiset ovat ohi ja lukion vanhimman kaartin on aika juhlia vanhojen tansseja. Miten tähän päivään ovat valmistautuneet Kajaanin lukiosta ensi vuonna kirjoittavat Leevi Juntunen ja Oona Tolonen.
  Heidän aamutoimia oli seuraamassa Arto Loukasmäki.

 • Raatteen tien viikon mittaisten taistelujen päättymisestä tuli täyteen tammikuun 7. päivä 80 vuotta.
  Historian opit koulussa ovat kertoneet sen, että jäisen helvetin voitti Suomi, vaikka Neuvostoliitolla oli yli kaksinkertainen ylivoima sotilaiden lukumäärällä mitattuna. Reportterimme Arto Loukasmäki kävi fiilistelemässä Raatteen tien tunnelmaa.

 • Kajaanissa ja Vuokatissa on varsinkin nuorten kansalaisten suosimat Pakohuoneet. Pakohuonepeli on seikkailupeli, jossa pelaajat yrittävät päättelykyvyn ja yhteistyön avulla päästä määräajassa ulos suljetusta huoneesta. Haasteelliset pelit ovat suosittuja nuorten keskuudessa ja niiden suosio on ollut kasvussa. Vuosi sitten Puolassa kuoli viisi teinityttöä pakohuoneessa tapahtuneessa tulipalossa, kun omistaja oli jättänyt varmistamatta varauloskäytävän toimivuuden. Miten jännittävä ja vaarallinen paikka pakohuone on, sitä ottaa selkoa reportterimme Arto Loukasmäki.

 • Keskiviikkona 22. tammikuuta uusi Kainuun keskussairaala vastaanotti ensimmäiset potilaat, ja ensimmäinen vauva syntyi jo heti ensimmäisenä päivänä. Kajaanilaiset äiti Kaisa Sivonen ja isä Samuli Sivonen ovat tyytyväisiä, sillä poikavauva voi hyvin ja synnytys meni sujuvasti. Vanhemmat olivat mielissään myös uuden sairaalan puitteista.

 • Digitaalisuus marssii yhä enemmän Kainuun prikaatiin, jossa tehdään esimerkiksi erilaisia videoita peruskoulutuskauden tueksi.

  Joukko-osastossa tehdään muiden muassa koulutusvideoita erilaisista hiihtotaktiikoista, joita varusmiehet voivat peruskoulutuskautensa aikana katsoa kännykältään tuvassaan.

  Videoita leikkaavan autosotamies Jesse Topparin mukaan koulutusvideot eivät tule jäämään pelkkään hiihtoon, sillä tilauksia eri osa-alueista on jo useita.

 • Kainuun uuden keskussairaalan työllistävät vaikutukset ovat suuria monessa mielessä. Millainen muutos uuteen sairaalaan muuttaminen on ja mitä työtä se vaatii? Haastattelussa Kainuun keskussairaalalla on Kainuun soten päivystyspalveluiden ylilääkäri Olli-Pekka Koukkari. Kuvassa oleva sotkamolainen sähköasentaja Emma Hakanmäki kertoo myös, mitä merkitsee työskennellä suuressa rakennusurakassa omassa maakunnassa. Toimittajana Tiia Korhonen, juontajana Juuso Kääriäinen.

 • Kainuun keskussairaala on rakennettu yli 50 vuotta sitten ja uusi sairaala on rakenteilla. Missä kunnossa vanhan sairaalan tilat ovat ja millainen haaste uuden sairaalan rakentaminen on? Haastattelussa Kainuun keskussairaalassa ovat Kainuun uuden sairaalan suunnittelukoordinaattori Merja Näsänen ja projektipäällikkö Terho Pekkala. Juontajana Juuso Kääriäinen.

 • Jyrki Pesonen on oman lapsensa lisäksi myös isä uusperheestä mukaan tulleille lapsille. Sen lisäksi hän toimii myös auttajana isille ja perheille eri järjestöjen kautta. Millaiseksi käsitteeksi isyys on hänelle muuttunut? Millainen on miehen arki kun isänpäivä on jo ovella? Toimittajana Arto Loukasmäki

 • Suden ja koiran kohtaaminen metsässä on monille metsästäjille painajainen. Painaako metsästäjää takaraivossa paine ja tietoisuus siitä, että perheenjäsen ei ehkä palaa retkeltä takaisin? Jarkko Aittola kertoi Jarmo Nuotiolle hirvikoiran harjoittamisen yhteydessä suhteestaan petoihin ja omaan koiraan.

 • Kajaanin Hokki juhlii tänä vuonna 50 vuoden taivaltaan ilmaisottelun ja juhlagaalan merkeissä. Miten viime vuonna konkurssin myötä Mestiksestä pudonneelle seuralle kuuluu, kun toinen kausi jääkiekon Suomisarjassa on alkanut? Radio Suomen Kainuun aamussa vierailivat joukkueen kapteeni Niko Saarenpää, "Hossan härkä" Jarkko Heikkinen, päävalmentaja Jukka Niiranen sekä joukkueen tuore viestintä-ja tapahtumapäälikkö Jere Saastamoinen. Toimittajana Ville Muikkula.

 • Kajaanilaiset nuoret pääsivät toteuttamaan Mira Luodin tuoreen musiikkivideon kuvauksia Kajaanissa syyskuussa 2018. Kuvaukset saivat liikkeelle myös paljon vapaaehtoisia avustajia kaupungista. Miten kappale ja idea musiikkivideosta syntyi? Siitä kertoivat Radio Suomen iltapäivässä Mira Luoti, musiikkivideon ohjaaja Anna-Mari Pikkarainen sekä Kajaanin ammattiopiston elokuvan ja median palvelukeskuksen projektipäällikkö Marko Karvonen. Mukana myös hauskoja tunnelmia kuvausten keskeltä. Toimittajana Ville Muikkula

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä