Naisten saunavuoro

Minkälaista on elämä nuoruuden ja vanhuuden välillä?

 • 21 min
 • toistaiseksi

”Kun nuoruuden valinnat oli tehty, elämä alkoi olla liikkumatonta. Aloin kiukutella ajan hahmottomuutta ja rutiinien toistoa vastaan.”

Keski-ikäistyminen saa ajattelemaan elämän rajallisuutta. Monelle keski-ikä on kriisin paikka. Miten löytää elämänilo, kun nuoruus on jäänyt taakse ja vanhuuteen on vielä matkaa? Haastateltavana kirjailija Pauliina Vanhatalo.

Lähetykset

 • to 29.3.2018 6.30 • Yle Areena

Jaksot

 • ”Ihan parisuhteen alusta pitäisi hyväksyä, että me tulemme muuttumaan. Olisi hyvin tärkeää, että ihmisen elämässä olisi muutakin kuin oma kumppani.”

  Moderni parisuhde antaa sekä puolisoille että suhteelle mahdollisuuden kehittyä ja muuttua. Jopa seksuaalisten halujen epätasapainoon on ratkaisukeinoja. Miten parisuhteen voi päivittää? Haastateltavana psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti Aune Karhumäki.

 • ”Kun nuoruuden valinnat oli tehty, elämä alkoi olla liikkumatonta. Aloin kiukutella ajan hahmottomuutta ja rutiinien toistoa vastaan.”

  Keski-ikäistyminen saa ajattelemaan elämän rajallisuutta. Monelle keski-ikä on kriisin paikka. Miten löytää elämänilo, kun nuoruus on jäänyt taakse ja vanhuuteen on vielä matkaa? Haastateltavana kirjailija Pauliina Vanhatalo.

 • ”Kun puhutaan vahvoista naisista, kuten Tarja Halosesta tai Elisabeth Rehnistä, niin mitä ihmettä se tarkoittaa? Mitä siinä luokitellaan? Onko Sauli Niinistö sitten vahva mies?”

  Kun nainen ottaa tilaa ja sanoo tiukasti mielipiteensä, häntä pidetään helposti liian vahvana ja kovana. Kuka määrittelee naiselle sallitun roolin eri elämänaloilla? Onko näitä rooliodotuksia pakko toteuttaa? Haastateltavana näyttelijä, laulaja Mia Hafrén. Toimittajana Paula Tiessalo.
  (Jaksossa kuultavat laulut Fork-yhtyeen Revolution –showsta, 2016.)

 • ”Sinkkuudesta puhutaan kuin se olisi ongelma. Parisuhteessa olevat ihmiset projisoi sinkkuihin omaa pelkoaan yksin olemisesta.”

  Sinkkuja pidetään sekä itsekkäinä bilettäjinä että säälittävinä yksineläjinä. Miten elää tasapainoista elämää itsenäisenä ihmisenä? Miltä tuntuu olla yhdeksän vuotta sinkkuna? Haastateltavana sinkkublogin pitäjä, kirjailija Henriikka Rönkkönen. Toimittajana Paula Tiessalo.

 • ”Me ei olla niitä uteliaita tutkimusmatkailijoita oman nautinnon kanssa. Näen sen orgasmin esteenä.”

  Naisen orgasmi kiehtoo sekä naisten seksikumppaneita että tutkijoita. Moni nainen ei kuitenkaan itse tunne omaa nautintoaan. Miksi orgasmia kannattaa arvostaa? Miten sitä voi lähteä etsimään?
  Haastateltavana erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström. Toimittajana Paula Tiessalo.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä