Mitä vielä, Ronja Salmi?

Toimittaja Ronja Salmi käy vieraittensa kanssa avointa keskustelua tärkeistä aiheista

Podcast-sarja Mitä vielä, Ronja Salmi? jatkaa keskustelua siitä mihin Mitä mietit, Ronja Salmi? -tv-ohjelmassa jäädään. Toimittaja Ronja Salmi pohtii uusia jatkokysymyksiä, jotka nousevat viikon aiheesta. Tyhjentäviä vastauksia Ronja ei edelleenkään kaipaa vaan avointa ja aitoa keskustelua tärkeistä aiheista. Ronjan kanssa keskustelemassa on tv-sarjan ohjaaja Emilia Valentin. Joka jaksossa kuullaan myös asiantuntijavierasta viikon aiheeseen liittyen.

Jaksot

 • Miten minäkeskeisyys vaikuttaa empatiakykyyn?
  Mitä empatia oikeastaan on ja onko se meihin sisäänrakennettuna?
  Voiko empatiaa opetella?
  Ronja ja Emilia pohtivat empatiaa sekä minäkeskeisyyden ja somen vaikutuksia siihen. Vieraana kuullaan psykologian tutkijatohtori Silja Martikaista, joka on mukana tutkimusprojektissa, joka keskittyy empatian ja vuorovaikutuksen tutkimiseen tosielämän tilanteissa.

 • Keskustelu nykyajan miehisyydestä jatkuu.
  Millaisia idoleita pojat kaipaavat? Millaiset esikuvat ovat rikkoneet väkivaltaisen, möreän perusjampan muottia?
  Taiteilijuudessa feminiiniset tai näyttävät pukeutujat eivät sovi perinteiseen miehen muottiin, glamrokkarit ja jopa hevipoikien pitkät tukat myös rikkovat sitä.
  Ronjan ja Emilian vieraana on nykyajan miesidoli, laulaja-lauluntekijä Elias Kaskinen.

 • Miten raiskauslainsäädäntöä pitäisi muuttaa vastaamaan tämän päivän tietoja ja arvoja? Ketä nykyinen lainsäädäntö suojelee? #metoo on muuttanut keskustelua ja yleistä ilmapiiriä, mutta miten tästä eteenpäin?
  Ronjan kanssa keskustelemassa on Emilia Valentin sekä toimittaja Maaret Launis, yksi suomalaisen #memyös -kirjan tekijöistä.

 • Naisia on huoriteltu kautta aikojen ja samalla miehistä puhutaan pelimiehinä, pukkeina tai sonneina.
  Mihin huorittelulla pyritään ja miksi myös naiset huorittelevat toisiaan? Miten huorittelu saataisiin loppumaan?
  Aiheesta Ronjan kanssa keskustelemassa Emilia Valentin ja sosiologi, nuorisotutkija Sanna Aaltonen.

 • Yksinäisyys on suomalaisten kansantauti ja toisaalta yksin olemista ja itsenäisyyttä arvostetaan. Mitä eroa on vapaaehtoisella yksin olemisella ja yksinäisyydellä. Kuka hyötyy yksinäisyydestä? Voiko kaupunkisuunnittelulla vaikuttaa yksinäisyyden torjumiseen?
  Ronjan kanssa keskustelemassa on Emilia Valentin ja Mari Vaattovaara, filosofian tohtori ja kaupunkimaantieteen professori Helsingin yliopistosta.

 • Toimittaja Ronja Salmi ja Emilia Valentin jatkavat addiktio-teeman käsittelyä ja miettivät mitä tulevaisuuden addiktiot voisivat olla.
  Some, teknologia, pelit ja tekoäly luovat helposti dystopisenkin kuvan tulevaisuudesta. Aiheuttaako nämä kaikki meille riippuvuutta vai voiko niistä olla myös iloa ja apua arkeen.
  Keskustelussa mukana on mediatutkija Janne Matikainen.

 • Miten Disney-sadut ja romanttiset elokuvat vääristävät mielikuviamme rakkaudesta? Onko Tinder hyväksi vai pahaksi? Voiko sinkkuus olla moderni parisuhde?
  Ronja ja Emilia jatkavat parisuhteen puimista. Vieraana on sinkkubloggari ja kirjailija Henriikka Rönkkönen.

 • Mitä vielä, Ronja Salmi? ohjelmassa pohditaan kannattaako hankkia lapsia, jos maailma tuhoutuu. Ilmastonmuutoksen uhkakuvat eivät lupaa hyvää maapallolle. Kuinka paljon voimme tehdä asian eteen omilla valinnoilla? Olisko suurin ekoteko olla hankkimatta lapsia? Toisaalta yhteiskunta on huolissaan syntyvyyden laskusta.

  Ronjan kanssa keskustelemassa aiheesta ovat ohjaaja Emilia Valentin ja Helsingin vihreiden kaupunginvaltuutettu, kahden lapsen isä ja tunnettu ekologinen eläjä Leo Stranius.

 • Vaikka pillusta on usein vaikea puhua, mediassa aihe on myös muodissa. Menkat mainstreamaa ja feminismi trendaa. Sukuelimen ehostustuotteitakin on jo maailmalla. Toimittaja Ronja Salmi ja ohjaaja Emilia Valentin pohtivat pillumeikkien sijaan kuitenkin elimen terveyttä; miten lantionpohjan lihaksia voi treenata ja miksi se kannattaa. Vieraana lantionpohjan fysioterapeutti Anu Parantainen.

 • Mitä vielä, Ronja Salmi? -podcastin ensimmäisessä jaksossa jatketaan pohdintaa riittämättömyydestä.
  Miksi puhutaan vain kympin tytöistä, ei pojista. Ja miksi kympin tytöistä puhutaan negatiivisesti?

  Toimittaja Ronja Salmi ja ohjaaja Emilia Valentin pohtivat, miten kympintyttöys on vaikuttanut aikuisiällä. Vieraana bloggaaja Eeva Kolu, niin ikään kympin tyttö, joka on kirjoittanut avoimesti burnoutistaan ja itsekriittisyydestä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä