Ajassa soi

Soikoon! - Sibelius-Akatemian sävellysopiskelijoiden uusia teoksia

  • 1 h 25 min
  • ei kuunneltavissa

Ajassa soi -ohjelmassa kuullaan Soikoon!-konsertti, joka tallennettiin Musiikkitalon Sonore-salissa keskiviikkona 23.5.2018. Konsertti päätti Sibelius-Akatemian sävellyksenopiskelijoiden projektin, jossa yhdessä ohjaajien ja Uusinta Ensemblen kanssa työstettiin musiikkia pääasiassa puhallinyhtyeelle. Ennen kantaesityksiä säveltäjät esittäytyvät lavalla toimittaja Kare Eskolan lyhyessä haastattelussa.

Teokset:
Artturi Rönkä: Quartettino
Mioko Yokoyama: Circular Spell
Ilkka Aunu: Tahallaan kaunis
Matilda Seppälä: Vuolle
Nuño Fernández: …frente a la obscura lumbre…

Uusinta Ensemble:
Heta Aho, huilu
Saku Mattila, oboe
Angel Molinos, klarinetti
Kazutaka Morita, perkussiot
Maria Puusaari, viulu
Markus Hohti, sello
Väinö Jalkanen, piano
Sikri Lehko, saksofoni

Artturi Rönkä (s. 1990) on helsinkiläinen säveltäjä-muusikko. Rönkä opiskeli pianonsoittoa ja sävellystä Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2015. Vuodesta 2017 Rönkä on suorittanut sävellyksen maisteriopintoja professori Veli-Matti Puumalan johdolla sävellyksen ja musiikinteorian aineryhmässä.

Mioko Yokoyama (s.1989, Japani) muutti Suomeen vuonna 2015 valmistuttuaan ensin sävellyksen maisteriksi Tokion Taideyliopistosta. Tällä hetkellä hän opiskelee toista maisterintutkintoaan Veli-Matti Puumalan johdolla Sibelius-Akatemiassa. Hän on opiskellut elektroakustista sävellystä Alejandro Montes de Ocan johdolla, ja pääsoittimensa pianon lisäksi hän on myös opiskellut konserttikanteleensoittoa Ritva Koistinen-Armfeltin johdolla.

Ilkka Aunun sävellyksissä länsimaisen taidemusiikin perinteiset opit ja aikamme oivallukset asettuvat harmoniaan keskenään. Aunun motiivisille aiheille ja muuntuville teemoille rakentuvaa musiikkia ovat esittäneet muun muassa Helsingin Kamarikuoro, Kaartin soittokunta ja Tapiolan kuoro. Aunu suorittaa sävellyksen maisteriopintojaan Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian aineryhmässä opettajanaan Lauri Kilpiö. Aunu on valmistunut samalta osastolta musiikin kandidaatiksi Tapani Länsiön oppilaana.

Mäntsälästä lähtöisin oleva Matilda Seppälän (s. 1993) musiikkiopinnot käynnistyivät 6-vuotiaana Porvoonseudun musiikkiopistossa. Seppälä aloitti sävellysopintonsa 2011 Tampereella opettajanaan Jouni Kaipainen. Sittemmin hän on opiskellut vuoden Riiassa Latvian Musiikkiakatemiassa ja Sibelius-Akatemiassa Tapio Nevanlinnan oppilaana.

Nuño Fernández Ezquerra (s. 1992) opiskeli alun perin lyömäsoittimia. Vuonna 2015 alkaen hän valmistui säveltäjäksi Barcelonan musiikkikorkeakoulusta opettajinaan Agustí Charles ja Mauricio Sotelo. Tällä hetkellä Fernández viimeistelee opintojaan Sibelius-Akatemiassa Lauri Kilpiön johdolla.

Lähetykset

  • ke 20.6.2018 22.05 • Yle Radio 1

Jaksot

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä