Urheiluhullut

Jääkiekon MM-kisat on Suomessa poikkeuksellinen ilmiö, jolle löytyy vahva historiallinen tausta

 • 34 min
 • toistaiseksi

Jääkiekon MM-kisojen suosio pysyy Suomessa vuodesta toiseen vankkumattomana. Tähän löytyy useita syitä, aina kulttuuperimästä lajin syvimpään olemukseen, joka sopii täydellisesti suomalaisille. MM-kisojen ja jääkiekon merkityksestä suomalaisille keskustelevat tutkija, Kiekkokansa-kirjan toimittaja Benita Heiskanen ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen. Keskustelua johdattaa toimittaja Jussi Paasi. Ohjelman pakinasta vastaa kirjailija Minna Lindgren.

Lähetykset

 • ma 14.5.2018 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Ikuisuudelta tuntunut odotus päättyy. Suomi selviytyy ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon arvokisoihin. Mitä kaikkea historiallinen saavutus saa aikaan? Aiheesta keskustelevat Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Virtanen ja tutkija Maiju Kannisto Turun yliopistosta. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Kuljeta, kustanna, kannusta - vanha totuus vanhempien tehtävälistasta. Mutta ymmärretäänkö vanhempien elintärkeä rooli ja merkitys lasten harrastuksissa riittävän hyvin?
  Aiheesta keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja kirjailija, toimittaja Minna Lindgren. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Ilman päämäärää ei voi menestyä. Vai voiko? Miten joukkueen yhteiset tavoitteet pitää asettaa? Aiheesta keskustelevat Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja tutkija, valmentaja Kim Forsblom. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Minkälainen rooli estetiikalla on urheilijan elämässä? Keskustelemassa lumilautailija Eero Ettala ja entinen NHL-jääkiekkoilija, uransa jälkeen vaatebisnekseen uppoutunut Ville Leino. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Miten urheilija käyttää huumoria hyväkseen kilpailutilanteessa? Miksi niin harva huippu-urheilija haluaa olla julkisesti hauska? Urheilun ja huumorin suhdetta pohtivat suorassa lähetyksessä hiihtäjä Ristomatti Hakola ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Kari-Pekka Kyrö ja Alpo Suhonen eivät säästele sanojaan, kun he puhuvat urheilijoiden ja urheilun terveydestä. Kokeneet valmentajat vaativat urheilun palauttamista urheilijoille. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Ovatko asiajournalismi ja huolella tehdyt jutut katoava luonnonvara? Mitä huomiotalous on tehnyt urheilujournalismille? Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann, toimittaja Axa Sorjanen ja Urheiluhullujen isäntä Jussi Paasi etsivät vastauksia. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija, kulttuuritoimittaja Minna Lindgrenin pakina.

 • Mitä kaikkea hyvältä erotuomarilta vaaditaan? Mikä epäkiitollisessa roolissa kiehtoo? Kaksi mittavan tuomariuran tehnyttä oikeudenjakajaa, Kati Nynäs ja Timo Favorin, ovat Jussi Paasin isännöimän ohjelman vieraina. Urheiluhulluissa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Liiallisen yksilökeskeisyyden ja joukkuepelaamisen haastavasta yhtälöstä keskustelevat Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Puhetta johtaa Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Mihin Markku Kanervan luotsaaman joukkueen menestys perustuu? Miksi "Rive" näyttää onnistuvan siinä, mihin kukaan muu valmentaja ei Suomen miesten jalkapallomaajoukkueessa ole pystynyt? Kanervan kanssa keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja Urheiluhullujen isäntä Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Mitä agentin ja managerin työhön kuuluu? Mihin kaikkeen heitä tarvitaan? Urheilumanageri Harri Halme ja pelaaja-agentti Jukka Tiilikainen ovat Jussi Paasin vieraina. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Urheilun ikärasismi, onko sellaista Suomessa? Aiheesta keskustelevat koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ja viestintäpäällikkö, penkkiurheilija Jukka Relander. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä