Brysselin kone

Miltä vaikuttaa pakolaispolitiikka EU:ssa Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho

 • 44 min
 • toistaiseksi

Minkälaista on Suomen EU-politiikka, minkälaista on pakolaispolitiikka EU:ssa ja miltä vaikuttaa EU:n tulevaisuus. Siitä puhuu Perussuomalaisten puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Jussi Halla-Aho. Haastattelijana on Maija Elonheimo

Lähetykset

 • ke 23.5.2018 10.00 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Miten Itä-Euroopan maiden historia kannattaa ottaa huomioon EU:ssa. Millaisilta vaikuttavat EU:n ja Venäjän suhteet. Miten EU:n olisi kannattanut toimia Brexit- äänestyksen aikoihin ja mihin suuntaan EU:ta nyt kannattaisi kehittää. Näistä aiheista puhuu entinen diplomaatti Alpo Rusi. Toimittajana on Maija Elonheimo.

 • Vieraana professori Juho Saari.
  Toimittajana Maija Elonheimo.
  Ohjelma on uusinta viime helmikuulta.

 • Miten paljon EU:n tietosuoja-asetus ja digitalisaatioon liittyvä politiikka on suunniteltu suojaamaan EU:n omia sisämarkkinoita ja mitä hyötyä mahdollisista digitaalialan verotuksesta ja linkkiverosta olisi EU:lle. Entä onko EU:lla mitään mahdollisuuksia kilpailla amerikkalaisten kanssa tietotekniikan osaamisessa. Haastateltavana on tietokirjailija Petteri Järvinen ja toimittajana on Maija Elonheimo.

 • Miten eri puolilla EU:ta eläinsuojelukysymyksiin suhtaudutaan ja miten komissio pyrkii vaikuttamaan eläinten parempaan kohteluun EU:ssa?
  Entä miten eläimet kokevat pitkät kuljetusmatkat maatiloilta toiselle tai teurastamoihin EU:n alueella? Ja miksi, vaikka EU on kieltänyt sikojen häntien rutiininomaisen leikkauksen, ja vaikka se aiheuttaa sioille kipua, niin silti sitä edelleen monissa jäsenmaissa tehdään?
  Haastateltavana on eläinten hyvinvointitieteen professori Anna Valros Helsingin yliopistosta ja toimittajana on Maija Elonheimo.

 • Euroopan ja eri Itä-Aasian maiden suhteet ovat toisinaan olleet hyvinkin ongelmallisia ja osin myös sotaisia. Mutta miten erilainen on Itä-Aasialainen ja Eurooppalainen kulttuuri ja miten paljon eroavat Esim. kiinalainen, japanilainen ja korealainen kulttuuri toisistaan. Haastateltavana on vanhempi tutkija Jyrki Kallio Ulkopoliittisesta instituutista ja toimittajana on Maija Elonheimo.

  Yle Radio 1:n Itämaisen heinäkuun ohjelmistoa.

 • Miten Kiinan vaurastuminen näkyy EU:ssa, miltä nyt vaikuttaa tilanne työpaikkojen siirtymisessä Kiinaan ja millaisia vaikutuksia Itä-Aasiaa ja EU:ta yhdistävällä Silkkitie-hankkeella oletetaan olevan alueiden talouteen. Haastateltavana on vanhempi tutkija Jyrki Kallio Ulkopoliittisesta instituutista ja toimittajana on Maija Elonheimo.

 • EU:ssa iso osa yritysten rahoituksesta tulee pankkien kautta, eikä rahoitusta haeta yksityiseltä puolelta niin paljon kuin esim. USA:ssa. Tätä tilannetta muuttamaan on EU:ssa kehitteillä pääomamarkkinaunioni. Mutta miten se käytännössä toimisi. Entä kun eurosta puhutaan, olisiko syytä tutkia euron historiaa ja miettiä miten ECU toimi ennen euroa, silloin kun se toimi parhaimmillaan. Haastateltavana on investointipankkiiri Sami Miettinen ja toimittajana Maija Elonheimo.

 • Miksi eurosta eroamiselle kannattaisi EU:ssa tehdä oma järjestelmänsä ja mitä siitä on seurannut ja voi seurata, että EKP on joutunut ottamaan niin paljon vastuuta EU:n talouden tilanteesta.. Haastateltavana on väitöskirjatutkija Antti Ronkainen Politiikan ja talouden tutkimuksen laitokselta Helsingin yliopistosta ja toimittajana on Maija Elonheimo

 • Kuinka merkittävä rauhanprojekti EU on, ja miten Brexit vaikuttaa EU:n puolustuspoliittiseen keskusteluun. Entä millaiset ovat EU:n ja Venäjän suhteet ja minkälaista arvostusta Venäjä haluaa EU:lta. Haastateltavana on kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg Tampereen yliopistosta ja toimittajana on Maija Elonheimo

 • Minkälaista on Suomen EU-politiikka, minkälaista on pakolaispolitiikka EU:ssa ja miltä vaikuttaa EU:n tulevaisuus. Siitä puhuu Perussuomalaisten puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Jussi Halla-Aho. Haastattelijana on Maija Elonheimo

 • EU:ssa on meneillään globaalin toimintaympäristön muutoksen aiheuttamia ongelmia mm. puolustuspolitiikassa ja maahanmuuttotilanteessa. Lisäksi vaikeuksia on EU-maiden talouksien hoidossa ja EMU:n kehittämisessä. EU:n arvojen noudattaminen ei onnistu kaikissa jäsenmaissa, eikä keskustelu EU:n kehittämisestä ja erilaisia näkökulmia kannattavien ihmisten välillä tunnu kunnolla sujuvan. Mutta miten EU:n kannattaisi reagoida tähän tilanteeseen. Haastateltavana on Helsingin yliopiston poliittisen historian yliopistonlehtori Kimo Elo ja toimittajana on Maija Elonheimo

 • EU haluaa vaikuttaa myös palveluiden esteettömään saamiseen alueellaan ja on nyt EU:ssa onkin valmistunut saavutettavuusdirektiivi. Sen avulla julkisen sektorin verkkosivut halutaan helppokäyttöiseksi esteettömiksi. Saavutettavuusdirektiiviin toimeenpanosta Suomen hallitus antoi viime viikolla lakiesityksen ja sen voimaansaattamisaika on pari vuotta. Lisäksi EU:ssa on valmisteilla esteettömyysdirektiivi, jonka avulla esim. vammaisten on helpompi saavuttaa myös yksityisiä palveluita ja tuotteita. Mutta miten syrjimättömyys EU:ssa etenee ja kuinka erilaista on syrjimisen torjunta eri jäsenmaissa. Haastateltavana on Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä. Toimittajana on Maija Elonheimo.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä