Kuuluttajan vieras

Musiikkitoimittaja ja laulaja Ahti Paunu

 • 8 min
 • toistaiseksi

Musiikkitoimittaja Ahti Paunu on myös laulaja tullut tutuksi a cappella -laulusta Rajattomat-yhtyeessä. Millä tavalla musiikki miestä vie, selviää hänen vieraillessaan kuuluttaja Jari Aulan juttutuokiossa Yle Radio 1:n studiossa. Ja onko hän potenut ramppikuumetta?

Lähetykset

 • to 14.6.2018 12.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Yleisradioyhtiöille ominainen audiovisuaalinen kääntäminen tarkoittaa tietynlaista yleisön huomiointia. Vieraan kielen vahva hallinta ja kielen merkitysten poimiminen ei riitä, vaan vaaditaan myös kykyä ajatella ohjelmien vastaanottotilanteita nimenomaan suomalaisesta näkökulmasta ja yleistiedosta käsin. Marjaana Kulovesi tuli Yleisradioon töihin 1990-luvun alussa ja on siitä lähtien ratkaissut talossa kääntämisen pulmia – nykyään myös esimiestehtävissä. Kuloveden tapasi Radio 1:ssä Tatu Tamminen.

 • Linnan juhlat kiinnostavat joka vuosi suomalaisia. Millaista on juontaa itse juhlalähetystä ja millaista on olla uutisankkurina? Tämän tietää Jussi-Pekka Rantanen, joka on lukenut uutisia lähes jokaisen suomalaisen kodissa. Jari Aula haastattelee.

 • Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila uskoo vuorovaikutuksen voimaan, ja viihtyy uudessa työtehtävässään. Miten uuden toimitusjohtajan syksy on lähtenyt käyntiin? Sitä kyseli kuuluttaja Maaria Holma. Puheen aiheena oli myös Satu Kivelän Havaintoja Ihmisestä -ohjelma, jossa käsiteltiin työn merkitystä ihmisen hyvinvoinnille. Aluksi Merja Ylä-Anttila kertoi, mikä tekee hänen työstään merkityksellistä.

 • 'Dinosaurus ja uutisten heavy user' - näin luonnehtii itseään lähes 30 vuotta YLE:ssä työskennellyt toimittaja Pirjo Auvinen. Suoran lähetyksen imu vie edelleen mukanaan, kertoo nykyään Ykkösaamua juontava Auvinen. Hänet tapasi kuuluttaja Juha Salomaa.

 • Ylen dokumentaarinen virtuaalielokuva Hullujen hautausmaa matkaa mielisairaanhoidon historiaan, 1900-luvun alun hourujenhoitomenetelmiin. Elokuvan ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja VR-toteutuksesta on vastannut graafisena suunnittelijanakin työskentelevä Tomi Paijo, jolta Marja Vehkanen tiedustelee alkuun, miksi tehdä virtuaalielokuva tästä aiheesta juuri nyt.

 • - On mahtavaa päästä toteuttamaan kuuntelijoiden toiveita, toteaa suunnittelija Tuomas Nolvi Yle Arkistosta. Haastattelun aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi miten Ylen Arkisto, Areena ja Elävä arkisto eroavat toisistaan.

 • Toimittaja Rain Kooli tekee työtä Suomenlahden molemmin puolin. Maaria Holman kanssa käytiin aluksi läpi vironkieliset kohteliaisuussanat.

 • Pitkän uran uutistoimittajana tehnyt Sari Taussi kävi kuuluttaja Juha Salomaan vieraana. Nykyään Sari Taussi tuottaa viikottaista Maailmanpolitiikan arkipäivää -lähetystä, joka kuullaan sekä Yle Radio 1:ssä että Radio Suomessa lauantaisin. Sari Taussi rentoutuu joogan avulla - tupakkahuonetta kun ei enää Ylessä ole!

 • Kv-sopimusasiantuntija Reija Arola Ylen kansainvälisestä hankinnasta kävi keskustelemassa työstään ja ohjelmahankinnoista Jalmari Laineen kanssa. Aro kertoi millaisia ohjelmia Yle hankkii ulkomaisilta tuottajilta ja että erään suositun englantilaisklassikon ystäville on luvassa miellyttäviä hetkiä vastaanottimen äärellä ensi vuonnakin. Hän myös kuvaili millaista työ Ylen kansainvälisten hankintojen osastolla pääpiirteissään on.

 • Sakari Silvola toimittaa 3-osaisen Nukkumatti-sarjan. Vuoden Berliinissä perheineen viettänyt Sakari on tehnyt Ylellä muutakin kuin perehtynyt lasten unimaailmaan. Jari Aula jututtaa.

 • Kuuluttaja Juha Salomaan vieras syyskuussa oli toimittaja Tuukka Pasanen, joka on ehtinyt tehdä jo monenlaista Yle:ssä. Tällä hetkellä hän kuuluu Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösen toimittaja/juontajatiimiin. Mietittiin mm. onko 'tubetus' kulttuuria. Tuukka Pasasta kiinnostaa mm. valokuvaus, ja nimenomaan 'vanhanajan' kameralla. Erästä presidenttiäkin on tullut haastatelluksi!

 • - Meidän pitää tunnistaa se, mikä on meidän yleisöstä kiinnostavaa – mikä on heille merkityksellistä, kertoo Ylen Journalismin akatemian suunnittelija Riitta Jäälinoja-Jussila. Keskustelun aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi mikä on Journalismin akatemia.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä