Ääniversumi

Notes on Human Impact

  • 20 min
  • ei kuunneltavissa

Olga Palomäen ääniteos "Notes on HumanImpact", teoksessa teollisuuslaitoksista kerätty äänimateriaali,usein huomaamatta jäävä melusaaste muuttuu rytmiseksiäänikompositioksi.

Teos on vuodelta 2015 ja osallistu tällöin kansainväliseen Art's Birthday juhlalähetykseen.

Olga Palomäki (s.1980) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuva- jaäänitaiteilija. Hän yhdistää työskentelyssään eri tekniikoita. Hänenteoksensa käsittelevät usein yhteiskunnallisia asioita ja tabuja;kuoleman ja ulkopuolisuuden, toiseuden ja yksinäisyyden teemoja, jaihmisen suhdetta muuhun luontoon. Unohdettu, hylätty jaennennäkemätön kiehtoo häntä. Hänen teoksiaan on ollut esilläyksityis- ja ryhmä/yhteisnäyttelyissä, video-ja elokuvafestivaaleillaja screeningeissä eri puolilla Suomea ja muualla Euroopassa. Hänenääniteoksiaan on soitettu useissa äänitaidetta esittelevissä, myöskansainvälisissä radio-ohjelmissa. Hän on valmistunutkuvataitelijaksi vuonna 2007 Tamk/Taiteen osastolta.

Tuotanto, Soila Valkama, Radioteatteri

Lähetykset

  • ke 23.5.2018 22.06 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Miltä kuulostaa paikassa, johon jäätikkö poikii vuosittain 20 miljardia tonnia jäätä? Mitä lapset leikkivät Grönlannissa? Grönlanti sulaa on Katri Henrikssonin ja Pentti Männikön toteuttama sanaton ääniteos. Se kertoo ilmastonmuutoksen muovaamasta luonnosta ja ihmisistä, jotka elävät elämäänsä tuossa kummallisessa paikassa. Autenttisista äänistä syntyy rytminen ja musiikillinen kudelma. Kuva: Björn Krause

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä