YleX Etusivu

Tiistain koko lähetys: Hulluja kissanaisia ja kalliita rannekelloja

 • 1 h 56 min
 • 27 pv

Etusivu puhuu tänään hulluista kissanaisista, jollainen löytyy esimerkiksi Simpsoneista. Tiesitkö, että tämä stereotyyppinen hahmo juontaa juurensa noitavainoihin? Lisäksi Hannaa ja Jussia kiinnostaa opiskelu ulkomailla. Yhä useampi suomalainen päättää suorittaa tutkinnon ulkomailla - onko tämä vaarallista aivovuotoa vai hyvää kansainvälisyyttä? Puhetta myös kalliista rannekelloista ja siitä, pitäisikö Tampereen ratikan olla taiteellisempi.

Lähetykset

 • ti 17.4.2018 12.03 • YleX

Jaksot

 • Pitäiskö kaikkien tulevienkin sukupolvien juosta koulussa Cooperin testi, jotta sukupolvien välisistä tilastoista saadaan vertailutietoa? Onko Lintsin uuden vuoristoradan jonon ohitukaista kakkaa vai timanttia? Entä onko Starbucksin työntekijöilleen järkkäämästä suvaitsevaisuuskoulutuksesta tutkimusten mukaan hyötyä? Lisäksi puhetta West Worldin pian alkavasta kakkoskaudesta, Jussi näki jo ekan jakson! Jussin mp jaksosta luvassa, ilman spoilereita!

 • YleX Etusivussa on jälleen aika startata uusi lukupiiri! Lukijavieraaksi saadaan YleX Viikonlopun Womma Seppälä, joka on kova scifi- ja fantasiakirjallisuuden fani. Kirjavalinta onkin kuin Wommalle tehty, koska nyt lukupiirissä ruvetaan lukemaan kiinalaisen Cixin Liun kirjaa The Three-Body Problem - josta saattaa olla tekeillä maailman kallein tv-sarja! Lisäksi Hanna ja Jussi puhuvat tulevaisuuden ammateista, Hjallis Harkimon ja Mikael Jungnerin uudesta liikkeestä sekä Xxxtentacionista.

 • Ilmastonmuutos ahdistaa opiskelijoita niin paljon, että Aalto-yliopistossa tunteita voi purkaa vertaistukiryhmässä. Mutta onko ilmastonmuutos sellainen asia, jonka kuuluukin ahdistaa? Ja jos maailma ei tuhoudu ympäristökatastrofissa ihan lähiaikoina, mitä tulevat sukupolvet meissä häpeää? Lisäksi tänään puhetta jo MM-lätkästä vaikka kisat eivät ole vielä edes käynnissä! Ovatko maajoukkueesta pois jäävät NHL-kiekkoilijat maanpettureita vai onko kysymys ihan tyhmä?

 • Etusivu puhuu tänään hulluista kissanaisista, jollainen löytyy esimerkiksi Simpsoneista. Tiesitkö, että tämä stereotyyppinen hahmo juontaa juurensa noitavainoihin? Lisäksi Hannaa ja Jussia kiinnostaa opiskelu ulkomailla. Yhä useampi suomalainen päättää suorittaa tutkinnon ulkomailla - onko tämä vaarallista aivovuotoa vai hyvää kansainvälisyyttä? Puhetta myös kalliista rannekelloista ja siitä, pitäisikö Tampereen ratikan olla taiteellisempi.

 • Pitäiskö kaikkien meidän kehua miesten ulkonäköä useammin? Miksi rikas urheilija herättää vähemmän tunteita kuin rikas yrittäjä? Entä miksi Etusivu haluaa taas pyytää Virolta Suomen puolesta anteeksi? Kaikkiin näihin kysymyksiin selviää vastaus kuuntelemalla Etusivun lähetys!

 • Miten erota Suomen kansalaisuudesta ja oisko siinä edes järkeä? Kiinassa syntyi vauva pakastealkiosta neljä vuotta vanhempien kuoleman jälkeen. Suomessa tällanen ei olisi mahdollista. Pitäiskö olla? Entä pitäiskö yli 50-vuotiaiden päättäjien ajaa internetajokortti? Lisäksi kuuntelussa Hasbeen-sarjan innoittaman Arttu Lindemanille tehty biisi Buli metafora! Saa käyttää Arttu!

 • Hallitus päätti, että alle 30-vuotiaita koskee työmarkkinoilla eri säännöt kuin muita. Onko reilua vai ei? Tällä startataan Etusivu tänään. Lisäksi mietitään suomalaisten tervehtimisalemmuuskompleksia, miesten pituuskomplekseja ja sitä miksi lapset tykkää limasta.

 • Facebookin tarinan draaman kaari, suomalaiset pisteytettynä sotemallissa ja sarjojen spoilaaminen ennakkoon halukkaille - tällasia aiheita tänään Etusivussa!

 • Tampereelle on syntynyt pieni kansanliike kannattamaan pinkkiä ratikkaa - miksi pinkki herättää niin paljon tunteita? Mikä ero oikeestaan on feikinnäköisellä ja aidolla vaatteella ja onks noloa käyttää feikkiä? Entä onko outoa että arkkipiispa ei hyväksy enkelihoitobisnestä? Näitä pohdittiin tänään Etusivussa!

 • Mahtavaa maanantaita! Onko väärin kouluttaa ihmisiä aloille, joilla ei oo töitä? Terhi Kokkonen kertoi viikonlopun Hesarissa, miksi hän jätti Vain elämää -sarjan kesken. Kuinka paljon artistin voi olettaa avaavan omaa yksityiselämäänsä? Entä milloin on ok lesoilla omilla rahoillaan? Näihin pureutuu tänään Etusivu!

 • Perrrjantai jes! Tänään Etusivussa puhutaan ainakin yritystuista, leipäjuurista ja hollantilaisesta snoukkaajasta kempeleläisellä hautausmaalla.

 • Tappajarobotteja! Uskonnon pakkosyöttöä! Sisällissota! Vauvoja! Presidentti Sauli Niinistö luennoi eilen Tampereella sisällissodasta. Periaatteessa aika tylsää, mutta luennon ympäriltä nousi esiin yllättävän kiinnostavia lieveilmiöitä. Jussi ja Hanna pohtii, mihin koulujen aamunavauksia enää tarvitaan. Tarot-korteilta kysytään, miten välttää tappajarobottien nousu ja ihmiskunnan tuho.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä