Urheiluhullut

Seksuaalinen häirintä suomalaisessa urheilussa: karmaisevia yksittäistapauksia vai laajempi ilmiö?

 • 44 min
 • toistaiseksi

Naisten jalkapalloon ja jääkiekkoon liittyen on viime aikoina puhuttu häirintätapauksista. Onko kyse yksittäistapauksista vai laajemmasta ongelmasta? Urheiluhullut-ohjelmassa aiheesta puhuvat HJK:n valmentaja Heidi Pihlaja ja Olympiakomitean projektipäällikkö, tasa-arvoasioihin perehtynyt Sari Kuosmanen. Keskusteluun osallistuu myös MTV:n toimittaja Timo Innanen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Lähetykset

 • ma 16.4.2018 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Osa urheilijoista löytää uuden paikkansa yhteiskunnassa nopeasti, mutta monille uran loppuminen tarkoittaa putoamista tyhjän päälle. Jotkut ajautuvat elämässä pahasti sivuraiteelle. Saavatko huippu-urheilijat riittävästi tukea uran jälkeen? Aiheesta keskustelevat suunnistuksen yhdeksänkertainen maailmanmestari Minna Kauppi ja ex-huippuhiihtäjä, tutkija Kati Lehtonen. Keskustelua johdattaa toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Salibandyn kasvusta ja lajin tulevaisuudesta – sekä pelin että bisneksen näkökulmasta – keskustelevat Tampereen yliopiston filosofian yliopistonlehtori ja dosentti, entinen salibandyvalmentaja, Jani Hakkarainen ja Salibandyliiton puheenjohtaja Risto Kauppinen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Hiihtoväen keskuudessa ilmastonmuutos puhuttaa ja huolestuttaa. Hiihtäjät ja hiihto-olosuhteet ovat monin paikoin todella kaukana toisistaan. Hiihto on muuttunut lähiliikunnasta suorituspaikkaurheiluksi. Aiheesta keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja hiihtovalmentaja, toimittaja Axa Sorjanen. Ohjelman juontaa Jussi Paasi.

 • Pyhittääkö tulos keinot? Mitä kaikkea voi perustella sillä, että huippu-urheilu on armotonta ja raakaa? Aiheesta keskustelevat Olarin Voimistelijoiden päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen ja Urheiluhullut-ohjelman vakiovieras, Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Formula 1:n tulevaisuudesta, uhkista ja mahdollisuuksista keskustelevat C Moren selostaja Niki Juusela sekä Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh. Keskustelua värittää kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Tietotaitoa on enemmän kun koskaan, mutta silti väärin harjoitteleminen on Suomessa arkipäivää. Miksi? Aiheesta keskustelevat jääkiekkovalmentaja ja -asiantuntija Ismo Lehkonen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Urheiluhulluissa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Tytöt ja naiset niittävät nyt menestystä lajeissa, joista ei aiemmin ole Suomessa totuttu odottamaan sankaritekoja. Minkälaisia vaikutuksia tyttöjen ja naisten urheilusaavutuksilla on tasa-arvon näkökulmasta? Lähteekö naisten urheilun arvostus nousuun menestyksen siivittämänä? Aiheesta keskustelevat Marianne Miettinen ja Linda Ruutu. Pakinasta vastaa kirjailija Minna Lindgren. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Miltä tuntuu olla ammatissa, jonka jatkuminen on koko ajan hiuskarvan varassa? Ura voi olla ohi silmänräpäyksessä. Aiheesta keskustelevat snookertähti Robin Hull ja lumilautailun pioneeri Eero Ettala. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Hiljaisesta jalkapalloprofessorista Markku Kanervasta on tullut pikavauhdilla Super-Markku. Ikuiseksi lupaukseksi monta kertaa tuomittu Teemu Pukki tekee nyt maalin jokaisessa maaottelussa. Mitä orastavan futisbuumin taustalta löytyy? Minkälaisia vaikutuksia Huuhkajien loistavalla syksyllä on laajemmin? Urheiluhulluissa keskustelevat Palloliiton tuleva huippujalkapallojohtaja Juho Rantala ja poikien maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Puhutaanko Suomessa huippu-urheilun raa’asta maailmasta liian vähän? Ymmärtääkö urheilua seuraava yleisö, kuinka armottoman kovaa peliä urheilijat joutuvat pelaamaan päästäkseen huipulle? Aiheesta keskustelevat Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Puhelimitse ohjelmassa on mukana New Yorkissa asuva Kiira Korpi. Keskustelua siivittää kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Epäilyt jääkiekkoilijoiden kokaiinin käytöstä nousivat puheenaiheeksi Suomessa. Onko kyse yksittäistapauksista vai laajemmista ongelmista? Aiheesta keskustelevat koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ja IS:n urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Urheiluseuran johtamisessa menevät usein puurot ja vellit sekaisin. Onko urheiluseuran tai -organisaation menestyksekäs johtaminen Suomessa lähes mahdoton tehtävä? Kuinka siinä voisi onnistua? Aiheesta keskustelevat valmentaja Marianne Miettinen ja Palloliiton uusi kehityspäällikkö Veli-Matti Yli-Rinne. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä