YleX Etusivu

Torstain koko lähetys: Kuninkaallisia skandaaleja ja kiintiöt turisteille

 • 1 h 18 min
 • 22 pv

Turistit jakoon Euroopassa maakiintiöittäin, lukiolaiset stressaa jatko-oppinoista (joihin amiksia ei edes kannusteta) ja kuninkaallisten skandaalien vetovoima - tervetuloa Etusivun torstailähetyksen pariin!

Lähetykset

 • to 17.5.2018 12.02 • YleX

Jaksot

 • Parhaat puheenaiheet.
  YleX Etusivu on ajankohtaisohjelma, joka tarjoaa analyysia ja näkökulmia uutisiin ja popkulttuuriin. Studiossa Hanna Hantula ja Jussi Latvala.

 • Festarilippuja eivät trokaa enää pelkästään roistot vaan siihen ovat ryhtyneet ihan tavikset! Pitäiskö lippujen jälleenmyynti kovalla hinnalla kieltää? Mitä voitais tehdä? Hanna ehdottaa julkista häpeärangaistusta! Facebook haluaa käyttäjiltään alastonkuvan talteen, jotta se voi estää niiden levittämisen kostopornon hengessä. Hyvä vai huono idea? Voisko Facebook todella olla hyödyllinen luvattomien alastonkuvien levityksen estämiseksi? Lisäksi puhetta pakollisen intin tilalle ehdotetusta kansalaispalveluksesta (jossa messissä olisi myös naiset) sekä voileipäkakkujen kulttuurisesta merkityksestä!

 • Kivaa keskiviikkoa! Tänään ensi-iltaan tulee Han Solo: A Star Wars Story -leffa, ja meillä on haastiksessa leffan suomalaisnäyttelijä Joonas Suotamo! Miten Chewbaccaa näytellään ja millaista on Hollowoodissa leffatuotanto? Lisäksi puhetta ainakin Lahden maineesta huumepääkaupunkina ja taksikuskia ärsyttävistä juoksutapahtumista!

 • Kesäistä tiistaita! Netflix teki usean vuoden sopimuksen sisällöistä Obamien kanssa - mitä voidaan odottaa? Korvaako sarjojen tuottaminen nyt kirjan kirjoittamisen ex-pressojen eläkepäivien puuhana? Ruotsi lähettää kaikille kansalaisilleen ohjekirjasen siitä, miten toimia kriisi- tai sotatilanteessa. Kakkaa vai timanttia? Tarvittaisko sama Suomeen? Lisäksi puhuttaa prätkät! Kun liikenne automatisoituu, ajaako kukaan enää pian moottoripyörillä?

 • Tänään Etusivussa tarjolla ainakin kuninkaallisten häiden highlightsit! Harryn ja Meghanin häissa huomion varasti yllättäen pappi! Voisko suomalaisessakin kirkossa olla yhtä värikäs meno? Suomalaisten liikennekäyttäytymistä on tutkittu, ja autoilu se vaan porskuttaa liikkumistapana vuodesta toiseen! Miks emme liiku enemmän julkisilla edes niillä alueilla, joissa se ois mahdollista? Lisäksi Jussi pohtii, onko tuuria oikeasti olemassa!

 • Ovatko suomalaiset liian julmia Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäelle? Tästä keskustellaan perjantain Etusivussa, jossa kurkistetaan myös tarot-kortteihin ja ennustetaan jääkiekkotulevaisuutta! Puolustusministeri Jussi Niinistön idea sulkea naiset pois intistä hämmästyttää Jussia ja Hanna. Lisäksi puhetta sakaaleista, jotka saattavat lähitulevaisuudessa saapua Suomenkin luontoon.

 • Turistit jakoon Euroopassa maakiintiöittäin, lukiolaiset stressaa jatko-oppinoista (joihin amiksia ei edes kannusteta) ja kuninkaallisten skandaalien vetovoima - tervetuloa Etusivun torstailähetyksen pariin!

 • Tänään Etusivussa puhutaan nuuskasta: onko Suomen suhde nuuskaan kaksinaismoralistinen? Toisaalta nuuskan myynti on Suomessa kielletty, toisaalta käytännössä sitä on helppoa saada käsiinsä. Viikon suurin puheenaihe, kansanedustaja Susanna Kosken "kaikilla meillä on kuule rajoitteita" -kommentti on myös Etusivun ruodinnassa. Oliko tunteetonta vai oikeastaan hyvä juttu, että Koski puhui työttömälle kovaa oikeistolaista liturgiaa? Lisäksi Hanna ja Jussi keskustelevat ravintoloiden yllättävästä luottamuksesta asiakkaisiin ja siitä, ovatko nuoret sittenkin valta-asemassa.

 • Etusivussa puhutaan tänään internetin vihapuheesta: pitäisikö se alkaa ymmärtää samantapaisena turvallisuusuhkana kuin terrorismi? Vieraana netissä vellovaan vihaan perehtynyt toimittaja Johanna Vehkoo, jolta kysytään, miksi erityisesti naiset joutuvat vihakampanjoiden kohteiksi. Lisäksi pohditaan, onko Suomi oikeasti lapsille epäystävällinen maa ja miksi nuoria vaaditaan taas marjametsälle. Lähetyksen loppupuolella kuullaan parhaita paloja Viihdekäyttäjät-podcastilta!

 • Etusivussa keskustellaan tänään Facebook-ryhmistä, joita isot firmat ovat innostuneet haalimaan haltuunsa. Pilaako tällainen kaupallisuus someyhteisöt, vai onko tässä jotain hyvääkin? Jussi ja Viljami puhuvat tänään myös romanien kohtaamasta syrjinnästä Suomessa ja siitä, miten Suomen euroviisuedustaja kannattaisi seuraavan kerran valita.

 • Parhaat puheenaiheet.
  YleX Etusivu on ajankohtaisohjelma, joka tarjoaa analyysia ja näkökulmia uutisiin ja popkulttuuriin. Studiossa Hanna Hantula ja Jussi Latvala.

 • Parhaat puheenaiheet.
  YleX Etusivu on ajankohtaisohjelma, joka tarjoaa analyysia ja näkökulmia uutisiin ja popkulttuuriin. Studiossa Hanna Hantula ja Jussi Latvala.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä