Urheiluhullut

Seksuaalinen häirintä suomalaisessa urheilussa: karmaisevia yksittäistapauksia vai laajempi ilmiö?

 • 44 min
 • toistaiseksi

Naisten jalkapalloon ja jääkiekkoon liittyen on viime aikoina puhuttu häirintätapauksista. Onko kyse yksittäistapauksista vai laajemmasta ongelmasta? Urheiluhullut-ohjelmassa aiheesta puhuvat HJK:n valmentaja Heidi Pihlaja ja Olympiakomitean projektipäällikkö, tasa-arvoasioihin perehtynyt Sari Kuosmanen. Keskusteluun osallistuu myös MTV:n toimittaja Timo Innanen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Lähetykset

 • ma 16.4.2018 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Naisten jalkapalloon ja jääkiekkoon liittyen on viime aikoina puhuttu häirintätapauksista. Onko kyse yksittäistapauksista vai laajemmasta ongelmasta? Urheiluhullut-ohjelmassa aiheesta puhuvat HJK:n valmentaja Heidi Pihlaja ja Olympiakomitean projektipäällikkö, tasa-arvoasioihin perehtynyt Sari Kuosmanen. Keskusteluun osallistuu myös MTV:n toimittaja Timo Innanen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kertoo Urheiluhullut-ohjelmassa, mitkä ovat suurimmat esteet jalkapallon kehitykselle Suomessa. Sarajärvi nostaa esiin kolme keinoa, joilla Veikkaulliigasta saadaan kovempi ja kiinnostavampi sarja. Keskustelemassa Sarajärven kanssa on Urheilulehden erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi. Pakinoitsija on kirjailija Minna Lindgren.

 • Jääkiekon SM-liigalla on edessään valtavia haasteita. Urheiluhullut-ohjelmassa käydään perusteellisesti läpi suljetun sarjan ongelmat ja koko Suomi-kiekon kehityksen kipukohdat. Stanley Cup -voittaja Ville Nieminen ja pelaajatarkkailija Tommi Kerttula kertovat ohjelmassa vahvat näkemyksensä siitä, miten SM-liigaa ja toiseksi ylintä sarjatasoa, Mestistä, tulisi jatkossa kehittää. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi. Radiopakinasta vastaa kirjailija Minna Lindgren.

 • Urheiluhullut-ohjelmassa keskustellaan naisten joukkueurheilun tilanteesta Suomessa. Jääkiekkoilija Riikka Välilä ja jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen vaativat asennemuutosta ja nostavat esiin keinoja. Myös lakimuutokset nousevat keskusteluun. Ohjelman juontaja on toimittaja Jussi Paasi. Radiopakinasta vastaa kirjalija Minna Lindgren.

 • Urheiluhullut-ohjelmassa puhutaan urheilujohtamisesta. Miksi amatöörit johtavat ammattilaisia? Hyvä veli -verkosto jyllää yhä, kun urheilun näköalapaikkoja jaetaan. Keskustelijoina ovat Henrik Dettmann ja Kati Lehtonen. Ääneen ohjelmassa pääsee myös urheilujohtamisen grand old man Kalervo Kummola. Ohjelman juontaja on Jussi Paasi. Pakinasta vastaa kirjailija Minna Lindgren.

 • Urheiluhullut-ohjelma tarjoaa kuumaa keskustelua lumilautailusta. Ovatko lautailijat huippu-urheilijoita vai elokuvatähtiä? Heikki Sorsa ja Eero Ettala paljastavat ohjelmassa, mikä vetää yhä rinteeseen, vaikka takana on kahdeksan polvileikkausta. Luvassa myös tiukkoja kannanottoja lajin nykytilasta ja Enni Rukajärvestä. Ohjelman juontaa Jussi Paasi.

 • Päävalmentaja Reijo Jylhä nosti esiin Urheiluhullut -ohjelmassa suomalaisen hiihdon tulevat supertähdet. Ohjelmassa pureuduttiin syvälle Suomen hiihdon ja talviurheilun nykytilaan. Etelä-Korean olympialaiset osoittivat, että Suomi on kaukana huippumaiden vauhdista. Urheiluhullut selvitti myös, mistä urheilijan tappion hetkellä kokema häpeä johtuu. Jylhän kanssa suoraa puhetta ohjelmassa tarjosi Urheilulehden erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Pakinasta vastasi Minna Lindgren. Ohjelman juontaja oli toimittaja Jussi Paasi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä