Kuuluttajan vieras

Musiikkitoimittaja ja laulaja Ahti Paunu

 • 8 min
 • toistaiseksi

Musiikkitoimittaja Ahti Paunu on myös laulaja tullut tutuksi a cappella -laulusta Rajattomat-yhtyeessä. Millä tavalla musiikki miestä vie, selviää hänen vieraillessaan kuuluttaja Jari Aulan juttutuokiossa Yle Radio 1:n studiossa. Ja onko hän potenut ramppikuumetta?

Lähetykset

 • to 14.6.2018 12.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Ylen nuorisolle suuntaamat lyhytdraamat ovat niittäneet mainetta ja kunniaa myös ulkomailla. Mitä lyhytdraamat ovat, miksi niitä tehdään ja miten ne on otettu vastaan? Vastaava tuottaja Hyppe Salmi valottaa tarkemmin asiaa kuuluttaja Jari Aulalle.

 • Musiikkitoimittaja Ahti Paunu on myös laulaja tullut tutuksi a cappella -laulusta Rajattomat-yhtyeessä. Millä tavalla musiikki miestä vie, selviää hänen vieraillessaan kuuluttaja Jari Aulan juttutuokiossa Yle Radio 1:n studiossa. Ja onko hän potenut ramppikuumetta?

 • Kuuluttaja Juha Salomaan vieraina kävivät "monipuolisuusmiehet" Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi, joiden toimittamaa 13-osaista sarjaa 'Viaton viisikymmentäluku' seurataan Yle Radio 1:ssä kesän 2018 ajan lauantaisin klo 14. Sarjassa kuullaan puheen lomassa paljon muistoja herättävää 50- luvun musiikkia.

 • Paitsi muusikkona myös toimittajana Matti Johannes Koivu hakee muotoa eri ilmiöille ja tunteille. Tänä kesänä kuultavassa Oikeudenmukaisuuden historia -sarjassa hän yrittää ymmärtää, mitä oikeastaan on se oikeudenmukaisuus, jonka pohjalta rakentuvat niin lait kuin käyttäytymis- ja ajattelumallimme. Matti Johannes Koivun tapasi Marja Vehkanen.

 • Sosiaalinen media - mikä se on ja mihin sitä tarvitaan? Joitakin vastauksia antaa sometoimittaja Ippi Arjanne Juha Salomaalle Kuuluttajan vieras -ohjelmassa. Koululaisena oli tarkkaa, mitä kanavaa seurattiin; Ippi Arjanne oli NRJ-fani, ja tänään Radio Suomessa. Tulevana kesänä työnkuvaan liittyy myös ohjelmantekoa - ja ainakin Norjan-matka.

 • Rikokset ja rikosuutiset järkyttävät. Toimittajan työ on vienyt Päivi Happosen raskaidenkin uutisaiheiden ja tapausten pariin. Hän kirjoittaa aiheista, jotka nostattavat yleisössä tunteita. Päivi Happonen keskustelee työstään Jalmari Laineen kanssa.

 • - Mua kiinnostaa eksistentiaaliset kysymykset, kertoo toimittaja Anna Patronen. Hänen toimittamassaan Horisontti-ohjelmassa käsitellään journalistisista lähtökohdista uskontoja, etiikkaa ja yhteiskuntaa. Anna Patronen keskustelee Horisontin toimittamisesta Heikki Puskalan kanssa.

 • Yle Uudizet karjalakse - Karjalankielinen viikkokatsaus siirtyi hiljattain Yle Radio 1:n ohjelmistoon. Neliminuuttisen viikkokatsauksen tuottaja, Yle Joensuun sisältövastaava Panu Vatanen, saa seurata nykyisen työnsä ansiosta lähietäisyydeltä rakastamaansa koripalloa. Häntä jututti Marja Vehkanen, joka kysyi aluksi, mistä karjalankielinen viikkokatsaus koostetaan.

 • TV1:n Itse asiassa kuultuna -ohjelma kuuluu Ylen tv-historian pitkäaikaisimpiin nimikkeisiin, ja entisaikoina sen vieraita tutkailtiin myös piilokameraosuudella. Kun konkaritoimittaja Juho-Pekka Rantala kiikuttaa kameran eteen vaikkapa "jääkiekon rautakansleri" Kalervo Kummolan, hän aloittaa kaikkea muuta kuin kylmiltään. Hyvässä haastattelussa jää tulee murretuksi hyvinkin nopeasti, ja sen kyllä huomaa tekijänäkin. Myös Mikä maksaa? -ohjelmasta tutun äänen tapasi Tatu Tamminen.

 • - Elämä ei pääty diagnoosiin, vaan elämä vaan muuttuu, kertoo toimittaja Tuula Rajavaara äitinsä todenneen muistisairaudestaan. Tuula Rajavaara on ollut toimittamassa muistisairaudesta kertovaa Olen jossain –ohjelmakokonaisuutta, johon voi tutustua osoitteessa yle.fi/olenjossain. Toimittaja Tuula Rajavaara on työskennellyt Ylellä 1990-luvulta saakka, häntä jututtaa Heikki Puskala.

 • Kiireestä puhuminen ei hyödytä ketään, sanoo Yle Kulttuurin ja viihteen päällikkö Minna-Mari Parkkinen. Hän on saanut tehdä ja oppia paljon saman työnantajan palveluksessa ja kannustaa muita hyödyntämään kaikkia taitojaan työnteossa. Minna-Mari Parkkinen laulaa kakkosalttoa ja toimii tarvittaessa tenorivahvistuksenakin. Marja Vehkanen uteli ensiksi, milloin musiikista tuli osa hänen elämäänsä.

 • Kai Ristola aloitti Ylellä 16-vuotiaana juoksupoikana, jatkoi sittemmin levynpesijänä, musiikkitoimittajana, ja lopulta kulttuuritoimittajana. Nuoruuden matkailuopinnoista on ollut hyötyä sittemmin Matkakuume-ohjelman innoittajana. Vapaaherraksi siirtyvä Kai Ristola muistelee 50-vuotista uraansa Ylessä Kuuluttaja Maaria Holman vieraana.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä