Mitä vielä, Ronja Salmi?

Toimittaja Ronja Salmi käy vieraittensa kanssa avointa keskustelua tärkeistä aiheista

Podcast-sarja Mitä vielä, Ronja Salmi? jatkaa keskustelua siitä mihin Mitä mietit, Ronja Salmi? -tv-ohjelmassa jäädään. Toimittaja Ronja Salmi pohtii uusia jatkokysymyksiä, jotka nousevat viikon aiheesta. Tyhjentäviä vastauksia Ronja ei edelleenkään kaipaa vaan avointa ja aitoa keskustelua tärkeistä aiheista. Ronjan kanssa keskustelemassa on tv-sarjan ohjaaja Emilia Valentin. Joka jaksossa kuullaan myös asiantuntijavierasta viikon aiheeseen liittyen.

Jaksot

 • Seksistä puhutaan nyt avoimemmin kuin koskaan. Mitä jos somen seksijumalattarien voimaantumisesta huolimatta positiivisuus tuntuu vaikealta? Kenen ääni seksipuheessa kuuluu ja kenen ei? Ronja Salmi ja Emilia Valentin pohtivat voimaantumistrendiä yhdessä seksuaaliterapeutti Marja Khilströmin sekä kokemusasiantuntija Emilia Ukkosen kanssa.

 • Moni on joskus ollut tilanteessa, jossa parisuhteen miinukset peittävät plussat alleen. Silti moni jää ja yrittää vielä vielä kerran. Miksi erityisesti henkisen tai fyysisen väkivallan varjostamasta suhteesta on erityisen vaikea lähteä? Ronja Salmen ja Emilia Valentinin vieras Johanna kertoo työstään Naisten Linjalla sekä oman tarinansa väkivaltaisessa suhteessa elämisestä ja siitä irrottautumisesta.

 • Mistä tunnistaa nettihäirinnän? Miten pitää toimia, jos joutuu nettiahdistelijan kohteeksi? Kannattaako kommentit poistaa ja estää kommentoija? Vai olla vastaamatta ja ignoorata koko tyyppi? Mitä jos kiusaajia on monta? Ronja Salmen ja Emilia Valentinin vieraana Someturva-palvelun perustaja Minttu Salminen.

 • Voiko runsaasta pornon katsomisesta seurata jotakin fyysistä haittaa? Onko death grip syndrome todellinen uhka? Runkkaavatko nuoret miehet todella niin paljon, ettei heillä enää seiso? Ronja Salmi ja Emilia Valentin miettivät peniksen ja suorituspaineiden ympärillä kiertäviä myyttejä. Vieraaksi saapuu Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen.

 • Miksi jäädä tai lähteä uskonnollisesta yhteisöstä? Kuinka tasapainotella uskonnollisen yhteisön sääntöjen ja maallistuneen yhteiskunnan normien välillä? Entä voiko olla lestadiolainen ja samaan aikaan feministi? Ronja Salmen ja Emilia Valentinin vieraana lestadiolaisuudesta eronnut Viena Kangas, sekä jehovan todistaja Aino.

 • Miten vastuu ehkäisystä jakautuu miesten ja naisten välille? Miten epätasa-arvoa voisi korjata? Ja missä ihmeessä viipyy miesten e-pilleri? Ronja Salmen Ja Emilia Valentinin vieraana keskustelemassa Naisunionin puheenjohtaja Sallamaari Muhonen ja Miehet Ry:n puheenjohtaja Janne Salakka.

 • Mitä Suomessa tapahtuisi, jos huumeita saisi käyttää vapaasti ilman rangaistusta? Uskooko joku vielä porttiteoriaan? Ronja ja Emilia pohtivat miten suomalaista huumauslainsäädäntöä pitäisi päivittää. Vieraaksi saapuu päihdetutkija Tuukka Tammi.

 • Miten minäkeskeisyys vaikuttaa empatiakykyyn?
  Mitä empatia oikeastaan on ja onko se meihin sisäänrakennettuna?
  Voiko empatiaa opetella?
  Ronja ja Emilia pohtivat empatiaa sekä minäkeskeisyyden ja somen vaikutuksia siihen. Vieraana kuullaan psykologian tutkijatohtori Silja Martikaista, joka on mukana tutkimusprojektissa, joka keskittyy empatian ja vuorovaikutuksen tutkimiseen tosielämän tilanteissa.

 • Keskustelu nykyajan miehisyydestä jatkuu.
  Millaisia idoleita pojat kaipaavat? Millaiset esikuvat ovat rikkoneet väkivaltaisen, möreän perusjampan muottia?
  Taiteilijuudessa feminiiniset tai näyttävät pukeutujat eivät sovi perinteiseen miehen muottiin, glamrokkarit ja jopa hevipoikien pitkät tukat myös rikkovat sitä.
  Ronjan ja Emilian vieraana on nykyajan miesidoli, laulaja-lauluntekijä Elias Kaskinen.

 • Miten raiskauslainsäädäntöä pitäisi muuttaa vastaamaan tämän päivän tietoja ja arvoja? Ketä nykyinen lainsäädäntö suojelee? #metoo on muuttanut keskustelua ja yleistä ilmapiiriä, mutta miten tästä eteenpäin?
  Ronjan kanssa keskustelemassa on Emilia Valentin sekä toimittaja Maaret Launis, yksi suomalaisen #memyös -kirjan tekijöistä.

 • Naisia on huoriteltu kautta aikojen ja samalla miehistä puhutaan pelimiehinä, pukkeina tai sonneina.
  Mihin huorittelulla pyritään ja miksi myös naiset huorittelevat toisiaan? Miten huorittelu saataisiin loppumaan?
  Aiheesta Ronjan kanssa keskustelemassa Emilia Valentin ja sosiologi, nuorisotutkija Sanna Aaltonen.

 • Yksinäisyys on suomalaisten kansantauti ja toisaalta yksin olemista ja itsenäisyyttä arvostetaan. Mitä eroa on vapaaehtoisella yksin olemisella ja yksinäisyydellä. Kuka hyötyy yksinäisyydestä? Voiko kaupunkisuunnittelulla vaikuttaa yksinäisyyden torjumiseen?
  Ronjan kanssa keskustelemassa on Emilia Valentin ja Mari Vaattovaara, filosofian tohtori ja kaupunkimaantieteen professori Helsingin yliopistosta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä