Kuuluttajan vieras

Oikeustoimittaja Päivi Happonen kertoo miksi rikokset kiinnostavat yleisöä

 • 9 min
 • toistaiseksi

Rikokset ja rikosuutiset järkyttävät. Toimittajan työ on vienyt Päivi Happosen raskaidenkin uutisaiheiden ja tapausten pariin. Hän kirjoittaa aiheista, jotka nostattavat yleisössä tunteita. Päivi Happonen keskustelee työstään Jalmari Laineen kanssa.

Lähetykset

 • to 17.5.2018 12.59 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Toimittaja Harri Alanne on viime vuodet tehnyt historiaohjelmia radioon ja televisioon - mistä syntyvät ideat ohjelmiin? Juttutuokion aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi millaisia ohjelmia Harri Alanne on viime aikoina toimittanut.

 • Aki Yli-Salomäellä on rooli sekä säveltäjänä että musiikkitoimittajana ja -kriitikkona. Miten nämä roolit sopivat yhteen? Millaista on Yli-Salomäen jälkiminimalistiseksi ja syväekologiseksi luonnehdittu säveltuotanto? Ja millainen ohjelma on Yli-Salomäen toimittama Aikamme suomalaista musiikkia? Yli-Salomäki kävi keskustelemassa näistä aiheista kuuluttaja Jalmari Laineen kanssa.

 • Yle Maailman sisältötuottaja Liisa Karvisen työpöydälle päätyy uutisia kaikkialta, mutta kuuluttaja Jalmari Laineen vieraana hän kävi ensisijaisesti japanilaisen kulttuurin asiantuntijana. Karvinen on koulutukseltaan japanologi, hän on toiminut Suomen Tokion-suurlähetystön lehdistöneuvoksena ja on kirjoittanut Japanin ja japanilaisten tavoista, menneisyydestä ja nykytilasta kirjan Riisiä tiskin alta (2012). Mistä hänen kiinnostuksensa nousevan auringon maata kohtaan on peräisin?

 • Libanon ei ole pelkästään sodan täyttämä maa, josta kuulemme väkivaltaisuuksien ja levottomuuksien sävyttämistä uutisista. Maassa on hyvin rikas ruokakulttuuri, luonto on hyvin kaunis, ihmiset ovat vieraanvaraisia ja paikallisiin on helppo tutustua, varsinkin kun oppii arabian kieltä. Huumori on omintakeista, mutta liikenteen kaoottisuus pelottaa. Millaista on ollut työskennellä, asua ja matkustaa itämailla ja eritoten Libanonissa? Tästä kertoo lisää Yle Uutisten ulkomaantoimittaja Marka Kataja, joka vieraili kuuluttaja Jari Aulan vieraana.

 • Suomen tunnetuimpiin pianaisteihin lukeutuva Iiro Rantala, hulvaton revittelijä, pureutuu tällä kertaa vakavampiin aiheisiin uudessa kesäsarjassaan Kotikäynti Iiron pianohuoneessa. Iiro kertoo kuuluttajan vieraana uudesta sarjastaan tarkemmin kuuluttaja Jari Aulalle.

 • Millainen radiokanava on suuria muutoksia läpikäynyt Yle Puhe? Tähän vastaa kanavan ohjelmapäällikkö Olli Junes, joka poikkesi kuuluttaja Jalmari Laineen vieraana. Olli on ollut uudistamassa kanavaansa, jolla tätä nykyä soi myös musiikki eikä vain Porilaisten marssi.

 • Ylen nuorisolle suuntaamat lyhytdraamat ovat niittäneet mainetta ja kunniaa myös ulkomailla. Mitä lyhytdraamat ovat, miksi niitä tehdään ja miten ne on otettu vastaan? Vastaava tuottaja Hyppe Salmi valottaa tarkemmin asiaa kuuluttaja Jari Aulalle.

 • Musiikkitoimittaja Ahti Paunu on myös laulaja tullut tutuksi a cappella -laulusta Rajattomat-yhtyeessä. Millä tavalla musiikki miestä vie, selviää hänen vieraillessaan kuuluttaja Jari Aulan juttutuokiossa Yle Radio 1:n studiossa. Ja onko hän potenut ramppikuumetta?

 • Kuuluttaja Juha Salomaan vieraina kävivät "monipuolisuusmiehet" Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi, joiden toimittamaa 13-osaista sarjaa 'Viaton viisikymmentäluku' seurataan Yle Radio 1:ssä kesän 2018 ajan lauantaisin klo 14. Sarjassa kuullaan puheen lomassa paljon muistoja herättävää 50- luvun musiikkia.

 • Paitsi muusikkona myös toimittajana Matti Johannes Koivu hakee muotoa eri ilmiöille ja tunteille. Tänä kesänä kuultavassa Oikeudenmukaisuuden historia -sarjassa hän yrittää ymmärtää, mitä oikeastaan on se oikeudenmukaisuus, jonka pohjalta rakentuvat niin lait kuin käyttäytymis- ja ajattelumallimme. Matti Johannes Koivun tapasi Marja Vehkanen.

 • Sosiaalinen media - mikä se on ja mihin sitä tarvitaan? Joitakin vastauksia antaa sometoimittaja Ippi Arjanne Juha Salomaalle Kuuluttajan vieras -ohjelmassa. Koululaisena oli tarkkaa, mitä kanavaa seurattiin; Ippi Arjanne oli NRJ-fani, ja tänään Radio Suomessa. Tulevana kesänä työnkuvaan liittyy myös ohjelmantekoa - ja ainakin Norjan-matka.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä