Tuija Pehkonen

Mikael Gabriel: Olen kiittänyt äitiäni huostaanotosta

 • 57 min
 • toistaiseksi

Miten lastenkodissa kasvaneesta raikulilapsesta ja ongelmanuoresta kasvoi tähti? Mikael Gabrielin tarina on toisenlainen tarina menestykseen.
Nykyisin koko kansan ihailema artisti saa paljon rajuakin palautetta ja viestejä nuorilta, jotka samaistuvat MG:n tarinaan. Mutta tuntuuko esikuvan taakka ja viitta joskus liiankin raskaalta kantaa?

Lähetykset

 • ke 23.5.2018 13.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Tänä vuonna parhaan miesnäyttelijän Venla-pystin pokannut Eero Ritala on aina rakastanut esiintymistä. Mutta miten menestys on muuttanut hänen suhtautumistaan ihmisiin ja toisinpäin? Entä mitä samaa on siinä iloisessa pienessä pojassa, joka juoksenteli pitkin katuja ja 35-vuotiaassa Eerossa nyt

 • Miten ujosta tytöstä kasvoi nainen, joka juonsi Euroviisut yli sadalle miljoonalle tv-katselijalle? Entä uinka suunniteltu Jaana Pelkosen tie eduskuntaan oli? Ja miten äitiys on muuttanut Pelkosen suhtautumista itseensä ja ympäröivään maailmaan?

  Heittäydy radioselfieen Tuijan ja mielenkiintoisen vieraan kanssa.

 • Maaret Kalliosta tuli koko Suomen terapeutti Ensitreffit Alttarilla ohjelman myötä vuonna 2015, mutta miten Maaret Kalliosta tuli Maaret Kallio? Entä kuinka elämä ja arvot ovat muuttuneet tuon jälkeen?

 • Miten lastenkodissa kasvaneesta raikulilapsesta ja ongelmanuoresta kasvoi tähti? Mikael Gabrielin tarina on toisenlainen tarina menestykseen.
  Nykyisin koko kansan ihailema artisti saa paljon rajuakin palautetta ja viestejä nuorilta, jotka samaistuvat MG:n tarinaan. Mutta tuntuuko esikuvan taakka ja viitta joskus liiankin raskaalta kantaa?

 • Tänä vuonna sinivalkoinen ääni, Katri Helena juhlii 55-vuotistaiteilijajuhlaansa. Mutta miten artistikonkari näkee viihdebisneksen muutoksen? Ja entä miten hän itse kokee voimanaisen rooolinsa?

 • Entinen huippu-uimari Hanna-Maria Seppälä ajautui identiteettikriisiin lopetettuaan kilpauransa jouluna 2016. Miten uusi elämä on rakentunut ja millaisia eväitä ammattilaisurheilijan arki antoi uran jälkeiseen elämään?

 • Duudsoneiden Rabbit Films tuotantoyhtiö on muun muassa Duudsonit tulivat taloon, Posse, Haluatko miljonääriksi Suomi ja Arman -sarjojen takana. Viime vuonna Rabbitin Huippujengi –formaatti myytiin Jenkkeihin Googlen omistamalle YouTubeRed –palvelulle, Duudsoneiden Activity parkkeja on avattu useisiin kaupunkeihin. Duudsoneista on tehty elokuva, kirja ja postimerkki. Mutta millainen paine kaiken tuon jälkeen on säilyttää ystävyys kunnossa, kun kyseessä onkin bisnes ja isot rahat? Duudsoneiden Jarppi vastaamassa tähän. Jarpin äiti saa myös kertoa siitä, millaista on ollut seurata oman pojan rämäpäisyyttä ihan läheltä.

 • Reino Nordin vaikuttaa onnellisemmalta kuin koskaan. Vaikuttaa siltä, että jokin elämässä on muuttunut, eikä kyse ole pelkästään musiikkiuran lähtemisestä hurjaan lentoon.
  Millaiset asiat Reinolle tällä hetkellä ovat arvokkaita?

 • Ronja Salmi on 25 vuotiaana toimittaja, kirjailija, yrittäjä, juontaja ja Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja. Ronjan tahti hengästyttää ja ihastuttaa, mutta miten nainen itse suhtautuu menestykseensä? Ja miltä lasikattojen rikkominen tuntuu?

 • Anne Kukkohovi oli 90-luvulla yksi Suomen tunnetuimmista, kansainvälistä mallinuraa tekevistä suomalaisista malleista. Sen jälkeen tuli ura AD:na mainostoimistossa, sitten tv-työt ja vuonna 2013 yrittäjyys oman kosmetiikkabrändin parissa. Mitä nämä maailmat ovat Annelle opettaneet ja miten Kukkohovi on oppinut sietämään kaikkea sitä, mitä julkinen työ on tuonut mukanaan?

 • Suomen ensimmäinen ja ainoa kahden Michelin-tähden kokki ja ravintoloitsija Hans Välimäki vieraana. Hansin tarinan kertova Patakuningas -kirja julkaistiin juuri ja mies valottaa ensimmäisen kerran pakkomieleistä haluaan kolmatta tähteä kohtaan. Millaisia uhrauksia työ on vaatinut? Ja löytyykö tiukkuudestaan tunnetusta miehestä pehmeämpää puolta?

 • Sanni on instagramissa suositumpi kuin Cheek. Mutta mitä nuoren naisen suosion takaa paljastuu? Entä onko Sanni tahtomattaan vai tarkoituksellisesti provokatiivinen? Entä miltä tuntuu olla niin kovasti mielipiteitä jakava persoona?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä