Viaton viisikymmenluku

Maanantaisin klo 14.00, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi kertovat miten suomalainen selviytymistarina jatkuu seuraavan vuosikymmenen jälleenrakennuksen myötä. Urheillaan, tanssitaan, tehdään ankarasti töitä. Ja kohta jo nuorisokin vaatii hieman huomiota.

Sarjassa on 13 jaksoa.

Suunnittelu ja toteutus Lasse Lehtinen, Seppo Hovi ja Vesa Saarinen.
Äänisuunnittelu Pentti Männikkö.
Arkistotoimittaja Katja Hilkka-Keinänen.
Musiikkitoimittaja Eiju Saurila.
Tuottaja Pertti Ylikojola.

Jaksot

 • Kahvipakettien autonkuvakortteja kerätään. Niissä on ääntämisohjeetkin: Simka Pöljöö, Oostin Hiili. Suurhiihtäjä August Kiuru muistelee, että ladun varressa juotettu mustikkasoppa sai kuolleetkin kulkemaan. Maaliskuun alkaessa -54 korttiostojen aika on lopullisesti ohi. Herttainen Paula-tyttö tarjoilee Sääksmäen puvussaan kahvia kaikille, kertovat Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi.

  Sarja on uusinta vuodelta 2018.

 • Isä Aurinkoinen painuu mailleen maaliskuussa 1953. Ja Neuvostoliiton vallasta kilpailevat tarkkailevat toisiaan: mistä tunnet sä ystävän? Meillä hallitukset vaihtuvat taajaan, mutta pääministeri ei. Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa korkki seikkailevat radiossa ja maailmankaikkeuden kaunein nainen löytää rakkautensa Filippiineiltä, kertovat Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi.

  Sarja on uusinta vuodelta 2018.

 • Suomalaisen itsetunto lujittuu Paavo Nurmen tuodessa soihtua stadionille omien olympiakisojen avajaisissa. Seutulaan valmistuu uusi upea lentokenttä. Agraari-Suomi nytkähtää piirun verran kansainvälisempään asentoon. Neuvokkuus ja ahkeruus palkitaan: sotakorvauksista on selvitty. Ja idänkauppa jatkuu, kertovat Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi. Sarja on uusinta vuodelta 2018.

 • Tammikuussa -51 aika jättää marsalkka Mannerheimista. Hautajaiset ovat suuri kansallinen mielenilmaisu. Kapteeni Tarvajärvi on siirtynyt siviliin ja toivottaa tervetulleeksi aamukahville. Kulttuurieliitti tuomitsee savottajenkasta kehkeytyneen rillumarein. Ja joulukuussa -51 alkaa täällä yksi suurista menestystarinoista: ilmestyy ensimmäinen suomenkielinen Aku Ankka- lehti, kertovat Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi. Sarja on uusinta vuodelta 2018.

 • Arava auttaa asuntopulassa. Ja äitejä auttaa uusi innovaatio: astiankuivauskaappi. SAK on voimansa tunnossa: ulosmittaa ja uhkailee. Laulajat ovat antaneet äänensä filminäyttelijöille ja syntyy Kipparikvartetti. Siirtoväki vaalii kauniisti juuriaan alkaessaan rakentaa Suomea jälleen kokonaiseksi, kertovat Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi.

  Sarja on uusinta vuodelta 2018.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä