Ääniversumi

Grönlanti sulaa

  • 19 min
  • ei kuunneltavissa

Grönlanti sulaa on äänimatka Grönlannin länsirannikolle, Ilulissatiin. Kaikki teoksessa käytetyt äänet ovat autenttisia. Toteutuksesta vastaavat Katri Henriksson ja Pentti Männikkö.
Teksti Areenaa varten:
Grönlanti sulaa on äänimatka Grönlannin länsirannikolle, Ilulissatiin. 4600:n asukkaan Ilulissat on Grönlannin suosituin turistikohde. Ilulissat tarkoittaa grönlannin kielellä jäävuorta. Aivan kaupungin kyljessä on vuono, johon jäätikkö poikii vuosittain 20 miljardia tonnia jäätä. Ääniteos kuvaa ilmastonmuutosta. Juhannuksena Ilulissatissa vietettiin kansallispäivää, ja aurinko paistoi herkeämättä myös yöllä. Konfirmoitavat nuoret seisoivat kansallispuvuissaan kirkon edustalla. Lapset pyöräilivät, miehet pelasivat jalkapalloa, tylsistyneet vetokoirat ulvoivat ruokaa, nuoret äidit työnsivät vauvoja vaunuissaan. Ja samaan aikaan aurinko sulatti jäätä.

Toteutus Katri Henriksson ja Pentti Männikkö.
Tuotanto, Soila Valkama, Radioteatteri
Uusinta vuodelta 2013

Lähetykset

  • ke 16.5.2018 22.06 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Miltä kuulostaa paikassa, johon jäätikkö poikii vuosittain 20 miljardia tonnia jäätä? Mitä lapset leikkivät Grönlannissa? Grönlanti sulaa on Katri Henrikssonin ja Pentti Männikön toteuttama sanaton ääniteos. Se kertoo ilmastonmuutoksen muovaamasta luonnosta ja ihmisistä, jotka elävät elämäänsä tuossa kummallisessa paikassa. Autenttisista äänistä syntyy rytminen ja musiikillinen kudelma. Kuva: Björn Krause

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä